• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Încep înscrierile în competiția pentru bursele de excelență Scholarship Society – Transylvania College

Încep înscrierile în competiția pentru bursele de excelență Scholarship Society – Transylvania College

Publicat: 20 februarie, 2018 12:34
Actualizat: 23 martie, 2022 05:08

Transylvania College, școala britanică internațională din Cluj-Napoca, acreditată de Ministerul Educației Naționale, Departamentul pentru Educație din Marea Britanie și Cambridge International Examinations, deschide competiția 2018 pentru burse de excelență pentru liceu, prin programul Scholarship Society.

Trei elevi cu rezultate academice excepționale se vor alătura colegilor din Timișoara, Oradea, Bistrița, Cluj-Napoca – câștigătorii competiției pentru burse din anii precedenți. Bursele sunt oferite pentru întreaga perioadă a studiilor liceale și includ integral taxa anuală de școlarizare. Procesul începe cu trimiterea unui dosar și continuă cu susținerea testelor de admitere și a unui interviu cu comisia programului, pentru candidații selectați.

Programul se adreseaza tuturor elevilor cu rezultate deosebite aflați în prezent în clasa a VIII-a și care din anul școlar următor doresc să urmeze, în liceu, cursurile școlii internaționale Cambridge Transylvania College, cu predare în limba engleză, într-un sistem de predare-învățare bazat pe curriculum-ul național al Marii Britanii.

“Pentru noi, în procesul de selecție a elevilor noștri este foarte important potențialul fiecărui copil, cum ar putea el sau ea să se dezvolte în perioada studiilor la Transylvania College. 

Sprijinim construirea personalității și vocației fiecărui copil, în același timp cu pregătirea academică, pentru a-și găsi vocea interioară și pasiunea care vor deveni apoi bazele unei cariere profesionale de succes. Pe perioada liceului, elevii sunt consiliați în alegerea unui domeniu de specializare și pentru admiterea la universitate”, a declarat Ruxandra Mercea, director Transylvania College.

Programul de burse al școlii a fost lansat în urmă cu 20 de ani de Fundația Transylvania College, iar din 2015 se desfășoară sub conceptul Scholarship Society. 

Transylvania College, care va ajunge în vara anului 2018 la a cincea promoție de absolvenți,  pregătește elevii pentru a susține examene Cambridge IGCSE și A-Levels la toate disciplinele studiate. Examenele A-Levels sunt echivalente Bacalaureatului și sunt recunoscute pentru admitere la facultățile din România și din 150 de țări din lume. 

Absolvenții școlii studiază acum la universități de renume din țară și din întreaga lume, cum ar fi: Universitatea de Medicină și Farmacie, London School of Economics, University of Bath, Ecole Hoteliere de Lausanne, University of California San Diego etc.

Cine poate beneficia de această oportunitate?

Candidații pentru bursele oferite de Transylvania College prin programul Scholarship Society pot fi elevi din orice instituție de învățământ, din orice oraș din țară sau din străinătate. 

Candidații vor avea de parcurs trei etape: 

1. Depunerea, în perioada 19 februarie – 12 martie 2018, a unui dosar ce va conține următoarele documente: formular de înscriere, eseul elevului, scrisoare din partea părinților și recomandare din partea unui cadru didactic. Explicații privind realizarea dosarului se găsesc aici: http://www.transylvania-college.ro/admissions/scholarships . Documentele se trimit prin mail, pe adresa scholarship-society@transylvania-college.ro.

2. Susținerea testelor de admitere, în perioada 2-3 aprilie 2018. Acestea includ teste scrise la limba engleză și matematică și testul computerizat de abilități de gândire CAT4. 

3. Interviu cu comisia de burse, în luna mai. Această este alcătuită din reprezentanți ai școlii, specialiști din mediu de afaceri și reprezentanți ai părinților din comunitatea Transylvania College. 

Fiecare etapă de selecție este eliminatorie, iar câștigătorii vor fi anunțați în 20 iunie. Programul Scholarship Society oferă anual trei burse, iar în procesul de selecție comisia de burse poate lua în considerare și circumstanțe speciale, ce țin de elev sau de familia acestuia.

Prin Scholarship Society, Transylvania College le oferă elevilor oportunitatea de a-și desfășura studiile liceale într-un sistem de predare-învățare bazat pe curriculum-ul național al Marii Britanii, centrat pe elev și personalizat conform abilităților sau aspirațiilor fiecăruia. Elevii au posibilitatea să-și aleagă disciplinele pe care le studiază (parțial în primii doi ani de liceu, integral în ultimii doi ani), asumându-și astfel un traseu educațional relevant pentru viitoarea lor carieră.  

Elevii beneficiază pe tot parcursul liceului de consiliere pentru admitere la universitate și orientare în carieră, fiind încurajați de către consilierii școlii să se înscrie la universități de top din întreaga lume în concordanță cu pregătirea și pasiunile lor. Toți elevii liceului Transylvania College participă la programul anual de practică profesională facilitat de școală, în parteneriat cu organizații și companii locale, având astfel oportunitatea să experimenteze și să înțeleagă, încă din liceu, ce presupune munca în domeniul profesional vizat. 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
26 septembrie, 2023
Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat
12 septembrie, 2023
Șefa ISJ Cluj despre consumul de droguri din școli: Pliculețe introduse prin gard, poliția nu poate percheziționa dealeri fără mandat

Lucrările la drumul de legătură Baciu-Centura Metropolitană zona Florești ar putea începe anul viitor. Până ...

Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
Success message!
Warning message!
Error message!