• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Începe săptămâna Jazz in the Park la Cluj: 100 de concerte pe 9 scene

Începe săptămâna Jazz in the Park la Cluj: 100 de concerte pe 9 scene

Publicat: 26 iunie, 2017 10:23
Actualizat: 23 martie, 2022 05:11

Festivalul Jazz in the Park debutează astăzi, iar ediția a cincea se anunță cea mai mare și cea mai complexă de până acum.

Peste o sută de concerte vor avea loc la Jazz in the Park în săptămâna 26 iunie-2 iulie la Cluj. Printre artiștii pe care îi vom asculta live se numără Dhafer Youssef, Vintage Trouble, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Viva Vox, Tatran, Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi, DJ Vadim, Ours Samplus, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Niogi & Pete Lockett, Sebastian Spanache Trio, JazzyBIT, iar lista nu se oprește aici. 

Concerte cu intrare liberă și bilet neobligatoriu în Parcul Central și pe malul Someșului, o scenă în cea mai izolată comunitate a Clujului, lângă groapa de gunoi, concerte pe bilete și abonamente la Opera Maghiară cu trei dintre cele mai importante nume ale muzicii internaționale, petreceri în Form Space, artă stradală și un Fond pentru comunitate – acestea sunt câteva dintre noutățile ediției cu numărul 5.

Unde are loc Jazz in the Park 2017

Festivalul începe luni cu deschiderea oficială de la Opera Maghiară, e vorba despre concertul Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, care estesold out. Nomazii muzicii jazz și klezmer aduc influențe de pe toate colțurile Europei. În plus, organizatorii au anunțat astăzi că formația va concerta și la Pata Rât, marți, acolo unde sunt deja confirmate alte trei nume. Concerte la Opera Maghiară vor mai avea loc marți cu avangardistul jazz și world music Dhafer Youssef și miercuri cu regina muzicii latino jazz, Susana Baca. Bilete și abonamente sunt disponibile pe biletmaster.ro, eventim.ro și kompostor.ro.

Malul Someșului va găzdui Concursul Internațional Jazz in the Park, iar cele 15 trupe finaliste vor cânta aici în fiecare seară, de marți și până joi. 

Transport gratuit spre spre scena de la Pata Rât, marți, în a doua zi de Jazz in the Park

Tot marți e activă și scena de la Pata Rât, cea mai inedită zonă a festivaului, unde concertele încep de la ora 16:00. De Pata Rât se leagă și cauza fondului Jazz in the Park, care strânge bani pentru proiecte sociale, culturale și educaționale pentru comunitatea care locuiește lângă groapa de gunoi, dar și pentru finanțarea unor inițiative benefice orașului. Pentru a sprijini inițiativa Jazz in the Park, Primăria va pune la dispoziție mâine autobuze în regim gratuit care vor circula pe ruta Piața Cipariu-Pata Rât. Autobuzele pornesc din stația de transport în comun din Piața Cipariu de la orele 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 și 19:30 și se întorc în Cluj, la oră fixă, de la ora 17 și până la ora 22.

Inima festivalului rămâne și în acest an Parcul Central, unde vor fi amplasate trei scene pe care muzica se va auzi vineri, sâmbătă și duminică. Una dintre scene va avea tematică electro-jazz, iar aici îi vom putea asculta printre alții pe Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Hidden Orchestra, Niogi & Pete Lockett. 

Anul acesta festivalul va cuprinde mare parte din oraș, iar reprezentații artistice vor avea loc în mai multe zone prin conceptul Jazz in the Street, integrat în festival. Astfel, vom suprinde performance-uri pe bulevardul Eroilor, la Off the Wall, în fața Operei Maghiare și în fața clădirii The Office. În plus, sesiunile de improvizație jam session vor avea loc marți, miercuri și joi la Blend, la ele vor participa atât muzicienii de la Jazz in the Park, cât și curioși dornici să-și încerce talentul muzical.

Bilete neobligatorii și Fondul Jazz in the Park 

Intrarea este liberă la concertele din spații publice – malul Someșului, Parcul Central, Pata Rât și din stradă -, iar cei care doresc pot cumpăra cel puțin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru susținerea Fondului Jazz in the Park. 

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale: finanțarea a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât, prin finanțarea unor inițiative educaționale, sociale și culturale și finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut. 

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale, recomandat ca o experiență Staropramen de partenerul de tradiție al festivalului, powered by BCR, susținut de Mega Image și realizat printr-un parteneriat cu Daisler Print House din Cluj. 

Jazz in the Park recomandă cu încredere Almdudler pentru cea mai sănătoasă băutură răcoritoare. Proiectul este, de asemenea, susținut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch, Farmec, Betfair și Autoworld, partenerul de mobilitate care se ocupă de transferul a peste 200 de muzicieni care vor fi la Cluj în săptămâna festivalului.

Informații complete despre festival, program, parteneri, bilete și artiști găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
28 septembrie, 2023
Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, înlocuită de UMF Carol Davila din București în TOP 1000 al ranking-ului Times Higher Education
26 septembrie, 2023
Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană
25 septembrie, 2023
Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie
20 septembrie, 2023
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
15 septembrie, 2023
Rupere de nori la Cluj: 40 de litri pe metru pătrat, canalizarea a cedat

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, înlocuită de UMF Carol Davila din București în TOP 1000 al ranking-ului Times Higher Education

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată in ...

Românii nu trebuie “amendati” pentru că aleg destinatii externe de vacanță!

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură

Prof. Ciprian Mihali a declarat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că Partidul ...

Prof. Ciprian Mihali: REPER pregătește candidat la Primăria Cluj: Există o anumită oboseală a actualei administrații

Lucrările la drumul de legătură Baciu-Centura Metropolitană zona Florești ar putea începe anul viitor. Până ...

Licitație pentru drumul de legătură dintre Baciu și Centura Metropolitiană

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme
Success message!
Warning message!
Error message!