• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • ”ELE AU REUȘIT”, la Cluj – Poveștile de succes ale unor clujence cunoscute

”ELE AU REUȘIT”, la Cluj – Poveștile de succes ale unor clujence cunoscute

Publicat: 21 octombrie, 2015 13:23
Actualizat: 23 martie, 2022 05:21

13 femei antreprenor și-au dat întâlnire la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a treia ediții a conferinței ”Ele au reușit”. Evenimentul, organizat de Elite Business Women a avut loc pe 19 octombrie și a adus în fața celor peste 150 de participanți, 13 femei de succes, care au vorbit despre antreprenoriat, egalitatea de șanse, succese și provocări.

Conferința a fost moderată de Bianca Tudor, fondator Elite Business Women şi totodată, unul dintre speakeri, alături de: Aurelia Cristea, parlamentar, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, Genoveva Hossu, owner Ingeno Premium, Laura Opriș, managing partner la Communication ON, Sigina Luca, manager Eventos și Luna Cleaning, Ramona Mîndru, owner Catwalk, Loana Comșa, psiholog, Aneta Neagomir, owner Galeria de Idei, Daniela Maier, CEO Maier Studio și vicepreședinte al Ordinului Arhitecţilor din România filiala Transilvania, Camelia Iusco, partener fondator al societății de avocatură Codrean Iusco și Asociații, Alexandra Stoica, manager executiv la Transylvania Energy Cluster – TREC, Adelina Chișu, marketing manager EBS Romania şi Oana Stan, owner Techir.

„Cea de-a treia ediție a conferinței ”Ele au reușit” s-a remarcat prin apetitul participanților de a interacționa cu speakerii, dar și prin interesul față de modele de business și rețete, pentru a-și dezvolta afacerile. Contextul economic actual este mult mai bun în ţări ca Finlanda sau Irlanda, unde finanţarea pentru antreprenoare vine de la Camera de Comerţ şi de la marile companii private. Noi nu mai trebuie să fim singure când avem probleme, ci unite, pentru a convinge autorităţile să adopte programe pentru femeile antreprenor, să avem o putere mai mare pentru a face presiuni asupra acestora”, a declarat Bianca Tudor, fondator Elite Business Women.

Cel mai emoţionant discurs al serii, „Forţa succesului vine din dragoste”, a fost cel susţinut de fostul ministru pentru Dialog Social, deputatul Aurelia Cristea, care a dezvăluit detalii din copilăria marcată de violenţă domestică:

„Am fost de multe ori nevoită să îmi iau ghiozdanul şi să dorm prin vecini pentru a nu asista la scenele cauzate de un tată alcoolic și violent….Închideam ochii şi îmi imaginam cum o să fie casa mea, cum îmi voi creşte eu copiii, cu dragoste şi respect faţă de semeni, faţă de noţiunile de bine, dreptate, credinţă.

Şi exact aşa a fost, am muncit, m-am ambiţionat, am trecut peste toate greutăţile, iar cele două fete ale mele sunt astăzi bucuria vieții mele. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o? Că singura bariera este cea pe care ţi-o (im)pui, că nu trebuie să îţi dea alţii şanse, trebuie să ţi le creezi! Judecându-mă după provenienţa socială, după copilăria avută, nimeni nu mi-a dat nicio şansă. Şi totuși am continuat să cred că pot, să depăşesc mereu aşteptările tuturor și aşa am ajuns să vă vorbesc acum, aici, și să fiu una dintre cele care…au reuşit!”.

Tonul cald a fost continuat de Laura Opriş, al cărui discurs cu tente personale a fost presărat cu umor şi ironie fină şi, binenţeles, cu bine cunoscuta creativitate şi îndemn la acţiune al „oamenilor de PR”. ”Fii atentă la ceea ce se întâmplă în jurul tău și fii pregătită în momentul în care ți se oferă o oportunitate. Mi-a plăcut dintotdeauna să ajut oamenii să devină cunoscuţi și asta fac acum”, a îndemnat Laura Opriș.

Decoratorul Genoveva Hossu s-a dovedit dinamică, inovativă, asemeni afacerii pe care o conduce, a trecut direct la întrebările din public, generând  interactivitate. ”A fost minunat și m-am simțit minunat. De la primul pas în sala de conferință, de la prima strângere de mână și primul schimb de priviri cu cele câteva zeci de doamne – antreprenoare cu experiență sau cele aflate la început de drum, am știut că sunt, din nou, cu „oamenii potriviți la locul potrivit”. Ne-am conectat într-un mod atât de special, încât cuvintele nu l-ar putea cuprinde. Și-am inspirat: Ele pe mine și eu pe Ele, în cel mai sincer, viu și memorabil dialog de până acum. Mulțumesc, “Ele au reușit””, a mărturisit Genoveva Hossu.

Sigina Luca, una dintre cele mai tinere şi frumoase antreprenoare din Cluj, care manageriază în prezent patru afaceri, a ridicat problema slabei reprezentări a femeilor în societate: „Suntem, într-adevăr, norocoase: nu trăim în perioada în care au trăit mamele și bunicile noastre, cu drepturi atât de limitate pentru femei. Cu toate acestea, avem o mică problemă pe care statisticile ne-o arată ca fiind ingrijorătoare: femeile nu ajung să domine nici o profesie nicăieri în lume – din 190 de țări cu doar 9 femei președinte, din toate camerele parlamentare, doar 13% dintre locuri sunt ocupate de femei, și doar 12% dintre pozițiile de top management din lume sunt ocupate de femei și aceste cifre nu s-au schimbat din anul 2002. Care este atunci mesajul pe care îl transmitem femeilor alături de care lucrăm, ce mesaj ne transmitem până la urmă nouă înşine?”. 

Elite Business Women este o comunitate a femeilor antreprenor, unde au ocazia să se cunoască, să interacționeze și să vorbească despre ce le-a adus succesul. Totodată, scopul acestei comunități este de a crea împreună afaceri profitabile, de a lega parteneriate și de a antrena și a crește know how-ul și experiența membrelor ELITE în cadrul Atelierelor de Antreprenoriat.

Conferința ”Ele au reușit” a fost organizată de Elite Business Women și Communication ON, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială
10 noiembrie, 2023
Rectorul Daniel David: Microsoft, UiPath sau NTT Data, printre marile companii care lucrează strâns cu UBB

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj

Aeroportul Internaţional Cluj a înregistrat trei milioane de pasageri într-un an, pentru prima dată în ...

Premieră la Aeroportul Internațional Cluj: 3 milioane de pasageri într-un singur an

Opera Națională Română Cluj-Napoca anunță desfășurarea unui turneu de mare amploare al Ansamblului de Balet, ...

Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Clujene într-un turneu de amploare în Spania

Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, ...

Lamborghini Sián FKP 37 construit în mărime naturală din piese LEGO la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!