Descăpăcitura este pelicula de ceară cu care albinele acoperă celulele pline cu miere naturală pe care le pregătesc ca rezervă de hrană. Pentru căpăcirea celulelor cu miere, albina foloseşte o ceară specială, bogată în substanţe antibiotice, precum şi în alte elemente conservante naturale, astfel încât mierea se păstrează foarte mult timp, fără a-şi pierde astfel din calităţile ei terapeutice.Cum se recoltează descăpăcitura? Atunci când albinele în urma unor culesuri bogate, acumulează cantităţi importante de miere ce depăşesc necesarul familiei de albine, stuparul intervine recoltând mierea. Astfel el taie cu un cuţit special s-au cu furculiţa de descăpăcit, căpăcelele de ceară pentru a putea să extragă mierea.Aceste căpăcele amestecate cu puţină miere, stuparul le depozitează în recipiente de sticlă de culoare închisă care se închid etanş. Aceste borcane se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite. Peste căpăcelele de miere este indicat să se pună 2 cm de miere deasupra, urmărindu-se cu atenţie să nu existe bule de aer.Cercetările efectuate în ţară şi străinătate arată că unele afecţiuni acute ale căilor aeriene de origine virotică se tratează cu mare dificultate de terapeutica clasică. Rezulatele obţinute asupra bolnavilor care s-au tratat cu descăpăcitură au uimit lumea medicală.Astfel bolnavii cu faringo-amigdalite, laringite, faringo-traheo-bronşite, faringite acute, cărora li s-a administrat descăpăcitură s-au vindecat complet după 5-8 zile, au dispărut toate simtomele de durere şi senzaţiile de uscăciune. Tratamentul a constat în luarea de 4-5 linguriţe de descăpăcitură, mestecate în gură timp de 15-20 minute. Tragem concluzia că descăpăcitura vindecă aceste afecţiuni mai mult decât medicaţia clasică.Terapeuţii recomandă folosirea descăpăciturii în următoarele afecţiuni:- afecţiuni cardiace
– afecţiuni respiratorii
– afecţiuni ale cavităţii bucale
– afecţiuni interne
– infecţii
– afecţiuni ale splinei şi ficatuluiTratamentul în toate afecţiunile menţionate mai sus constă în a lua zilnic 4-5 linguriţe de descăpăcitură timp de 5-6 zile. Descăpăcitura se mestecă în gură ca şi guma de mestecat timp de 15-25 minute până ce rămâne în gură numai ceara.Nu creează dependenţă şi nu are efecte seundare adverse. Descăpăcitura conţine proteine, glucide, vitamine, lipide, minerale, hormoni, substanţe antibiotice etc. Mierea este singurul produs din lume ce nu se poate obţine artificial în laborator
Descăpăcitura, un produs apicol minune
ULTIMELE ȘTIRI