Sute de tone de mâncare expirată se transformă zilnic în energie verde într-o fabrică din Prahova. Alimentele sunt transformate în biogaz şi pot încălzi sute de apartamente sau pot furniza energie electrică pentru fabrici, scrie digi24.ro.
România se află pe locul 9 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte risipa de alimente: aruncăm în fiecare an 5 milioane de tone de mâncare.
Camioane care transportă zeci de tone de margarină, iaurt şi îngheţată cu termen de garanţie depăşit intră pe poarta Fabricii de biogaz din Prahova a grupului Genesis Biopartner, pentru a fi transformate în energie termică și electrică.
La o temperatură de 60 de grade Celsius, margarina este topită şi amestecată până devine o pastă. Dintr-o tonă de margarină, se poate obține energie suficientă pentru încălzirea unui bloc cu 40 de apartamente.
În momentul de faţă, aproape un procent din energia electrică din România este produsă din arderea deşeurilor.