Industria 4.0 – Se produce în România

Publicat: 19 ianuarie, 2017 09:32
Actualizat: 23 martie, 2022 05:13

În 2017, datorită progresului tehnologic rapid de care s-a bucurat industria Internetului, peste 3.5 miliarde de oameni sunt conectați la Internet. Acest lucru a condus la o revoluție a modului în care oamenii își desfășoară activitățile zilnice și a felului în care aceștia lucrează.

De ceva vreme, noțiunea  de Internet nu mai înseamnă doar a intra pe un website sau a face o o căutare. Internet înseamnă conexiune. Conexiune nu doar între oameni, așa cum ne-am obișnuit până acum, ci și între oameni și lucruri. Plecând de la banalul smartwatch care îți măsoară funcțiile organismului și ajungând până la mașini care se conduc singure, s-a dezvoltat o adevărată nișă care necesită atenția și resursele dezvoltatorilor.

Chiar dacă ne aflăm înca la începutul acestei noi ere, de internet al lucrurilor, se fac pași în această direcție, chiar în țara noastră. Cu o vechime în piața IT și de web developing de peste 15 ani, Impromedia (www.impromedia.ro) a încercat să fie mereu în pas cu noile tendințe din acest domeniu. În prezent, firma se ocupă cu realizarea de producție software corporate, ERM, CRM, CMS etc., dar de câțiva ani a abordat cu succes proiecte de realitate virtuală și realitate augumentată. La început, aplicațiile pe VR au fost doar niște experimente realizate din pasiune de către programatorii din echipă. La scurt timp însă, au devenit un subiect de interes pentru din ce în ce mai mulți clienți.

Folosind o aplicație de realitate augumentată, un mare producător de motoare a reușit să-și micșoreze timpul de instruire a angajaților, deci și costurile aferente procesului de training. Aplicația respectivă scanează tipul de motor despre care se vorbește, după care afișează pe ecran, în timp real, peste imagine, informațiile necesare și modul în care produsul se asamblează și se conectează cu întreg ansamblul. Genul acesta de aplicații este folosit foarte mult în educație, facilitând procesul de înțelegere a felului în care funcționează lucrurile. E vizual.

În ceea ce privește realitatea virtuală, în studiourile Impromedia a fost realizată prima aplicație de e-learning complet integrată într-o lume virtuală 3D. Folosind un sistem de ochelari VR sau pur și simplu pe ecranul computerului, utilizatorii aplicației sunt introduși într-un campus virtual în care aceștia găsesc tot ce se poate găsi în cele mai performante universități din lume. Săli de curs, de conferință, sisteme de evaluare, biblioteci, laboratoare etc. Bazată pe platforma Open Sim Grid, aplicația de e-learning permite oricui să învețe într-un mod unic, prin joacă.

Acesta este doar un exemplu din nenumăratele cazuri în care se pot folosi aplicații de realitate augumentată. Deși încă la început, această tehnologie crește de pe o zi pe alta, rezultând în sisteme din ce în ce mai complexe și mai stabile.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 februarie, 2024
Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”
21 februarie, 2024
CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”
20 februarie, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului
19 februarie, 2024
Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?
12 februarie, 2024
Alegerile europarlamentare: Doi reprezentanți CESE, avertisment pentru cetățenii seduși de mesajul partidelor extremiste

Toată lumea își dorește orașe mai puțin poluate și mai puțin aglomerate, însă mulți nu ...

Două moduri de deplasare interurbană pentru a înlocui mașina

Reorganizare Agenții pentru IMM-uri.  Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, a criticat în ...

Șocant: Cum arată harta reorganizării Agențiilor pentru IMM-uri

Asigurările private de sănătate. Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș Cadariu, a apreciază că ...

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu: “Asigurările private de sănătate trebuie aduse în discuție”

CSAT și războiul din Ucraina. Consiliul Suprem de Apărare a Țării a dispus miercuri în ...

CSAT a dispus măsuri de întărire a Forțelor Armate Române: „Sprijinul NATO trebuie însoțit de eforturi proprii”

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, a explicat în ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu explică ce va face Centrul Multidisciplinar de Cercetare și Abordare Comprehensivă a Cancerului

Sabin Sărmaș candidat la Primăria Cluj: Liberalul Sabin Sărmaș și-a anunțat intenția de a candida ...

Liberalul Sabin Sărmaș își anunță candidatura la Primăria Cluj! Cum va reacționa Emil Boc?

L-am întrebat pe Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), ce ...

EXCLUSIV Laurențiu Plosceanu, vicepreședinte UGIR: „Există o dezindustrializare aproape programată a României”

Gipsy Kings În mai puțin de o lună are loc la Cluj cea mai mare ...

Surpriză de ultim moment la Retro Party Romania, ediția de Ziua Femeii
Success message!
Warning message!
Error message!