Guvernul a dat unda verde ridicarii autovehiculelor parcate ilegal prin modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar Primaria Cluj va organiza o sedinta de consiliu local la final de luna ianuarie pentru a stabili procedurile de aplicare a noii legislatii si nivelul amenzilor.
– în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
– în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația ”Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
– pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m;
– în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
– în pante și în rampe;
– în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul ”Zonă de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.
Potrivit stiridecluj.ro, clujenii carora li se vor ridica mașinile și le vor fi transportate la depozitul RADP din Someșeni vor fi nevoiți să scoată din buzunar 547 lei, iar cei care ajung la fața locului înainte ca mașinile să le fie transporte la depozit vor plăti doar 294 lei (nefiind necesară și plata transportului până la depozit și taxa de depozitare). Pentru fiecare zi în care mașina nu este ridicată, șoferii vor mai achita încă 49 de lei. Masura va fi aplicata la Cluj din prima jumatate a lunii februarie.