• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Emil Boc: „Dacă știam de faptele penale de la primărie, eu sesizam organele abilitate și ceream demisia lui Sorin Apostu”

Emil Boc: „Dacă știam de faptele penale de la primărie, eu sesizam organele abilitate și ceream demisia lui Sorin Apostu”

Publicat: 12 mai, 2012 11:07

Actualizat: 23 martie, 2022 06:58

Candidat la Primăria Cluj-Napoca, liderul PDL, Emil Boc, și-a schimbat discursul referitor la Sorin Apostu, cel pe care l-a recomandat clujenilor în 2008, când a lăsat primăria pentru funcția de prim ministru.Emil Boc a declarat vineri seara, la Realitatea TV Cluj, într-o emisiune moderată de Ciprian Aron și care l-a avut invitat și pe jurnalistul Titus Crăciun, că nu a avut cunoștință de existenta faptelor penale la nivelul municipiului Cluj-Napoca și că, dacă ar fi știut, ar fi sesizat organele abilitate ale statului și i-ar fi cerut lui Sorin Apostu să își dea demisia.„Răspunderea penala este intotdeauna una personala. E adevarat ca nu am avut cunostinta de existenta faptelor penale la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pentru ca daca as fi stiut eu as fi fost acela care ar fi sesizat organele abilitate ale statului sau, daca stiam despre primar, i-as fi cerut demisia. N-am stiut de aceste lucruri, este treaba instantelor de judecata sa duca pana la capat acest demers”, a afirmat Emil Boc.În 29 aprilie 2012, Emil Boc a declarat că Apostu şi-a adus contribuţia la modernizarea Clujului și că are speranța că își va demonstra nevinovăția.În 15 noiembrie 2011, Emil Boc s-a aflat la prefectură la o şedinţă de criză cu liderii PDL Cluj, la scurt timp după arestarea primarului. Atunci, a spus despre Sorin Apostu că a avut o contribuţie majoră la realizarea proiectelor care au schimbat faţa Clujului şi, din punct de vedere juridic, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.Premierul Boc, într-o şedinţă de criză cu liderii PDL Cluj, după arestarea primarului. Sorin Apostu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, a spus Boc. VIDEOEmil Boc s-a declarat convins de nevinovăţia lui Sorin Apostu şi în cadrul emisiunii lui Cristoiu de pe B1TV, în 12 decembrie 2011, la puţin timp după arestarea primarului.Emil Boc: Apostu nu are legătură cu pepenarii din dosar. El a modernizat oraşul şi îşi iubeşte familia | VIDEOTot la Realitatea TV Cluj, Emil Boc a mai spus vineri seara că nu a intervenit în actul de justiție, cum au făcut-o alți premieri. „Ce-am facut ca prim ministru, este ce n-au facut altii niciodata, n-am intervenit niciodata intr-un proces de justitie, fie ca vorbim de Adrian Nastase, ca amintiti-va, pe vremea lui Adrian Nastase ministrul justitiei dadea dispozitii directe procrurorilor si instantelor de judecata.Domnul Ponta era la Pitesti, sustinand de pe scarile Consiliului Judetean o persoana asupra careia existau suspiciuni ca a incalcat legea (Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut de DNA in ianuarie 2011 – n.red.). N-am facut aceste lucruri. Justitia a fost si ramane independenta si beneficiaza de acelasi respect in Romania si fiecare trebuie in fata instantei de judecata sa isi probeze nevinovatia”, a afirmat Emil Boc.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
27 martie, 2024
Federația Operatorilor Români de Transport se pregătește de proteste

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

122783141712727090 ...

122783141712727090

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj

Aurelia Cristea, cea care a promovat legea prin care s-a interzis fumatul in spatiile publice ...

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca

Șeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteo Transilvania Nord, Narcis Maier, a explicat de ...

Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj

Ecologiștii clujeni au venit la emisiunea Punctul Critic de la BuzzNews.ro pentru a ne prezenta ...

Imagini fabuloase cu fauna din Inelul Verde Metropolitan + Restanțele administrației în materie de spații verzi
Success message!
Warning message!
Error message!