• Acasă
  • /
  • Timp liber
  • /
  • Filmul „Taximetrişti”, în top 10 filme româneşti la nivel de încasări

Filmul „Taximetrişti”, în top 10 filme româneşti la nivel de încasări

Publicat: 23 februarie, 2023 12:00

Actualizat: 26 ianuarie, 2024 22:56

Cu încasări de peste 3 milioane de lei la doar o lună de la lansare, filmul „Taximetrişti” este deja în top 10 filme româneşti din toate timpurile la nivel de încasări, devenind unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani. Comedia românească a primit un val de reacţii pozitive din partea publicului şi a specialiştilor din industria de film, iar campania de promovare a lansat astfel o nouă reţetă de propulsare a produselor made in România, scrie News.ro.

Filmul este regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu scris de regizor împreună cu Adrian Nicoale şi surprinde întâmplările prin care trec taximetriştii Lică şi Liviu, pe parcursul unei nopţi obişnuite în Bucureşti.

Actorii au creat personaje memorabile în film, conform aprecierilor publicului şi criticilor, din distribuţie făcând parte Alexandru Ion, Ronaldo Matsangos, Maria Popistaşu, Victoria Raileanu, Monica Bîrlădeanu, Mădălina Stoica, Alex Mircioi, Vlad Ionuţ Popescu, Ana Maria Guran, Andi Vasluianu sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu o apariţie specială a fost prezent şi Spike (Paul Mărăcine), care semnează coloana sonoră a filmului.

„Taximetrişti” este produs de Bold Film Studio alături de Tangaj Production şi Avanpost Media şi propune o nouă reţetă pentru finanţarea şi promovarea filmului românesc, bazată pe filme comerciale de calitate, cu actori consacraţi, care să ofere în primul divertisment şi care să reapropie publicul local de filmul românesc.

De altfel, comedia a obţinut un scor ridicat de 7.8 deja pe IMDB, iar conform unui exit – poll realizat la ieşirea din sălile de cinema, 80% dintre spectatori au declarat că recomandă cu siguranţă prietenilor şi apropiaţilor vizionarea filmului. Filmul a creat un buzz puternic şi un fenomen rar în rândul producţiilor româneşti, mai mulţi spectatori revenind în mod repetat să vadă filmul în cinematografe. De altfel, un elev din Bacău a vizionat filmul de nu mai puţin de 12 ori.

Campania de promovare originală, unul dintre ingredientele de succes

„Taximetrişti” a beneficiat, de asemenea, de o amplă campanie de promovare, la standarde inter-naţionale. Coordonată de grupul WOPA, campania de promovare a reprezentat un element esenţial în strategia filmului. O echipă de peste 30 de specialişti a lucrat pentru o perioadă de patru luni, pentru a asigura vizibilitatea şi promovarea producţiei. Premiera filmului a fost cel mai mare eveniment din industria cinematografică din ultimii ani, reunind peste 1500 de participanţi şi vedete la lansare.

Campania de promovare a fost completată de un afiş – concept, creat după modelul filmelor occidentale, alături de două serii de trailere care au stârnit curiozitatea şi interesul publicului. Şi echipa de actori a fost de altfel implicată în strategia de promovare, filmând peste 20 de filme scurte dedicate promovării Taximetrişti.

De asemenea, campania originală de comunicare în mediile digitale şi social media coordonată de Fortuners, ce a presupus un dialog continuu între actori şi audienţă prin intermedi-ul mediului online, a avut o contribuţie majoră la succesul filmului. Campania de promovare a mai bene-ficiat şi de publicitate stradală şi de promovare media, valoarea de piaţă a expunerii în media ridicân-du-se la peste 300.000 de euro.

Grupul WOPA, ce include BOLD Film Studio, este unul dintre cele mai dinamice grupuri de comunicare independente de pe piaţa locală, cu peste 35 de milioane de lei cifră de afaceri cumulată la nivelul anului trecut.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
11 iunie, 2024
ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri
11 iunie, 2024
Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness
9 iunie, 2024
O nouă companie aeriană la Aeroportul Internațional Cluj după extinderea terminalului de plecări
25 mai, 2024
Pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2024 la Aeroportul Cluj
22 mai, 2024
Aeroportul Cluj anunţă zboruri spre Bucureşti operate de compania aeriană Animawings

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!