Descoperă câteva sfaturi de amenajare gratuite folosite de clujenii care au o casă cu un living mic

29 ianuarie, 2021 07:07

Nu toți proprietarii de case se pot bucura de un living imens, în care orice piesă de mobilier sau de decor își găsește locul potrivit, fără a fi nevoie să reorganizezi totul sau să renunți la altceva. Dar, dacă și tu te găsești printre cei a căror cameră de zi nu este suficient de mare și te simți sufocat de fiecare dată când intri în încăpere, în cele ce urmează vei descoperi cum poți economisi mult spațiu și ce mobilă este recomandat să alegi. Cum alegi totul, astfel încât să fie confortabil, dar și practic și elegant?

Numeroase idei moderne de amenajare a sufrageriei, ce provin de la designerii de interior, îți vor fi de un mare folos și la final, schimbarea iși va merita toți banii. Poți să vezi seturile cu canapele și fotolii recomandate, iar pe lângă acestea, poți alege ceea ce se potrivește preferințelor și nevoilor tale.

Iată cum poți amenaja cu stil un living mic:

Alege o măsuță cu spațiu de stocare

Ai o măsuță de cafea obișnuită? Atunci este cel mai potrivit moment să o schimbi cu un model cu mult spațiu de depozitare. Indiferent că optezi pentru sertare, rafturi duble sau compartimente ascunse.

Acest lucru se poate aplica pentru toate piesele de mobilier cu picioare pe care dorești să le amplasezi în living. În acest fel, interiorul acestora poate fi utilizat ca și spațiu de depozitare.

Montează televizorul pe perete

Dacă încă nu ai făcut acest lucru, nu mai amâna.  Atunci când este montat pe perete, televizorul ocupă mult mai puțin spațiu și poți înlocui comoda pe care era așezat cu alt mobilier sau cu diverse obiecte de decor.

Decor digital

Ai o pasiune pentru poze și îți dorești să revezi mereu diferite fotografii pe care le-ai imortalizat de-a lungul vieții? Pentru asta nu este necesar să așezi pe perete 30 de rame diferite. În schimb, cumpără o ramă digitală care va permite imaginilor tale preferate să ruleze în permanență.

Folosește rafturile cu raționament

Uneori ai mai mult spațiu decât crezi! Cu puțină abilitate, poți așeza un mic raft în stil nișă  între alte piese de mobilier. Aceste rafturi sau chiar suporturile suspendate ce pot fi atașate pe uși, reprezintă zone de depozitare ce oferă o cantitate enormă de spațiu.

Cărțile sau DVD-urile, pe de altă parte, pot fi aranjate pe rafturi normale de perete, montate deasupra ușii sau ferestrelor. Aceste spații sunt de cele mai multe ori irosite. Mai mult, optează pentru rafturi de colț, care vor face acele zone perfect de utilizat.

Alte sfaturi utile pentru a economisi spațiul în living

Oricare dintre sfaturile și recomandările de mai sus implică un anumit buget pe care trebuie să îl investești în achiziția obiectelor necesare, însă există și câteva sfaturi care nu implică niciun cost:

– Toate articolele care nu aparțin camerei de zi, precum vase, aspiratoare sau jucării ale copiilor își pot găsi loc în altă parte.

– Fă o fotografie livingului și de fiecare dată când mergi la cumpărături, privește-o pentru a-ți reaminti de spațiul disponibil limitat. Așa vei evita toate achizițiile care nu își au rostul.

– Atunci când decizi că ai nevoie de o anumită piesă de mobilier, cântărește bine decizia și verifică dacă o alta nu ar fi mai potrivită, datorită dimensiunii sau multifuncționalității sale.

Livingul este încăperea unde toată familia se adună zi după zi și seară de seară, de aceea este foarte important ca, indiferent de dimensiunea acestuia, să fie mobilat pentru a satisface nevoile tuturor. Ține cont de toate sfaturile de mai sus și vei transforma această cameră în cel mai confortabil și plăcut loc din toată casa!

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!