• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Fabrica de bere Ursus, singurul muzeu unde consumul de bere e permis PLUS Secretul berii nefiltrate GALERIE FOTO

Fabrica de bere Ursus, singurul muzeu unde consumul de bere e permis PLUS Secretul berii nefiltrate GALERIE FOTO

Publicat: 8 iulie, 2011 12:58

Actualizat: 23 martie, 2022 07:41

Din vechea Fabrică de Bere Ursus a ramas la Cluj un muzeu, însă unul inedit, unde consumul de bere este permis. Fabrica, transformată în pub, adăposteşte numeroase exponate care amintesc de trecutul glorios al Fabricii de Bere Ursus, un brand fara egal al Clujului. Astfel, cei care trec pragul localului vor vedea vechile cazane în care se prepara berea, tablouri care surprind in imagini procesul de poroductie din fosta fabrică, ţevi şi conducte prin care au curs de-a lungul anilor tone de bere, vechiul tablou de control al fabricii, precum şi două candelabre uriaşe realizate din sticle de bere.Mini unitatea de producţie „Fabrica de bere” Ursus, cu restaurant şi terasă, este deschisa de astăzi pentru publicul larg. Localul, cu o capacitate de 300 de locuri, este împărţit în trei săli şi are două terase. Investiţia s-a ridicat la peste un milion de euro.În cadrul restaurantului, decorat cu utilajele rămase de la fost fabrică, clujenii au ocazia sa vada întregul proces de producere a berii. De asemenea, clienţii pot admira vechiul panou de comandă, două candelabre uriase realizate din sticle de bere Ursus, precum şi cazanele în care se fierbe malţul şi se fermetează drojdia.Proiectul de reamenajare a fostei fabrici a fost realizat împreună cu clujenii, care au votat atât numele restaurantului, cât şi alegerea sortimentului de bete nefiltrată care se produce acum la „Fabrica de bere” Ursus. Astfel, în cadrul restaurantului clujenii pot servi o bere nefiltrată produsă în exclusivitate la Cluj, al cărui preţ începe de la 3 lei. De asemenea, se pot servi şi celelalte sortimente de bere, Premium, Black şi Fără Alcool.[slideshow]Secretul berii nefiltrateLa „Fabrica de bere” Ursus se servşte o specialitate de bere nefiltrată, concepută special pentru clujeni, conform dorinţelor şi aşteptărilor acestora.”Practic, odată putem să spunem că este o specialitate de bere, că aparţine grupului de beri lagăr şi că se distinge prin faptul că are un aspect uşor opalescent, datorită prezenţei drojdiei din bere, neînlăturată cum se face prin procesul clasic. Această drojdie contribuie la plinătate gustului, îi dă o notă de prospeţime şi catifelare. Berea se distinge astfel prin prospeţime şi savoare”, a explicat Monica Mândruţiu, Quality & Brewing Director.Berea nefiltrată de la Cluj este realizată din ingredientele tradiţionale, apă, malţ, hamei şi drojdie, procesul tehnologic şi reţeta fiind tradiţionale.”Berea are un gust echilibrat şi armonios, se poate recunoaşte gustul de malţ şi amăreala delicată dată de hamei. Este o bere moderat amară, calitate amărelii fiind deosebită”, a completat Mândruţiu.Potrivit acesteia, reţeta a pornit pe baza vechii retete Ursus, precum şi prin sondarea opiniei clujenilor. 100 de persoane au degustat mai multe variante de bere, iar pe baza răspunsurilor a fost creată această reţetă. „Am înţeles care sunt aşteptările clienţilor noştri şi cum această bere ar trebui să se prezinte, să îndeplinim cerinţele lor”, a încheiat Monica Mândruţiu.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
22 mai, 2025
Călin Cozma, AUR Cluj: AUR pe care îl știm noi felicită președintele ales și pune umărul la reconstrucție
9 mai, 2025
Ordinul „Meritul Industrial și Comercial”, în grad de Cavaler,acordat IMM Romania
10 martie, 2025
Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
5 martie, 2025
Loc de joacă modern în satul Suceagu
21 decembrie, 2024
Aeroportul Internațional Cluj, primul din România care are autobuz electric pentru pasageri

Vicepreședintele IMM România, Dan Mureșan, crede că în ciuda deficitului bugetar, cheltuielile bugetare continuă într-un ...

Dan Mureșan, IMM România, despre cum reducem deficitul: „Acum lucrurile sunt mult mai grave”

Dan Mureșan, vicepreședintele IMM România, a afirmat că declarația președintelui României, Nicușor Dan, privind nevoia ...

Dan Mureșan, IMM România, critică ideea ca serviciile să se ocupe de combaterea evaziunii

Te-ai trezit vreodată cu nasul înfundat și ai avut parte de nopți în care somnul ...

Nas înfundat și somn agitat? Cum te poate ajuta un umidificator

Călin Cozma, președinte executiv FPIOR, a cerut asigurari ca nu va creste TVA pentru HoReCa ...

Sectorul HoReCa i-a cerut președintelui Nicușor Dan asigurări ferme că TVA-ul nu va crește

Consilierul local AUR Cluj-Napoca, Calin Cozma a remis presei un document intitulat „Manifestul de la ...

Călin Cozma, AUR Cluj: AUR pe care îl știm noi felicită președintele ales și pune umărul la reconstrucție

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj inaugurează zborurile directe Cluj–Istanbul operate de Pegasus Airlines. Noua rută ...

Aeroportul Internațional Cluj inaugurează zborurile directe Cluj–Istanbul operate de Pegasus Airlines

Alegerea unui cărucior potrivit pentru copilul tău este una dintre cele mai importante decizii cu ...

Cum contribuie un cărucior 3 în 1 la confortul și siguranța copilului tău

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Consiliul Județean Cluj și compania aeriană TAROM au sărbătorit astăzi, ...

VIDEO Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2025
Success message!
Warning message!
Error message!