Ghimbirul este cunoscut ca unul dintre aliaţii de nădejde ai persoanelor care vor să dea jos kilogramele în plus, scrie doctorulzilei.ro. În procesul de slăbire, pe lângă consumul constant de ghimbir, se recomandă şi efectuarea de exerciţii fizice regulate.Folosit încă din antichitate, ghimbirul calmează durerile stomacale şi normalizează digestia, ceea ce duce la o bună funcţionare a sistemului digestiv pentru a putea susţine procesul de slăbire. Potrivit specialiştilor, ghimbirul stimulează metabolismul, ceea ce determină arderea rapidă a caloriilor. Consumat frecvent, senzaţia de saţietate de instalează rapid şi astfel se reduce numărul de calorii consumate.Astfel, șansele de a slăbi sunt mai mari atunci când în cura de slăbire se introduce ghimbirul, decât dacă s-ar opta doar pentru dietă şi exerciţii fizice.UTILIZĂRI CULINARE:Ghimbirul este, poate, cel mai versatil condiment, fiind folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi. Deși a fost încă de pe vremea romanilor un condiment important, popularitatea acestuia a scăzut temporar în Europa, cel mai probabil din cauză că ghimbirul proaspăt era arareori comercializat pe continent. Situația s-a schimbat o dată ce acesta a devenit mult mai disponibil și datorită popularității crescute a bucătăriei asiatice.Dacă ghimbirul proaspăt este fiert, iuțeala sa crește, iar aroma scade. Thailandezii folosesc ghimbir dat prin răzătoare, alături de alte condimente, la prepararea pastelor de curry. Indonezienii utilizează frecvent paste condimentate pe baza de ghimbir proaspăt și ardei iuți proaspeți, cu care marinează carnea înainte de a o găti.Ghimbirul prăjit are un gust diferit, iuțeala sa domolindu-se. Merge foarte bine prăjit alături de usturoi, sau ceapă. Indienii folosesc adesea această tehnică pentru a obține sosuri delicioase, cu care asezonează mâncărurile de legume și carne.Ghimbirul ocupă un loc important în bucătăria japoneză, unde este folosit în cantități mici. De exemplu, carnea de pui este aromată prin stropire cu sucul obținut din stoarcerea ghimbirului proaspăt. Ghimbirul murat este preparat din rizomi foarte tineri și este adesea servit alături de sushi.”Ginger ale” este o băutură foarte populară în America de Nord. Nu este o bere fermentată, ci doar zahăr, extract de plante și apă gazoasă. În Evul Mediu ghimbirul a fost folosit și la aromatizarea berii adevărate.În Europa întâlnim ghimbirul în mod special în bucătăria ungurească tradițională în condimentarea unor fripturi, de obicei mai grase, sau la mâncăruri mai grele (din fasole, linte, varză), dar și la deserturi (de ex. cozonacul cu ghimbir proaspăt).
Ghimbirul, condimentul MINUNE care îți menține silueta de Sărbători: Poți mânca pe săturate
ULTIMELE ȘTIRI