Granițele Israelului s-au deschis pentru turiștii vaccinați sau vindecați de COVID în ultimele 6 luni

12 ianuarie, 2022 09:11

În Țara Sfântă, anul 2022 a venit însoțit de speranța reîntoarcerii pelerinilor din toată lumea. Potrivit Ministerului Turismului din Israel, începând cu această duminică, 9 ianuarie, granițele țării sunt deschise tuturor turiștilor vaccinați sau vindecați de COVID în ultimele 6 luni, indiferent dacă aceștia vor călători în grup organizat sau pe cont propriu. Nu va exista nicio limitare a numărului de turiști ce pot vizita Locurile Sfinte în contextul COVID, dar trebuie respectate regulile de prevenție în vigoare, cum ar fi distanțarea socială. 

Odată cu redeschiderea granițelor pentru turiștii de pretutindeni, Israelul investește peste 280 de milioane de euro în infrastructura turistică de la locurile sfinte 

Autoritățile de la Ierusalim au anunțat la începutul săptămânii trecute redeschiderea granițelor, iar vestea a fost foarte bine primită de turiștii de pretutindeni, dat fiind că mare parte dintre condițiile de intrare în țară au fost relaxate. 

Întrucât mai bine de jumătate dintre turiștii care sosesc anual în Țara Sfântă sunt pelerini creștini, Ministerul Turismului din Israel a anunțat că a decis să investească masiv în infrastructura de la locurile cele mai iubite de către pelerini, suma ridicându-se la circa 1 miliard de șekeli, adică aproximativ 280 de milioane de euro.

„Ne dorim să folosim următorii doi ani, care vor fi în continuare ani dificili din punct de vedere pandemic pentru a eficientiza infrastructura pentru pelerini. Aceștia rămân în continuare un public numeros și foarte important pentru noi, astfel că ne dorim să îi revedem cât mai curând în Țara Sfântă”, a declarat Kobbi Barda, Director General Adjunct în Ministerul Turismului din Israel.

Anterior pandemiei, numărul de turiști care vizitau Israelul depășea toate așteptările, ajungându-se la 4,5 milioane de turiști din toată lumea în 2019, iar românii se clasau adesea în topul naționalităților care alegeau Israelul ca destinație de vacanță, fie pentru a merge în pelerinaj, fie pentru city break în orașe precum Tel Aviv și Ierusalim, ori pentru un sejur la plajă în Eilat. În 2020, statisticile arată că doar circa 830,000 turiști au vizitat Israelul, iar în 2021 numărul lor a fost chiar la jumătate, dat fiind că Țara Sfântă a fost printre primele state care au anunțat închiderea granițelor, 9 martie 2020, iar călătoriile au fost restricționate mai bine de 18 luni în încercarea de a își proteja cetățenii și a preveni răspândirea virusului. 

Condițiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022: certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, test COVID PCR înainte de călătorie și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF

Ministerul Turismului din Israel a anunțat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiștii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinați, celor trecuți prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) și sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcție de evenimentul care survine primul, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara. 

Testul efectuat la intrarea în Israel pe cale aeriană costă 80 NIS (circa 112 RON) cu plată în avans, 100 NIS (circa 140 RON) plată pe loc cu cardul, în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sau 115 NIS (circa 160 RON) plata cash, la aeroport. În acest moment nu este permisă intrarea turiștilor străini decât pe cale aeriană, iar în cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare, turiștii români nu vor mai putea intra în Israel decât dacă vor avea efectuată și o a treia doză de vaccin, care să le revigoreze răspunsul imunitar la un eventual contact cu virusul. 

Adițional, turiștii trebuie să completeze și un formular simplu de localizare, cu maxim 48h înainte de plecarea spre Israel, formular ce conține informații precum data și tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau țări vizitate în ultimele 14 zile. În acest moment, România și toate celelalte țări ale lumii sunt considerate a fi portocalii de către Guvernul Israelian. Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com. 

„Suntem nerăbdători să reluăm turismul și să doborâm din nou recorduri în ceea ce privește numărul de turiști ce aleg să ne viziteze țara, dar, totodată, suntem conștienți că pandemia nu a trecut încă, și că vor mai urma, probabil, și alte valuri până când întreaga lume se va imuniza, iar COVID-19 nu va mai fi o amenințare pentru sănătatea noastră. Rămânem, așadar, extrem de precauți și sperăm că toate aceste măsuri, deși pot părea restrictive, ne vor ajuta să călătorim în siguranță, cu riscuri minime. Până când city-break-urile vor reveni în alegerile turiștilor, mizăm pe călătoriile de tip pelerinaje și pe sejururile la plajă, ori pe diversele forme de turism alternativ ce se pot face în zone precum Deșertul Negev, Haifa sau Tiberias.”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 mai, 2022
Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale
18 mai, 2022
Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri
18 mai, 2022
DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”
16 mai, 2022
Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală
16 mai, 2022
Autorecenzarea, prelungită până în 27 mai! După această dată, vei fi căutat de un recenzor

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii

Mulți clujeni încasează venituri frumușele din chirii însă nu toți își plătesc impozitele la Fisc. ...

Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale

Oamenii legii au făcut miercuri dimineață 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, ...

Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai ...

DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită pe clujeni la o degustare de vinuri și produse ...

Degustare de vinuri și produse tradiționale italiene, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizantă, trusă medicală și vestă. ...

Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală

Avocatul Radu Mititean a prezentat în emisiunea Pastila Juridică detalii esențiale pentru cei care se ...

Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști
Success message!
Warning message!
Error message!