• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Festivalul PROVINO vine la Cluj – participanți, program, prețuri de bilete și momente speciale

Festivalul PROVINO vine la Cluj – participanți, program, prețuri de bilete și momente speciale

Publicat: 2 martie, 2012 08:34

Actualizat: 23 martie, 2022 07:07

Companii aflate pe primele locuri în Top 20 al celor mai importanţi producători de vin din ţară, distribuitori de vinuri din Franța și Spania, alături de expozanţi din industria vitivinicolă, participă la primul Festival de Vin, Artă, Gastronomie din Transilvania, organizat la Cluj Napoca, Grand Hotel Napoca, în perioada 15 – 18 martie 2012.Festivalul PROVINO depăşeste cadrul de expoziţie și aduce în faţa publicului peste 300 de sortimente de vin.PROVINO reprezintă un eveniment al Vinului, o Şcoală a Vinului înnobilată de artă şi propune publicului său seri de socializare într-un cadru rafinat, cu muzică bună şi o expoziţie de artă, lansări şi degustări de vin și show-uri gastronomice live.PROVINO Cluj – Napoca reuneşte organizaţii şi asociaţii reprezentative pentru lumea vinului din România, care îşi aduc contribuţia la organizarea primei ediţii a festivalului: Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Somelierilor din România 2011 şi specialişti din întreaga ţară care s-au format la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj – Napoca.Festivalul PROVINO promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si ofera publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustari si lansari de vin, cursuri introductive în lumea vinului, show-uri gastronomice.Printre punctele de atracție ale Festivalului PROVINO se numără:EXPOZIȚIA PROVINO, în cadrul căreia vor fi prezentate vinurile producătorilor din întreaga țară, dar și servicii pentru industria vinului, produse pentru servirea, îmbutelierea și expunerea vinurilor, produse auxiliare pentru vinuri şi servicii conexe pentru industria vinului.ARTEXPO LA PROVINO, organizată împreună cu Universitatea de Artă și Design din Cluj – Napoca, promovează creaţiile artştilor plastici într-un spaţiu expoziţional ieşit din tiparele galeriei clasice, prin alăturarea inedită a vinului şi a operelor de artă.În plus în cadrul studioului de artă PROVINO, tineri artişti vor organiza ateliere de lucru neconvenționale.DEGUSTARI COLECTIVE, WINE & GASTRONOMY, zonă dedicată degustărilor realizate sub îndrumarea degustătorilor autorizaţi şi somelierilor, unde publicul nespecialist PROVINO va trăi experienţa iniţierii în arta degustării vinului.La fiecare sesiune de degustări vor fi prezentate 6 sortimente de vin din fiecare soi – soiuri albe, soiuri roşii, soiuri roze, vinuri efervescente, vinuri tradiţionale româneşti, vinuri rare româneşti sau vinuri internaţionale.Serile WINE, ART & GASTRONOMY, serate organizate în fiecare zi a Festivalului PROVINO, unde pasionaţii se vor putea bucura de creaţiile artiştilor clujeni în compania muzicii şi a vinurilor bune.Invitaţii vor asista la show-uri gastronomice susţinute de bucătari celebri, care, împreună cu maeştri somelieri, vor asocia vinurile cu mâncăruri alese.Spectacolele culinare vor fi urmate de degustări şi concerte de muzica jazz, blues şi muzică veche.ŞCOALA VINULUI îmbină lecţiile practice cu lecţiile teoretice şi va avea loc în data de 17 martie, fiind organizată de Asociaţia Degustătorilor Autorizați din Romania şi Organizaţia Somelierilor din România 2011.Pe durata celor trei module de curs, fiecare a câte două ore, pasionaţii învată de la profesionişti cum să aprecieze un vin bun. Cursanţii sunt iniţiaţi în arta degustării vinului, deprind elemente din vocabularul vinului, li se prezintă jaloanele pentru a inţelege filosofia vinului şi raportul calitate / preţ şi învață să asocieze corect vinul cu mâncarea.WINE SHOP, zona unde publicul vizitator va găsi şi va putea cumpăra diverse mărci de vinuri dar şi accesorii din industria vinului.Festivalul de Vin, Arta, Gastronomie prelungeşte distracţia în cea de-a treia zi de festival, la PROVINO After Hours – BLACK & WINE Party. Expoziţia de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un club cu muzică bună, unde aceştia pot gusta din mâncărurile şi vinurile prezente în festival.Condiţia de participare este alegerea unei ţinute BLACK & WINE – ţinută de cocktail în culorile vinului preferat.Prima zi PROVINO este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA din Transilvania pentru întâlnirea cu producătorii de vin din România.Ziua HORECA la PROVINO oferă acestora oportunitatatea de networking cu cei mai importanți producători de vin din Romania, somelieri ş degustători profesionişti, enologi, companii din industria HORECA.Tot în prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreuna cu Organizaţia Somelierilor din România 2011, organizează un concurs de vinuri româneşti, VINURILE PRIMĂVERII.Concursul presupune realizarea unor degustări în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat, iar singurele indicii prezentate juraţilor vor fi anul de recoltă şi categoria de preţ în care se încadrează vinurile supuse jurizării. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.Invitaţi speciali la Festivalul PROVINO care şi-au confirmat deja prezenţa: poetul şi jurnalistul Mircea Dinescu, directorul editorial TABU, Dan Boierescu va găti în Festival sâmbăta şi duminică, redactori ai revistei Good Food vor găti în Festival vineri, Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii „Bella Italia”.Producători şi distribuitori de vin prezenţi la PROVINO: Jidvei, Murfatlar, Cramele Recaş, Budureasca, Crama Oprişor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Sâmbureşti, Crama Gramma, Nomibo, Domeniile Boieru, Crama Borha, Crama Ţelna, Vin de Vie.PROGRAM DE VIZITARE:JOI, 15 martie – intrarea este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA şi companiilor din domeniulvitivinicol şi gastronomicVINERI, 16 martie – 11.00 – 19.00SÂMBĂTĂ, 17 martie – 11.00 – 19.00DUMINICĂ, 18 martie – 11.00 – 17.00PREŢURI BILETE:Acces FESTIVAL : 10 lei / persoanăInclude: Acces Expoziţia de vinuri, show-uri gastronomice şi WINE SHOPAcces DEGUSTARE DE VINURI: 30 lei/ persoanăInclude: Degustare 6 sortimente de vin, tapas-uri din fructe şi brânzeturi, servicii profesioniste oferite de somelierii OSR 2011.Acces Seri VIP ART, WINE & GASTRONOMY: 50 lei/ persoanăInclude: loc rezervat la masă, degustare a 20 de sortimente de vin, degustare a două preparate culinare calde pregătite de bucătarul invitat al serii, bufet suedez cu fructe şi brânzeturiAcces PROVINO After Hours BLACK & WINE PARTY : 10 lei/ persoanăStudenţii care prezintă la intrare cardul STUDCARD, pot achiziţiona 2 bilete la preţ de unul Pentru informații suplimentare vă rugăm contactați-ne pe email oana.raclariu@abplus.ro sau la telefon 0740.117.599, persoană de contact Oana Raclariu, Director de Eveniment.PROGRAM ANTE FESTIVAL
altera
provino 3
AMBASADORII PROVINOÎn perioada 1 – 12 martie, AMABSADORII PROVINO ajung în Cluj Napoca, în cinci locații: Hotel Pami ***, Restaurant Tonight, Toni’s Pub, Kharma Lounge & Spirits Caffe și Restaurant Sanghai.Clujenii vor putea cunoaşte astfel în avanpremieră vinurile prezente în Festivalul PROVINO, în cadrul unor degustări, conduse de somelierul clujean Bogdan Todor. Fiecare sesiune va cuprinde circa 5 sortimente de vin şi va dura 60 de minute.În weekend-urile 3 – 4 şi 10 – 11 martie, AMABASADORII PROVINO ajung şi în Iulius Mall, unde vor organiza pentru vizitatori, o serie de degustări profesioniste conduse de somelierii OSR 2011.Degustările vor fi precedate de câteva momente speciale: defilarea somelierilor şi demonstraţii de sabraj.PROGRAM FESTIVALJOI, 15 Martie – Ziua HORECA9.00 – 14.00 – CONCURS “VINURILE PRIMĂVERII” 14.00 – 14.30 – Ceremonia de deschidere oficială a Festivalului de Vin, Artă şi Gastronomie Moment special oferit de Organizaţia Somelierilor din România 2011Invitaţi: producători de vinuri, expozanţi, reprezentanţi ai segmentului HoReCa, mass media de specialitate, oficialităţi publice locale şi regionale.14.30 – 15.30 – Degustarea vinurilor din Festival, networking şi discuţii libere la standurile expoziţionale. Degustările vor fi acompaniate de brânzeturi Five Continents.15.30 – 17.00 – COLOCVIU cu Ambasadorul Asociaţiei Somelierilor Europeni Sergiu NEDELEA „Vânzarea vinului – strategii pe coltul mesei” | Discuţii libereTematică: Cele două direcţii de comunicare ale vinului în vederea vânzării în magazinele mari şi în magazinele/ restaurantele specializateModerator:Somelier Sergiu Nedelea, Ambasador A.S.E.Speakeri:Cezar Ioan – Editor Vinul.ro Cristian Grigore – Manager Restaurant Rossetya, Bucureşti Costel Cainamisir – Director Comercial VinartePublic ţintă: Producători şi distribuitori din industria viniviticolă, reprezentanţi HoReCa17.00 – 19.00 – PROVINO ShowShow-uri gastronomice pe bucătăria-scenă, oferite de Restaurant TOKYO19.00 – 24.00 Seara HoReCa – Art, Wine & GastronomyShow-uri gastronomice oferite de bucătarii Grand Hotel Napoca Degustări de preparate culinare şi brânzeturi Five ContinentsDegustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama BorhaDecernarea premiilor Concursului Vinurile Pimăverii, Vinul.ro VINERI, 16 martie11.00 – 19.00 – Program de vizitare Expozitia PROVINO 12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Wine & Gastronomy –Degustări colective14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 – Show-uri Gastronomice oferite pe bucătaria scenă de bucătariiGOOD FOOD şi Restaurant TOKYO20.00 – 24.00 Seara Art, Wine &GastronomyShow-uri gastronomice oferite de bucătarii Şcolii BELLA ITALIADegustări de preparate culinare şi brânzeturi Five ContinentsDegustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama BorhaInvitaţi: oameni de afaceri, personalităţi publice, specialişti în domeniuSÂMBĂTĂ, 17 martie11.00 – 19.00 Program de vizitare Expozitia PROVINO 12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 Wine & Gastronomy – Degustari colective 12.00 – 18.00 Şcoala Vinului 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | 18.00 – 19.00 Show-uri Gastronomice oferite de bucătarii BELLA ITALIA şi RESTAURANT TOKYO20.00 – 24.00 Seara Art, Wine &GastronomyShow-uri gastronomice oferite Dan BOIERESCUDegustări de preparate culinare şi brânzeturi Five ContinentsDegustări de vin – 20 de sortimente oferite de Jidvei, Murfatlar, Gramma, Nomibo, Budureasca, Crama BorhaInvitati: oameni de afaceri, personalităţi publice, specialişti în domeniu20.00 – 24.00 PROVINO After Hours – BLACK & WINE PartyFestivalul de Vin, Arta, Gastronomie prelungește distracţia în cea de-a treia zi de festival. La PROVINOAfter Hours – BLACK & WINE Party expozanţii au încă o ocazie de a-şi spori vânzările, de a-şi prezenta produsele şi de a împărtăşi consumatorilor unele dintre secretele vinului.Expoziţia de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un loc cu muzică bună, unde aceştia pot gusta din mâncărurile şi vinurile prezente în festival.Condiţia de participare este alegerea unei ţinute BLACK & WINE – tinută de cocktail în culorile vinului preferat.DUMINICA, 18 martie11.00 – 16.00 Program de vizitare Expoziția PROVINO 12.00 – 13.00 | 14.00 – 15.00 Wine & Gastronomy – Degustări colective 14.00 – 15.00 | 16.00 – 17.00 | Show-uri Gastronomice oferite de Dan BOERESCU siRestaurant TOKYO pe bucătaria scena din cadrul festivalului.* Programul Festivalului poate suferi modificări. Pentru informaţii la zi vă rugăm accesaţi site-ul festivalului, www.cluj.provino.ro.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
10 martie, 2025
Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu
5 martie, 2025
Loc de joacă modern în satul Suceagu
21 decembrie, 2024
Aeroportul Internațional Cluj, primul din România care are autobuz electric pentru pasageri
19 decembrie, 2024
România, cele mai multe morți în cele mai multe paturi de spital
19 decembrie, 2024
Baciu, comuna cât un orășel: ce planuri are primăria pentru a-l dezvolta

Într-o lume a afacerilor ultra-dinamice, unde informația este putere, ListaFirme.ro face un salt uriaș în ...

Descoperă revoluționarul asistent AIA pe ListaFirme.ro (A)

Apare un control total al statului asupra activității economice a contribuabilului, spune vicepreședintele IMM România ...

Ești patron? ANAF va ști totul despre finanțele tale datorită raportărilor SAF-T

ANAF a început să verifice sumele de bani transferate între rude și anunță că vor ...

ANAF verifica banii care sunt transferați între rude – ce urmărește?

Vicepreședintele IMM România, Dan Mureșan, apreciază că cutremurul geopolitic global va afecta și România. „Puneți-vă ...

Puneți-vă centurile: Cutremurul geopolitic global va afecta și România

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește ...

Stadiul lucrărilor la noua creșă care se construiește în Baciu

Amenajarea curții la o casă nouă poate fi o provocare, dar și o oportunitate de ...

Sfaturi pentru amenajarea unei curți verzi la o casă nouă

Primarul comunei Baciu, Balázs János, anunță că au început lucrările la amenajarea unui loc de ...

Loc de joacă modern în satul Suceagu

Într-o eră în care tehnologia redefinește constant peisajele urbane și arhitecturale, stâlpii ornamentali nu fac ...

Tehnologii moderne care transformă stâlpii ornamentali
Success message!
Warning message!
Error message!