Creșterea rațelor și a gâștelor este o idee de afacere care ar putea aduce venituri frumușele într-o gospodărie de la țară.
În timp ce în alte țări din regiune, așa cum sunt Bulgaria sau Ungaria, creșterea acestor păsări în regim intensiv a devenit o mică industrie cu desfacere la export, la noi, creșterea rațelor și gâștelor încă face pași timizi pentru a-și găsi o piață, iar cei care au investit într-o astfel de fermă recunosc că se poate face profit, însă doar dacă dispui de o clientelă fidelă.
Carnea lor, apreciată ca o delicatesă internațională, alături de ficatul de rață, poate fi rețeta pentru un business profitabil în agricultură. Un element de luat în calcul a fost este faptul că pe piața românească nu există mari crescători de rațe de carne, deci concurența nu este mare.
Pentru a-și scoate cheltuielile, fermierii și-au fixat un preț de 30 de lei pentru kilogramul de carne de rață și 60 de lei pentru cel de ficat de rață. Mizează pe faptul că românii care cunosc și apreciază delicatesele știu că rața Pekin își merită fiecare bănuț.
DETALII pe agrointel.ro