Iată cum poți să organizezi o petrecere memorabilă în aer liber!

26 august, 2021 10:22

Contextul pandemic generat de Covid-19 a avut un impact major asupra tuturor aspectelor vieții cotidiene, fiind forțați să ne conformăm cu „noua realitate” și să ne adaptăm unor reguli stricte, dar necesare. Dintre toate aceste reguli, poate că cea mai greu de respectat a fost distanțarea fizică, dat fiind faptul că omul este înainte de toate, o ființă socială. Fără doar și poate, nevoia de a recupera timpul pierdut cu familia și prietenii devine tot mai pronunțată, la fel și dorința de a lua din nou contact cu natura.

Ce mod mai bun de a-i aduce pe toți laolaltă și de a profita de vremea însorită poate fi, decât o petrecere superbă în aer liber? Dacă ai nevoie de câteva idei practice de organizare a unei petreceri ca la carte, atunci te afli în locul potrivit. Indiferent că dispui de o terasă mică, de un foișor sau de o întreagă grădină, sfaturile de mai jos îți vor garanta un eveniment de neuitat împreună cu cei apropiați.

Iată cum poți organiza o petrecere reușită în aer liber, pe care nimeni nu o va uita prea curând!

Alege o tematică

Dacă vrei ca decorațiunile tale să aibă un impact vizual plăcut, alege o temă încărcată de culoare, care să întrețină starea de spirit. Poți opta, de exemplu, pentru o fiesta mexicană cu ghirlande multicolore, jocuri de piñata, mici ghivece de plante suculente, poate și niște maracas de decor. În plus, o astfel de tematică îți oferă numeroase opțiuni culinare savuroase, de la nachos cu brânză, la diverse sortimente de taco sau tamales, acompaniate de câteva pahare de margarita — sau horchata pentru cei mici.

Amenajează un spațiu umbrit și răcoros

Cu toate că izolarea ne-a privat atât de mult timp de razele ultraviolete, nimănui nu i-ar plăcea să petreacă o zi întreagă în bătaia puternică a soarelui. Nu putem ignora nici faptul că o expunere îndelungată poate avea efecte nefaste asupra sănătății.

Instalează o măsuță și câteva scaune la umbra unui copac înalt sau achiziționează o umbrelă pentru terasă, pe care o poți orna cu ghirlande luminoase după lăsarea serii, pentru o atmosferă feerică. Pe Homelux.ro există umbrele ajustabile cu protecție UV, pe care le poți integra foarte ușor în decor, astfel încât invitații să se poată adăposti de vremea toridă și să se bucure pe deplin de eveniment.

Ține cont și de confort

Un cadru plăcut și relaxant este esențial pentru orice eveniment în aer liber, așa că nu uita să așezi și câteva pernuțe sau pături moi pe canapelele și scaunele exterioare, mai ales dacă acestea sunt din lemn. Poți spori gradul de confort adăugând câteva lumânări sau bețișoare parfumate, care să stimuleze simțul olfactiv.

Dă tonul petrecerii

Fără îndoială, cheia unei petreceri reușite este muzica. Nimic nu ne alimentează buna dispoziție mai bine decât melodiile artiștilor noștri preferați, pe care le-am putea asculta cât e ziua de lungă. Ține totuși seama de vecini și păstrează muzica la un volum rezonabil, astfel încât să eviți conflictele și să te poți bucura de petrecere fără întreruperi. Poți opta pentru o boxă portabilă, perfectă pentru evenimente restrânse.

E timpul să strălucești

Asigură-te că petrecerea continuă chiar și după lăsarea serii. Instalează ghirlande luminoase, lămpi suspendate decorative sau alte corpuri de iluminat ornamentale, care să lase impresia unui peisaj de basm.

Ce mai aștepți? Acum că ai toate ingredientele necesare, pune-ți planul îndrăzneț în aplicare! O petrecere nu se organizează de una singură.

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!