• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • CTP îl desființează pe Turcescu, asemănându-l cu Voiculescu: ”A DEFECAT în sufragerie și acum ne strigă: Eliberați-vă și voi!

CTP îl desființează pe Turcescu, asemănându-l cu Voiculescu: ”A DEFECAT în sufragerie și acum ne strigă: Eliberați-vă și voi!

Publicat: 28 septembrie, 2014 10:54

Actualizat: 23 martie, 2022 05:36

Cristian Tudor Popescu l-a desființat pe Robert Turcescu într-o discuție cu Andrei Pleșu, opinând despre fostul jurnalist de la B1 că ar fi ori bolnav clinic, ori un ipocrit profund imoral, căința sa nefiind una autentică și care, în plus, aruncă suspiciune asupra întregii bresle jurnalistice.

”Sunt două posibiliăți: e bolnav, clinic bolnav. Poate avea o problemă clinică, și atunci ne situăm în cu totul altă sferă. Discursul ăsta mecanic, pe care îl repetă acum, poate fi un simptom. Capacitatea asta de a repeta cu obstinație aceleași cuvinte, aceleași expresii – ”judecători drepți” – la nesfârșit poate fi un simptom. Dacă e așa, atunci chiar nu mai am ce comenta.

Dar dacă nu este așa, și până când ne lămurim ce este, domnul Turcescu a făcut ceva, pentru care nu am altă imagine decât asta: domnul Turcescu a defecat în sufragerie, ne-a lăsat pe cei din breasla asta stop-cadru la masă, în sufragerie, și el zburdă prin curte și strigă extatic: ”M-am eliberat, m-am eliberat! Eliberați-vă și voi.”

Ce este profund în neregulă, în ce văd și aud de la Robert Turcescu, eu analizez ce spune, nu știu dacă e nebun. Sunt niște probleme morale grave. El nu spune: eu, păcătosul, mărturisesc. Nu e un mărturisitor, care vine în fața noastră. El a dat jos, cum spune, un rucsac greu cu pietre din spinare, și-l aruncă în spinarea noastră. E un tip foarte interesant de mărturisire.

Pentru că domnul Turcescu ne-a luat pe toți din această branșă sub pulpana lui. Ne spune: ”Eliberați-vă și voi!”. Presupune, ca domnul Voiculescu, care spunea despre colaborarea cu Securitatea: ”La urma urmei, toți cetățenii Republicii Socialiste România au colaborat cu Securitatea într-o măsură mai mare sau mai mică”. Deci aceeași tactică imorală de a-ți arunca ceea ce tu spui că e vina, păcatul tău, în spatele nostru, al tuturor.

Asta face domnul Turcescu. Nu e o căință, nu e un act cu adevărat de confesiune. Își aruncă pietrele alea din rucsac în noi, pentru ca să-și disipeze propria-i situație. Un mărturisitor adevărat nu se consideră decât pe sine [vinovat, n.red.]. Când ești cu adevărat tulburat în tine, când te ”mustră conștiința”, ca să folosesc o expresie de pe vremea comuniștilor, atunci nu te gândești la x și la y, că și ei au făcut ce-au făcut, atunci te gândești la tine, în primul rând, și la păcatul ăla greu pe care îl ai.

Aceea este singura mărturisire adevărată, pe care domnul Turcescu nu o face. El n-are nicio apăsare, e zen acum, nu se gândește niciun moment la studenții lui, la colegii lui, la cum îi atinge pe toți gestul lui. După mine, e de un egoism feroce”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!