CREVEȚI SICHUAN

Publicat: 19 mai, 2011 19:45

Actualizat: 23 martie, 2022 07:47

Rețeta pe care v-o prezentăm azi face parte din vastul repertoriu asiatic. Este un preparat ușor de făcut, foarte gustos și colorat, un preparat care, cu siguranță merită încercat: Creveți Sichuan.Bucătăria mea preferată este cea asiatică, datorită combinațiilor inedite, a gusturilor unice, și a modului de preparare a mâncării. Acestea sunt o inspirație continuă pentru mine. Încă un motiv pentru care îmi place bucătăria asiatică este că mă joc mereu cu gusturile, ingredientele și aromele, și, de fiecare dată iese ceva foarte bun. Dacă vreți să impresionați pe cineva, cu preparatele asiatice cu siguranță nu veți da greș.După cum v-am mai spus cu ocaziile anterioare, aromele bucătăriei chinezești sunt împărțite pe regiuni. Preparatele din zona Sichuan sunt cele mai condimentate, picante și aromate. Rețeta de astăzi nu face excepție, dar fiind un preparat ușor de gătit și acasă (ingredientele se găsesc la orice supermarket), vă recomand să încercați.Avem nevoie de 100g creveți decorticați (decorticat înseamnă fără cochilie și fără nervul principal central, rămânând doar coada, partea comestibilă) și câteva legume: ardei gras, praz, vinete, dovlecei, morcovi și broccoli. Ca toate preparatele asiatice, și acesta are ca garnitură o porție de orez prăjit.Să pregătim creveții:
stoarcem peste ei o jumătate de portocală, presărăm puțin piper și sare, apoi lăsăm cam 5 minute. Zeama de la portocale fiind acidă contribuie la frăgezirea creveților și totodată le conferă un gust aparte, de primăvară. Într-o tigaie (eu folosesc o tigaie wok, tigaie tradițională asiatică, greu de mânuit) încălzim puțin ulei și rumenim creveții timp de 1 minut, amestecând încontinuu. Când își schimbă culoarea îi scoatem pe o farfurie. În aceeași tigaie călim puțin legumele și pe urmă adaugăm ¼ pahar de vin și un pahar de apă.Între timp pregătim sosul Sichuan, care conferă preparatului nostru savoarea unică:
amestecăm într-un bol sosul Tabasco, mierea și sosul de soia, apoi turnăm peste legume și lăsăm să scadă sosul. Adaugăm pe urmă creveții prăjiți și lăsăm încă vreo 2 minute, la foc potrivit.Pregătim și orezul:
fierbem orezul în apă clocotită cu puțină sare. După fierbere, îl spălăm cu apă rece și îl lăsăm la scurs. În continuare, prăjim orezul într-o tigaie cu puțin ulei, sare și piper, până când boabele de orez devin crocante.Asta este tot, am și terminat preparatul, îl aranjăm pe o farfurie într-o manieră deosebită, care arată delicios și vă asigur că așa și este.[slideshow]Pentru montaj folosim puțin susan, niște fâșii subțiri de praz peste orez și gata. Avem un preparat fabulos, dulce, iute și picant în același timp. Simplu și gustos.Vă aștept la Vila Rosa pentru a încerca preparatele delicioase din meniu!Vă doresc poftă bună!

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
5 decembrie, 2024
Trei decenii cu Rialda la Cluj
10 octombrie, 2024
Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric
10 octombrie, 2024
TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică
25 septembrie, 2024
Cum să obții cea mai bună variantă a preparatelor culinare
5 septembrie, 2024
Cum să alegi un țarc de joacă pentru copilul tău? CINCI aspecte de luat în considerare

Votul pentru o „Românie bizară” bazat pe ura împotriva clasei politice poate distruge, efectiv, țara, ...

Daniel David: „Mă îngrozesc abordările legate de o Românie bizară care e împotriva științei și a religiei”

Trei decenii cu Rialda la Cluj. Magazinul îi așteaptă pe clujeni și în luna cadourilor ...

Trei decenii cu Rialda la Cluj

Deputatul PSD de Cluj, chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu, și-a făcut bilanțul la finalul celor patru ...

Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu, bilanț la final de mandat parlamentar

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj alături de Consiliul Judeţean Cluj şi compania aeriană Swiss International ...

A aterizat pasagerul cu numărul 3.000.000 al anului 2024 la Aeroportul Cluj

Deputatul PSD și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu a declarat că o sprijină fără echivoc pe ...

Chirurgul Patriciu Achimaș îi îndeamnă pe români să o voteze pe Elena Lasconi în turul doi

Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu apreciază că anul 2028 este ...

Chirurgul Achimaș: Noul termen de finalizare a Spitalului Regional de Urgență Cluj, prea optimist

Dacă ai o idee de afaceri, poți obține până la 100.000 de euro pentru a-ți ...

Ai o idee de afaceri? Cum obții 100.000 de euro pentru implementare

Președintele APM Cluj, Augustin Feneșan, a prezentat în emisiunea Antreprenoriada top 3 măsuri așteptate de ...

Top 3 măsuri așteptate de mediul de afaceri de la noul guvern în 2025
Success message!
Warning message!
Error message!