Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs 159 de posturi la Direcția Generală de Antifraudă Fiscală.
Toți cei care doresc să-și depună dosarul sunt așteptați să o facă până pe 6 mai, la sediul Direcției Generale a Vămilor din strada Matei Millo nr. 13, București. Înscrierile au început miercuri, pe 22 aprilie, conform unui anunț publicat de Fisc.
NAF caută să angajeze specialiști pentru următoarele direcții: Coordonare Cazuri Speciale (11 posturi), Cooperare Interinstituțională (nouă posturi), Operațiuni Intracomunitare și TVA (șase posturi), Operațiuni Vamale, Import-Export și Produse Accizabile (cinci posturi), Control Activități cu Risc Fiscal și Intervenție Rapidă (13 posturi), DRA 3 Alexandria (28 posturi), DRA 7 Sibiu (30 posturi), Direcția Regională Antifraudă București (57 posturi).
CERINȚE
– studiile universitare de licență absolvite cu diplomă, în științe economice sau juridice,
– promovarea evaluărilor psihologice complexe,
– promovarea evaluărilor de integritate, fiind evaluați și de personalul DGAF din punct de vedere psihologic și al comportamentului.
Pentru majoritatea posturilor este necesar carnetul de conducere categoria B.
De asemenea, candidații trebuie să aibă disponibilitate să se deplaseze în țară și străinătate pentru delegări sau detașări și să stea la program de lucru prelungit. Ei trebuie să dea dovadă de „condiție fizică și psihică corespunzătoare efortului fizic și intelectual prelungit.
Alte abilități, calități și aptitudini necesare sunt: „capacitatea decizională, inclusiv în situații de criză, asumarea responsabilității, păstrarea confidențialității lucrărilor executate și a informațiilor deținute, fidelitate față de instituție, rezistență la stres, abilități de comunicare orală și scrisă, capacitatea de a lucra individual și în echipă, ținută morală și decentă în exercițiul funcției publice”.
Toți doritorii să ocupe aceste posturi vor depune o declarație pe propria răspundere care să ateste faptul că nu au fost lucrători sau colaboratori ai Securității și că nu au fost destituiți dintr-o funcție publică și nu au încetat contractul de muncă din motive imputabile în ultimii șapte ani.
Concursul constă în trei etape: selecția dosarelor de înscriere, care va fi urmată de o probă scrisă programată pentru data de 23 mai, iar la final a avea loc un interviu final.
În ceea ce privește salariile la care pot spera persoanele care vor să se angajeze la DGAF, acestea variază în funcție de funcție și de experiență.
Conform informațiilor oficiale de pe site-ul ANAF, spre exemplu, un inspector superior cl. I are un salariu situat între 1.180 și 4.052 lei pe lună. Însă, în majoritatea cazurilor, salariul pentru această funcție este cuprins între 2.910 lei și 3.956 lei.
Un inspector asistent cl. I are o leafă lunară de 2.200-2.300 lei, în timp ce un inspector debutant primește circa1.700 lei pe lună.
Salariul unui inspector șef antifraudă depășește echivalentul a 1.000 de euro pe lună. În teritoriu, în afară de inspectorii debutanți, care au venituri lunare de circa 1.700 lei, ceilalți inspectori primesc venituri cifrate între 2.200 lei și 3.900 lei pe lună.