• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Dmitri Medvedev: „Dacă SUA doresc înfrângerea Rusiei în Ucraina, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”

Dmitri Medvedev: „Dacă SUA doresc înfrângerea Rusiei în Ucraina, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”

Publicat: 23 februarie, 2023 14:33

Actualizat: 26 ianuarie, 2024 22:52

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi premier rus care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a avertizat că Rusia riscă să dispară, dacă va pierde războiul din Ucraina, şi a spus că dacă SUA doresc înfrângerea ei, atunci Moscova are dreptul să se apere „cu orice armă”, inclusiv cu cea nucleară, relatează CNN citat de News.ro.

Prima reacţie de la Moscova la vizita lui Biden la Kiev

„Rusia riscă să fie sfâşiată dacă opreşte operaţiunea militară specială înainte de obţinerea victoriei”, a spus Dmitri Medvedev miercuri, comentând pe canalul său de Telegram discursul ţinut marţi la Varşovia de preşedintele american Joe Biden.

„Ca să parafrazez o expresie celebră, Biden a spus la Varşovia: ‘Dacă Rusia îşi opreşte invazia, se va termina chiar acum. Dacă ucrainenii nu se mai apără, va fi sfârşitul Ucrainei’. Aceasta este o minciună sfruntată. Adevărul este cu totul altul”, a scris Medvedev. „Dacă Rusia opreşte operaţiunea militară specială fără a obţine victoria, Rusia nu va mai exista, va fi ruptă în bucăţi. Dacă SUA încetează să mai furnizeze arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va sfârşi”, a subliniat el.

Fostul preşedinte, care de la invazia rusă din Ucraina a adoptat o retorică tot mai radicală, l-a atacat în continuare pe Joe Biden: „De ce apelează la poporul unei alte ţări într-un moment în care el este plin de probleme interne? Cu ce spaimă ar trebui să ascultăm un politician dintr-un stat ostil care emană ură faţă de Patria noastră? De ce ar trebui ca cetăţenii Rusiei să-l creadă pe liderul Statelor Unite, ţară care a declanşat cele mai multe războaie în secolele XX şi XXI, dar ne reproşează nouă agresivitatea?”, a spus Medvedev, adăugând că scopul lui Biden este să se asigure că Rusia suferă o „înfrângere strategică”.

Medvedev a comentat, totodată, discursul lui Vladimir Putin de marţi, în special anunţul că Rusia îşi suspendă participarea la tratatul de reducere a armelor nucleare New START.

Medvedev spune că a fost „o decizie inevitabilă şi aşteptată”.

„Este o decizie care va avea o rezonanţă uriaşă în lume, în general, şi în Statele Unite, în special”, a adăugat Medvedev, care este cel care, în calitate de preşedinte, a semnat tratatul în 2010, la Praga, împreună cu Barak Obama.

„La urma urmei, este evident pentru toate forţele rezonabile că, dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci suntem în pragul unui conflict mondial”, a continuat el. „Dacă Statele Unite doresc înfrângerea Rusiei, atunci avem dreptul să ne apărăm cu orice armă, inclusiv cea nucleară”, a ameninţat Medvedev.

Vladimir Putin a anunţat marţi la finalul discursului său despre starea naţiunii rostit în faţa elitei politice şi militare a ţării că Federaţia Rusă îşi suspendă participarea din singurul acord în domeniul nuclear care mai e în vigoare, tratatul New START. Miercuri, proiectul de lege în acest sens a fost dezbătut pe repede înainte în cele două camere ale parlamentului, care l-au votat în unanimitate.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!