Cea mai populară istorie a înghețatei începe la un banchet al regelui Charles I al Angliei: masa fusese delicioasă, dar lovitura de grație a apărut abia la desert: înghețataDupă multe pregătiri, bucătarul regelui le prezintă musafirilor noul fel de mâncare: este rece și seamănă ca textură cu zăpada proaspăt căzută, dar este mai cremos și mai dulce decât orice alt desert.Atât regele cât și invitații au fost încântați. Ca urmare, acesta îi poruncește bucătarului să nu divulge rețeta pentru crema sa înghețată pentru ca această delicatesă să fie servită doar la masa sa și îi oferă bucătarului 500 de lire pe an pentru păstrarea secretului. Evident secretul cremei înghețate nu poate fi păstrat, bucătarul pe nume DeMirco, nu-și ține promisiunea.Înghețata a ajuns unul dintre cele mai populare deserturi, un deliciu pe timpul verii, și o poți prepara chiar la tine acasă, cu o rețetă foarte simplă. Să nu mai vorbim despre faptul că poți experimenta cu aromele.Se amestecă toate ingredientele cu albușul bătut spumă și cu frișca. Se așează în forme și se pune la congelator. Pentru decor am folosit frișcă și fructe congelate.[slideshow]INGREDIENTE:
Suc de portocale 700g
Zahăr pudră 180g
Zeamă de lămâie 300g
Apă 20ml
Albuș ou 1buc
Frișcă 1/2kg
Desertul regilor: înghețata
ULTIMELE ȘTIRI