Peste 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar din Transilvania iau parte, în perioada 4-5 iulie 2013, la conferinţa “Antreprenoriat, Mediu de Afaceri şi Dezvoltare Durabilă”, organizată de Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile (CPADDD).
utcn
Evenimentul se desfăşoară la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Bd-ul Muncii, nr. 103-105, Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului, sala M14, începând cu ora 9.00 – în prima zi, iar a doua zi, în aceeaşi locaţie, începând cu ora 10.00.În deschiderea conferinţei, Johann Kocher, reprezentant al Dr.Kocher GmBH Germania, a lansat cartea “Antreprenoriatul între credinţă şi dezvoltare”.Lucrările şi discuţiile, din cele două zile de conferinţă se axează pe implicarea mediului de afaceri în domeniul dezvoltării durabile.În prima zi, au avut loc trei sesiuni moderate de prof. dr. ing. Vasile Filip Soporan, prof. dr. ing. Emil Nagy şi Prof. Dr. Ing. Tiberiu Rusu. Lucrările sunt susţinute de nume importante din mediul universitar, dar şi din mediul de afaceri.Pe parcursul zilei, două seminarii: Actualizarea calificărilor în domeniul dezvoltării durabile şi Tehnologii econovatoare şi bune practici în domeniul energiei şi a mediului.Seara se încheie cu o cină colegială şi acordarea unor distincţii din partea CPADDD, la Centrul pentru Biodiversitate al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.Cea de a doua zi, este dedicată cursanţilor, masteranzi şi doctoranzi, iar la sfârşitul zilei vor fi premiate cele mai bune lucrări ale acestora sub umbrela “Cea mai bună idee antreprenorială în domeniul dezvoltării durabile”. Premiile vor fi acordate atât pentru cea mai bună lucrare, cât şi pentru cel mai bun poster.
Şi în ziua a doua, vor avea loc două seminarii:Mentoratul în dezvoltarea antreprenoriatului feminin – seminar moderat de Mihaela Rus, preşedinte AFA Cluj, şi de s.l.dr.ing. Simona AvramÎntreprinderea virtuală şi bursa ideilor antreprenoriale, seminar moderat de prof.dr.ing. T. Rusu,- prof.dr.ing. V. F. Soporan, Daniel Don (AJOFM), ing. P. Turc (UGIR).Despre CPADDD. Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile este un proiect POSDRU/92/3.1/S/50933 al Univeristăţii Tehnice Cluj-Napoca. Partenerii CPADD sunt AJOFM Cluj, AJOFM Alba, Vitrina Advertising, AFA Cluj, UGIR-1903 Nord-Vest şi APM Cluj.Obiectivul general al CPADD este sprijinirea iniţierii de noi afaceri în domeniul dezvoltării durabile, prin includerea într-un program de formare profesională ce vizează competenţele antreprenoriale şi manageriale, prin oferirea consultanţei pentru dezvoltarea afacerii iniţiate, prin elaborarea unor spin-off-uri model în mediul rural şi urban. De asemenea, CPADD promovează şi noul concept de „universitate antreprenorială”, răspunzând astfel celor mai noi tendinţe de dezvoltarea ale pedagogiei universitare.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.