• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Dmitri Medvedev: „Dacă SUA doresc înfrângerea Rusiei în Ucraina, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”

Dmitri Medvedev: „Dacă SUA doresc înfrângerea Rusiei în Ucraina, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”

Publicat: 23 februarie, 2023 14:33

Actualizat: 23 februarie, 2023 14:34

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi premier rus care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a avertizat că Rusia riscă să dispară, dacă va pierde războiul din Ucraina, şi a spus că dacă SUA doresc înfrângerea ei, atunci Moscova are dreptul să se apere „cu orice armă”, inclusiv cu cea nucleară, relatează CNN citat de News.ro.

Prima reacţie de la Moscova la vizita lui Biden la Kiev

„Rusia riscă să fie sfâşiată dacă opreşte operaţiunea militară specială înainte de obţinerea victoriei”, a spus Dmitri Medvedev miercuri, comentând pe canalul său de Telegram discursul ţinut marţi la Varşovia de preşedintele american Joe Biden.

„Ca să parafrazez o expresie celebră, Biden a spus la Varşovia: ‘Dacă Rusia îşi opreşte invazia, se va termina chiar acum. Dacă ucrainenii nu se mai apără, va fi sfârşitul Ucrainei’. Aceasta este o minciună sfruntată. Adevărul este cu totul altul”, a scris Medvedev. „Dacă Rusia opreşte operaţiunea militară specială fără a obţine victoria, Rusia nu va mai exista, va fi ruptă în bucăţi. Dacă SUA încetează să mai furnizeze arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va sfârşi”, a subliniat el.

Fostul preşedinte, care de la invazia rusă din Ucraina a adoptat o retorică tot mai radicală, l-a atacat în continuare pe Joe Biden: „De ce apelează la poporul unei alte ţări într-un moment în care el este plin de probleme interne? Cu ce spaimă ar trebui să ascultăm un politician dintr-un stat ostil care emană ură faţă de Patria noastră? De ce ar trebui ca cetăţenii Rusiei să-l creadă pe liderul Statelor Unite, ţară care a declanşat cele mai multe războaie în secolele XX şi XXI, dar ne reproşează nouă agresivitatea?”, a spus Medvedev, adăugând că scopul lui Biden este să se asigure că Rusia suferă o „înfrângere strategică”.

Medvedev a comentat, totodată, discursul lui Vladimir Putin de marţi, în special anunţul că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul de reducere a armelor nucleare New START.

Medvedev spune că a fost „o decizie inevitabilă şi aşteptată”.

„Este o decizie care va avea o rezonanţă uriaşă în lume, în general, şi în Statele Unite, în special”, a adăugat Medvedev, care este cel care, în calitate de preşedinte, a semnat tratatul în 2010, la Praga, împreună cu Barak Obama.

„La urma urmei, este evident pentru toate forţele rezonabile că, dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci suntem în pragul unui conflict mondial”, a continuat el. „Dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”, a ameninţat Medvedev.

Vladimir Putin a anunţat marţi la finalul discursului său despre starea naţiunii rostit în faţa elitei politice şi militare a ţării că Federaţia Rusă îşi suspendă participarea din singurul acord în domeniul nuclear care mai e în vigoare, tratatul New START. Miercuri, proiectul de lege în acest sens a fost dezbătut pe repede înainte în cele două camere ale parlamentului, care l-au votat în unanimitate.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat
8 septembrie, 2023
S-a dat startul lucrărilor la drumul expres care va lega DN1 din zona Tureni de Autostrada Transilvania

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!