Dacă aţi ajuns la Cluj-Napoca chiar de Moş Nicolae, nu trebuie să rataţi un festival de gală, un regal de măiestrie interpretativă oferit publicului în memoria unuia dintre cele mai apreciate genii ale muzicii clasice, Wolfgang Amadeus Mozart (27 ianuarie 1756 – 5 Decembrie 1791).
Wolfgang Amadeus MozartOrganizat de Societatea Română Mozart în parteneriat cu Qual Media Group, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Filarmonica „Transilvania” între 6-13 decembrie, Festivalul Internaţional Mozart propune la cea XXIII-a ediţie concerte simfonice, concerte camerale, un concurs de canto, un simpozion şi un concert pentru copii.Seria de spectacole se deschide pe 6 decembrie cu un concert al orchestrei Filarmonicii de Stat “Transilvania”. Nu lipsesc invitaţii de marcă propuşi de organizatori: dirijorul Mihail Agafița, Cvartetul Arcadia, dirijorul italian Ladislau Horvath, pianistul Viniciu Moroianu, flautistul japonez Seiya Ueno.Promovat în ultimii trei ani de Qual Media Group, Festivalul Internaţional Mozart se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al Primăriei şi Consiliului Local din Cluj Napoca.În ediţiile desfăşurate până acum s-au interpretat peste 180 de lucrări din creaţiile compozitorului austriac, aproximativ o treime din operele sale, unele chiar în primă audiţie în România. De-a lungul timpului, festivalul a căpătat o avengură internaţională, bucurându-se de participarea unor artişti de renume din Europa, SUA, Japonia sau China, promovând în acelaşi timp şi o dimensiune educativă prin concursuri şi cursuri de măiestrie pentru studenţii muzicieni şi prin concerte pentru copii.Născut în 27 ianuarie 1756, Wolfgang Amadeus Mozart este unul dintre cei mai prolifici compozitori din lume. Poreclit „copilul de aur al Austriei”, Mozart cânta la pian la 3 ani; compunea prima sa piesă pentru un instrument la 5 ani şi susţinea primele sale concerte cu public la 6 ani. Era inzestrat cu abilitatea de a reda la comandă orice notă muzicală, fără ajutorul unui instrument care să o intoneze.În scurta sa viață Mozart a compus 41 de simfonii şi sute de piese muzicale, între care celebrele opere “Nunta lui Figaro”, “Don Giovanni” sau “Così fan tutte”. Chiar dacă ultimii săi ani de viaţă au fost umbriţi de probleme financiare, Mozart a mai apucat să se bucure de succesul operei “Flautul Fermecat”, compusă chiar în ultimul an de al scurtei sale vieţi.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.