Daniel Metz, CEO NTT DATA, a vorbit la Via Cluj TV despre 10 ani cu DWNT. Anul 2020 este un an al bilanțului. DWNT va împlini 10 ani și va aniversa această cifră printr-o recepție programată în 16 ianuarie, care va aduce și un concert cu Young Famous Orchestra, dirijată de Vlad Agachi. Titlul concertului este Wanderlust Symphonie, informeaza Via Cluj TV.
Unul dintre co-fondatorii DWNT este omul de afaceri dr. Daniel Metz, CEO al NTT DATA Romania și, totodată, unul dintre cei care s-au remarcat prin pasiunea pentru inovație. Daniel Metz are în 2020 un dublu motiv de bucurie: aniversează 10 ani de DWNT, dar și 20 de ani de când a fost fondată compania pe care o conduce. NTT DATA Romania este fosta EBS Romania, firmă fondată la Cluj cu ADN german. Acum, compania are acționariat japonez. În cei 20 de ani de funcționare, compania a adus în România venituri de peste un miliard de euro. Banii au venit pentru a răsplăti eforturile și inteligența unor oameni care au creat produse software cu valoare adăugată mare. Iar tendința se consolidează tot mai mult. În acest an, NTT DATA Romania va avea o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.
Totul a pornit de la visul lui Daniel Metz, care a trăit o perioadă în Germania și a rămas cu un respect profund față de această țară și față de germani și care a vrut să demonstreze că și românii sunt capabili să ofere o muncă de calitate înaltă. Acum, Daniel Metz îmbină activitatea economică cu implicarea în formarea viitoarelor generații. El a acceptat să devină cadru didactic asociat la trei facultăți ale Universității Babeș-Bolyai, dintr-un motiv foarte simplu: „Tinerii au un aluat potrivit pentru performanță”, spune Daniel Metz, care adaugă că acest aluat trebuie să beneficieze și de o rețetă foarte bună.
Omul de afaceri păstrează un respect deosebit față de Germania. „Nu este rău deloc, din punct de vedere economic, suntem cuplați la mediul economic din Germania”, spune Daniel Metz, care adaugă că pe români și germani ne apropie foarte multe aspecte: cultură, istorie, limba pe care o vorbesc încă foarte mulți oameni din Transilvania, dar și proximitatea geografică.
Una dintre asociațiile care creează punți între România și Germania este DWNT. În DWNT sunt așteptați toți antreprenorii care înțeleg și care vorbesc limba germană, indiferent de originea lor etnică.
Mai multe detalii, pe ViaCluj.tv, în emisiunea Business Cafe, moderată de Anca Dinu.