Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, organizează a doua ediție a evenimentului “FESTIVALUL ALIMENTULUI”, în colaborare cu Asociaţia Specialiștilor din Industria Alimentară din România (ASIAR), anunță Campus Cluj. Evenimentul va avea loc în data de 13.06.2013, orele 10.00 – 13.30 în clădirea Institutului de Ştiințele Vieţii, din incinta Universităţii de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Calea Mănăştur, nr. 3-5.Studenţii Facultăţii de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor, specializările: “Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole” şi “Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare”, își vor expune produsele realizate în cadrul proiectelor de licenţă, iar vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative.Se vor putea degusta: o băutură răcoritoare pe bază de zară (zer), spumoasă, îndulcită şi aromată cu cafea pulbere; o îngheţată freezată cu esenţă de vanilie și bucăţi crocante de migdale, asezonată cu topping de caramel şi fulgi de migdale; pâinea în patru culori diferite: verde, roşu, portocaliu şi alb, colorată exclusiv cu coloranţi naturali, obţinuţi din spanac, sfeclă şi morcovi; berea „High Gravity”, nefiltrată și densăUn alt proiect inedit este ”eticheta inteligentă”, fabricată din compuşi biodegradabili (alginat, chitosan, ceai verde şi busuioc), care sub acţiunea jetului de apă se dezintegrează, reducând numărul de bacterii şi cantitatea de pesticide de la suprafaţa fructelor şi legumelor.
FESTIVALUL ALIMENTULUI își deschide porțile: Proiectele de licență ale studenților vor putea fi GUSTATE
ULTIMELE ȘTIRI