Festivalul Provino – Vin, Artă, Gastronomie la Cluj se va desfăşura în perioada 15-18 martie la Grand Hotel Napoca. Evenimentul este conceput sub forma unui eveniment expozițional în jurul căruia a fost creată o rețea de activități conexe care promovează cultura vinului prin asociere cu arta și gastronomia. Festivalul reuneşte în același spațiu specialiștii, antreprenorii din industria viniviticolă și reprezentanți ai segmentului HoReCa și oferă producătorilor de vin ocazia de a fi prezenți pe piețele din regiunile Nord – Vest și Nord – Est cu vinuri premium și de colecție, vinuri de retail și vinuri HoReCa.De asemenea, cei interesaţi pot lua contact cu noile tehnologii şi echipamente în domeniul vinificaţiei, soluţii complexe pentru crame sau accesorii pentru întreţinerea şi gestionarea podgoriilor. Provino s-a înscris pe harta evenimentelor dedicate industriei viniviticole din România în luna noiembrie a acestui an, la prima ediție din Iași, unde vinul a fost pus în valoare prin asocierea cu arta și gastronomia. ABplus Events, companie cu o experiență de 15 ani în organizarea de evenimente la nivel național, dezvoltă în 2012 conceptul Provino și la Cluj.“Ne propunem să creăm un eveniment reprezentativ pentru industria vinului în Transilvania. Cu siguranță, împreună cu partenerii noștri tradiționali, Patronatul Național al Viei și Vinului, Asociația Degustătorilor Autorizați din România și Organizația Somelierilor din România 2011, alături de profesioniștii de la Grand Hotel Napoca, vom reuși să punem în valoare un festival în care vom atrage producători de vin din România, degustători experți, somelieri, bloggeri și presă de specialitate și, bineînțeles, iubitori de vin de calitate”, a declarat Florin Mindirigiu, Director General ABplus Events.În completarea Expoziției de Vin și Expoziției de Soluții pentru Industria Vinului, festivalul antrenează publicul în diverse domenii ale cunoașterii vinului: degustări și lansări de vin, seri de socializare într-un cadru rafinat, cu amfitrioni profesioniști, muzică bună, expoziție de artă, cursuri de introducere în lumea vinului și show-uri gastronomice live.Ziua “HoReCa” va avea loc în prima zi a evenimentului, fiind dedicată întâlnirii dintre vinificatorii și antreprenorii din industria viniviticolă și reprezentanții segmentului HoReCa. La eveniment sunt invitați manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni și cafenele. Evenimentele speciale “Art, Wine & Gastronomy” sunt organizate sub forma unor seri VIP exclusiviste, iar programul cuprinde show-uri gastronomice live susținute de maeștri bucătari, degustări și lansări de vin, momente artistice live.Evenimentele “Wine & Gastronomy” sunt sesiuni de degustări colective unde participanții descoperă vinul preferat sub îndrumarea somelierilor și degustătorilor autorizați. La “Școala Vinului” traineri autorizați din cadrul Organizației Somelierilor din România 2011 și Asociației Degustătorilor Autorizați din România oferă pasionaților de vin posibilitatea de a urma cursuri practice și teoretice de introducere în lumea vinului. Personalul din HoReCa beneficiază de cursuri personalizate.
Festivalul Provino aduce evenimente dedicate vinului, artei și gastronomiei la Cluj
ULTIMELE ȘTIRI