Cum să folosești inteligent spațiul de la mansardă – 5 idei spectaculoase de amenajare

5 iulie, 2021 19:49

Mansarda oferă o mulțime de posibilități de amenajare, altele decât simpla depozitare. În casele tradiționale, podul sau mansarda încă se folosesc pentru păstrarea lucrurilor mai rar utilizate sau deloc, pentru uscarea plantelor medicinale sau pentru depozitarea alternativă a hainelor de vară/iarnă. Cu toate acestea, casele cu mansardă sunt tot mai căutate, în special pentru faptul că acest ultim etaj poate fi folosit în mult mai multe scopuri.

În cazul unei case nou construite, care încă nu a apucat să fie locuită, lucrurile sunt mult mai simple decât în situația în care ai cumpărat o casă veche, la care este posibil să fie nevoie să eliberezi spațiul, să faci reparații sau să reamenajezi. Poți lua în calcul să pornești de la zero, investind intr-o casă nouă.

Hauze.ro realizează inclusiv proiecte de case cu mansardă, adaptate necesităților fiecărui client în parte. Nu ezita să apelezi la ei pentru ajutor în cazul în care ai în plan o astfel de construcție.

Iată ce poți face astfel încât să faci din mansarda ta un spațiu util:

Sală de sport

Dacă ții la condiția fizică, te poți scuti de mersul la sală amenajându-ți propriul spațiu pentru sport și mișcare.

În funcție de activitățile pe care ți le propui, poți folosi tot spațiul sau doar o parte. Cu siguranță, mansarda va fi suficientă cel puțin pentru o bicicletă ergonomică, o bandă de alergare și un spalier. Astfel, economisești și timp și bani, iar sala de sport poate fi folosită și de familie sau prieteni.

Mini-bar cu masă de biliard, tonomat, ring de dans

În cazul în care ești fan petreceri cu prietenii, mansarda poate fi cu ușurință transformată într-un mini-club pentru distracție.

Câteva afișe și un sistem de iluminat potrivit vor merge foarte bine lângă un tonomat sau o instalație audio-video modernă. În plus, poți alterna tipul de distracții: într-o seară discotecă, iar în alta seară de filme.

Bibliotecă și/sau birou

Având un potențial mai mare de liniște față de restul casei (aici nu te vor deranja niciodată vecinii de deasupra), mansarda este foarte potrivită pentru a fi transformată în bibliotecă. Indiferent că o vei folosi ca spațiu de studiu, de lucru sau de relaxare, ambianța pe care o creează cărțile aranjate de jur-împrejur va fi una caldă și plăcută.

Rafturile pot fi montate separat – cele de jos mai late, iar cele de sus mai înguste, pe laturile înclinate – sau făcute pe măsură, la comandă. Va arăta perfect într-o casă nouă, dar și într-una veche, renovată.

Atelier de creație

Dacă ești o persoană creativă și îți place să îți petreci timpul liber pictând, desenând, cosând etc., atunci mansarda este un spațiu ideal. Nu vei mai fi nevoit să îți strângi și să îți muți ustensilele de fiecare dată. Aici le poți găsi locuri fixe și rafturi dedicate, astfel încât să știi întotdeauna unde le găsești.

Spațiu de relaxare cu jacuzzi sau piscină interioară

Una dintre abordările cele mai moderne și îndrăznețe este transformarea spațiului mansardei în spa. Poți să amplasezi un jacuzzi sau o mică piscină interioară chiar în mijlocul încăperii, poți adăuga o masă de masaj sau o masă de toaletă pentru tratamente cosmetice făcute acasă.

Așadar, mansarda este mult mai ofertantă decât ar putea să pară la prima vedere. Dacă vorbim despre o suprafață mai mare, aceasta poate fi chiar împărțită pe zone delimitate prin pereți falși, paravane, materiale textile fixate de tavan, plante de interior etc.

În orice caz, dacă ai sau îți propui să ai o casă cu mansardă, dă frâu liber imaginației și amenajeaz-o așa cum ai visat!

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!