Mierea de albine în amestec cu scorţişoară constituie un important remediu în tratarea a numeroase boli. TRATEAZĂ cu succes afecţiunile digestive, renale şi respiratorii.
– consumul unei paste preparată din miere şi scorţişoară, în părţi egale, contribuie la reglarea ritmului cardiac, reducerea colesterolului rău, ameliorează dispnea, scăderea nivelului de triglyceride
– un alt beneficiu important al acestei combinaţii este benefic în cura de slăbire, cunoscut fiind faptul că mierea şi scorţişoara ard depozitele de grăsime din organism
Se pune la fiert o cană de apă, iar în altă cană se amestecă o lingură de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară, până la formarea unei paste omogene.
Amestecul se pune în cana cu apă, după ce aceasta s-a răcit şi se bea de două ori pe zi, dimineaţa şi seara pe stomacul gol, timp de 4 săptămâni.
– Împotriva tusei cronice, gripei, durerilor de stomac, afecţiuni ale aparatului digestiv, se ia câte o linguriţă dintr-un amestec de miere cu scorţişoară în părţi egale, dimineaţa şi seara înainte de culcare, pe stomacul gol timp de o lună de zile.
– Pentru întărirea sistemului imunitar în fiecare dimineaţă pe stomacul gol,se bea o linguriţă de miere şi scorţişoară. Se recomandă şi celor care suferă de diabet zaharat de tip 2
– Cei care suferă de artrită li se recomandă să bea o băutură obţinută din două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Tratamentul durează minim 2 luni, iar după o lună de pauză se poate relua din nou
– Bolile de inimă se tratează în felul următor: la micul dejun este recomandat ca felia de pâine să fie unsă cu miere de albine, peste care să se presare pudra de scorţişoară
– Infecţiile pielii (furunculi, pecingine, eczeme) se vindecă dacă pe suprafaţa infectată se aplică un amestec format în părţi egale din cele două produse