Pamântul devine tot mai otrăvit, dar micii producători nu vor să admită, recolta agrară fiind singura lor sursă de venit. Din sol în legume și apoi în organismul nostru, chimicale folosite de agricultori reprezintă pe termen lung o amenințare reală pentru sănătatea noastră.Cercetătorii germani au fost aceia care au dezvăluit pericolul care decurge din asemenea practici. Țăranii nu înteleg ca fertilizatorul ar trebui doar să completeze ce lipsește din sol. Prea mult înseamnă otravă, informează stirileprotv.ro Toate aceste substante se regăsesc în legumele de pe tarabele țăranilor din piețe, iar efectul pe termen lung nu este cunoscut.Cantitatea de azot, fosfor și potasiu din sol poate fi aflată de către orice gospodar printr-un test agrochimic realizabil în orice județ. Prețul acestuia variază între 25 și 30 de lei pe hectar. Din păcate, țăranul preferă să folosească acești bani pentru kilogramele de azotDin 33 de județe, cel puțin o localitate n-ar trebui să mai folosească îngrășământ pentru o perioadă, datorită poluării cu nitrați a solului.
Infestare cu nitrați la nivel național: calitatea legumelor românești, îndoielnică
ULTIMELE ȘTIRI