Rețeta pe care v-o prezentăm azi face parte din vastul repertoriu asiatic. Este un preparat ușor de făcut, foarte gustos și colorat, un preparat care, cu siguranță merită încercat: Creveți Sichuan.Bucătăria mea preferată este cea asiatică, datorită combinațiilor inedite, a gusturilor unice, și a modului de preparare a mâncării. Acestea sunt o inspirație continuă pentru mine. Încă un motiv pentru care îmi place bucătăria asiatică este că mă joc mereu cu gusturile, ingredientele și aromele, și, de fiecare dată iese ceva foarte bun. Dacă vreți să impresionați pe cineva, cu preparatele asiatice cu siguranță nu veți da greș.După cum v-am mai spus cu ocaziile anterioare, aromele bucătăriei chinezești sunt împărțite pe regiuni. Preparatele din zona Sichuan sunt cele mai condimentate, picante și aromate. Rețeta de astăzi nu face excepție, dar fiind un preparat ușor de gătit și acasă (ingredientele se găsesc la orice supermarket), vă recomand să încercați.Avem nevoie de 100g creveți decorticați (decorticat înseamnă fără cochilie și fără nervul principal central, rămânând doar coada, partea comestibilă) și câteva legume: ardei gras, praz, vinete, dovlecei, morcovi și broccoli. Ca toate preparatele asiatice, și acesta are ca garnitură o porție de orez prăjit.Să pregătim creveții:
stoarcem peste ei o jumătate de portocală, presărăm puțin piper și sare, apoi lăsăm cam 5 minute. Zeama de la portocale fiind acidă contribuie la frăgezirea creveților și totodată le conferă un gust aparte, de primăvară. Într-o tigaie (eu folosesc o tigaie wok, tigaie tradițională asiatică, greu de mânuit) încălzim puțin ulei și rumenim creveții timp de 1 minut, amestecând încontinuu. Când își schimbă culoarea îi scoatem pe o farfurie. În aceeași tigaie călim puțin legumele și pe urmă adaugăm ¼ pahar de vin și un pahar de apă.Între timp pregătim sosul Sichuan, care conferă preparatului nostru savoarea unică:
amestecăm într-un bol sosul Tabasco, mierea și sosul de soia, apoi turnăm peste legume și lăsăm să scadă sosul. Adaugăm pe urmă creveții prăjiți și lăsăm încă vreo 2 minute, la foc potrivit.Pregătim și orezul:
fierbem orezul în apă clocotită cu puțină sare. După fierbere, îl spălăm cu apă rece și îl lăsăm la scurs. În continuare, prăjim orezul într-o tigaie cu puțin ulei, sare și piper, până când boabele de orez devin crocante.Asta este tot, am și terminat preparatul, îl aranjăm pe o farfurie într-o manieră deosebită, care arată delicios și vă asigur că așa și este.[slideshow]Pentru montaj folosim puțin susan, niște fâșii subțiri de praz peste orez și gata. Avem un preparat fabulos, dulce, iute și picant în același timp. Simplu și gustos.Vă aștept la Vila Rosa pentru a încerca preparatele delicioase din meniu!Vă doresc poftă bună!
CREVEȚI SICHUAN
ULTIMELE ȘTIRI