• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Granițele Israelului s-au deschis pentru turiștii vaccinați sau vindecați de COVID în ultimele 6 luni

Granițele Israelului s-au deschis pentru turiștii vaccinați sau vindecați de COVID în ultimele 6 luni

Publicat: 12 ianuarie, 2022 09:11
Actualizat: 23 martie, 2022 01:53

În Țara Sfântă, anul 2022 a venit însoțit de speranța reîntoarcerii pelerinilor din toată lumea. Potrivit Ministerului Turismului din Israel, începând cu această duminică, 9 ianuarie, granițele țării sunt deschise tuturor turiștilor vaccinați sau vindecați de COVID în ultimele 6 luni, indiferent dacă aceștia vor călători în grup organizat sau pe cont propriu. Nu va exista nicio limitare a numărului de turiști ce pot vizita Locurile Sfinte în contextul COVID, dar trebuie respectate regulile de prevenție în vigoare, cum ar fi distanțarea socială. 

Odată cu redeschiderea granițelor pentru turiștii de pretutindeni, Israelul investește peste 280 de milioane de euro în infrastructura turistică de la locurile sfinte 

Autoritățile de la Ierusalim au anunțat la începutul săptămânii trecute redeschiderea granițelor, iar vestea a fost foarte bine primită de turiștii de pretutindeni, dat fiind că mare parte dintre condițiile de intrare în țară au fost relaxate. 

Întrucât mai bine de jumătate dintre turiștii care sosesc anual în Țara Sfântă sunt pelerini creștini, Ministerul Turismului din Israel a anunțat că a decis să investească masiv în infrastructura de la locurile cele mai iubite de către pelerini, suma ridicându-se la circa 1 miliard de șekeli, adică aproximativ 280 de milioane de euro.

„Ne dorim să folosim următorii doi ani, care vor fi în continuare ani dificili din punct de vedere pandemic pentru a eficientiza infrastructura pentru pelerini. Aceștia rămân în continuare un public numeros și foarte important pentru noi, astfel că ne dorim să îi revedem cât mai curând în Țara Sfântă”, a declarat Kobbi Barda, Director General Adjunct în Ministerul Turismului din Israel.

Anterior pandemiei, numărul de turiști care vizitau Israelul depășea toate așteptările, ajungându-se la 4,5 milioane de turiști din toată lumea în 2019, iar românii se clasau adesea în topul naționalităților care alegeau Israelul ca destinație de vacanță, fie pentru a merge în pelerinaj, fie pentru city break în orașe precum Tel Aviv și Ierusalim, ori pentru un sejur la plajă în Eilat. În 2020, statisticile arată că doar circa 830,000 turiști au vizitat Israelul, iar în 2021 numărul lor a fost chiar la jumătate, dat fiind că Țara Sfântă a fost printre primele state care au anunțat închiderea granițelor, 9 martie 2020, iar călătoriile au fost restricționate mai bine de 18 luni în încercarea de a își proteja cetățenii și a preveni răspândirea virusului. 

Condițiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022: certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, test COVID PCR înainte de călătorie și PCR efectuat la intrarea în țară, plus PLF

Ministerul Turismului din Israel a anunțat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiștii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinați, celor trecuți prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) și sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcție de evenimentul care survine primul, turiștii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara. 

Testul efectuat la intrarea în Israel pe cale aeriană costă 80 NIS (circa 112 RON) cu plată în avans, 100 NIS (circa 140 RON) plată pe loc cu cardul, în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv sau 115 NIS (circa 160 RON) plata cash, la aeroport. În acest moment nu este permisă intrarea turiștilor străini decât pe cale aeriană, iar în cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare, turiștii români nu vor mai putea intra în Israel decât dacă vor avea efectuată și o a treia doză de vaccin, care să le revigoreze răspunsul imunitar la un eventual contact cu virusul. 

Adițional, turiștii trebuie să completeze și un formular simplu de localizare, cu maxim 48h înainte de plecarea spre Israel, formular ce conține informații precum data și tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau țări vizitate în ultimele 14 zile. În acest moment, România și toate celelalte țări ale lumii sunt considerate a fi portocalii de către Guvernul Israelian. Pentru a fluidiza călătoriile în Israel și pentru a se asigura că turiștii sunt informați corect referitor la cerințele ce trebuie îndeplinite înaintea și în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat și o pagină web dedicată condițiilor de călătorie în contextul COVID. Aceasta poate fi accesată pe acest link: https://israelsafe.com. 

„Suntem nerăbdători să reluăm turismul și să doborâm din nou recorduri în ceea ce privește numărul de turiști ce aleg să ne viziteze țara, dar, totodată, suntem conștienți că pandemia nu a trecut încă, și că vor mai urma, probabil, și alte valuri până când întreaga lume se va imuniza, iar COVID-19 nu va mai fi o amenințare pentru sănătatea noastră. Rămânem, așadar, extrem de precauți și sperăm că toate aceste măsuri, deși pot părea restrictive, ne vor ajuta să călătorim în siguranță, cu riscuri minime. Până când city-break-urile vor reveni în alegerile turiștilor, mizăm pe călătoriile de tip pelerinaje și pe sejururile la plajă, ori pe diversele forme de turism alternativ ce se pot face în zone precum Deșertul Negev, Haifa sau Tiberias.”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 martie, 2023
Scandalul Euroins: Milioane de români se întreabă ce se întâmplă cu asigurările lor + Sfaturi utile
18 martie, 2023
Turcia şi Ungaria cer parlamentelor să ratifice aderarea la NATO a Finlandei
18 martie, 2023
Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin
18 martie, 2023
Iulia Timoşenko despre Putin: Nu e nebun, ştie ce rău provoacă. Pentru el există sclavi sau duşmani
18 martie, 2023
Procurorul șef al CPI: Putin poartă răspunderea penală a deportării forţate a copiilor ucraineni în Rusia

Asiguraţii Euroins România Asigurare Reasigurare au dreptul de a denunţa contractele de asigurare încheiate, precum ...

Scandalul Euroins: Milioane de români se întreabă ce se întâmplă cu asigurările lor + Sfaturi utile

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat vineri undă verde aderării Finlandei la NATO, supunând ...

Turcia şi Ungaria cer parlamentelor să ratifice aderarea la NATO a Finlandei

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir ...

Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko spune că Vladimir Putin este perfect raţional şi ştie foarte ...

Iulia Timoşenko despre Putin: Nu e nebun, ştie ce rău provoacă. Pentru el există sclavi sau duşmani

Procuror-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) – care a emis un mandat de arestare pe ...

Procurorul șef al CPI: Putin poartă răspunderea penală a deportării forţate a copiilor ucraineni în Rusia

Drona militară care s-a prăbuşit săptămâna aceasta s-ar putea să nu fie singurul lucru care ...

Dronă SUA doborâtă de ruși în Marea Neagră: Ce spun analiștii despre România

Tehnicianul echipei Rapid, Adrian Mutu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa ...

Ce spune Adrian Mutu înaintea meciului Rapid-CFR Cluj

Dr. CORINA LUCACI, medic primar medicină internă, șef Secție Ambulator Adulți și șef Secție Clinică ...

Cele mai frecvente probleme medicale cu care merg clujenii la Camera de Gardă Adulți din Spitalul Regina Maria Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!