• Acasă
  • /
  • Interviu
  • /
  • INTERVIU Carmen Ciulacu, organizator Challenge Accepted-Hackathon: „Poți tu ca programator, printr-o linie de cod, să schimbi viața copiilor bolnavi?

INTERVIU Carmen Ciulacu, organizator Challenge Accepted-Hackathon: „Poți tu ca programator, printr-o linie de cod, să schimbi viața copiilor bolnavi?

Publicat: 13 aprilie, 2018 09:40
Actualizat: 23 martie, 2022 05:07

„Cum te simți când vezi că ideea ta și efortul investit în proiectul tău ajută oameni cu încercări grele?  Hai la Challenge Accepted să schimbăm vieți împreună!” este îndemnul site managerului Școlii Informale de IT București, Carmen Ciulacu, organizator al evenimentului Challenge Accepted – Hackathon. În 20-21-22 Aprilie, la Cluj-Napoca, un maraton de codare reunește programatori, testeri, analiști de business, project manageri, UX Designeri, specialiști cu experiență și tineri aflați la început de carieră, mentori din companii de prestigiu din industria software și antreprenori, ONG-uri și asociații. Din Cluj, București, Brașov și Iași – toți au acceptat provocarea de a-și depăși limitele pentru un singur scop: acela de a soluționa nevoi din medicină, educație și societate. Tu accepți provocarea?

Înscrierile sunt deschise publicului larg, ne spune Carmen Ciulacu. Ea vorbeste in acest interviu despre miza Challenge Accepted-Hackathon.

Reporter: Cum se va desfășura Challenge Accepted anul acesta?

Challenge Accepted propune rezolvarea unor probleme reale cu care se confruntă societatea și face din asta o misiune. Anul acesta, evenimentul nu se mai adresează doar absolvenților Școlii Informale de IT.  Noul format inovativ reprezintă o deschidere pentru mentori, parteneri și participanți din industria software, fiind o ocazie să interacționăm și să învățăm împreună tehnologii noi, în egală măsură. 

Acțiunea are un puternic impact național. Vă putem dezvălui din culise că deja și-au anunțat participarea echipe din cele mai mari centre IT din România: București, Iași, Brașov și sperăm și din alte orașe, fiindcă înscrierile sunt în continuare deschise pe site-ul evenimentului. 

Reporter: De ce e Challenge Accepted organizat de Școala Informală de IT mai mult decât un maraton de cod?

Carmen Ciulacu: Școala Informală de IT, ca organizator, își dovedește maturitatea la care a ajuns în cei 5 ani de activitate, prin implicarea în rezolvarea unor probleme reale și stringente cu care se confruntă societatea. Challenge Accepted, ediția a IV-a, este și un loc în care învățăm multe lucruri practice din domeniul tehnologiei, mai ales prin impactul mentorilor atrași la eveniment.

Pornim de la conceptul: „Solve the problem” și împreună cu parteneri activi în problemele societății (ONG-uri, instituții, chiar și companii private), identificăm nevoi. La Hackathon căutăm soluții de rezolvare, folosind tehnologii moderne. Soluțiile găsite de echipe se vor transforma în prototipuri de aplicații/ produse care vor intra într-o perioadă de incubare și, ulterior, vor putea fi lansate pe piață. Acțiunea Challenge Accepted va continua și după hackathon.

Reporter: Cine sunt participanții și cum se fac înscrierile?

Carmen Ciulacu: Înscrierile sunt deschise online, pe www.challenge.scoalainformala.ro. Ne așteptăm ca participanții să fie atât persoane cu experiență în programare, testare, analiză de business, project management sau                UX Design, cât și tineri aflați la început de carieră. Participanții se pot înscrie direct cu echipe, însă cei care nu sunt însoțiți de alți colegi se vor integra în cadrul echipelor formate în prima zi de eveniment. 

Reporter: Care crezi că vor fi cele mai mari provocări pentru developeri? Dar cele mai mari satisfacții?

Carmen Ciulacu: Mă aștept ca provocările să apară din folosirea tehnologiilor. De exemplu, mă întreb dacă putem folosi Machine Learning pentru a rezolva o problemă sau a aduce inovație într-un proiect de educație.  

Satisfacțiile vin din succesul proiectelor. Cum te simți când vezi că ideea ta și efortul investit în proiectul tău ajută oameni cu încercări grele?

Reporter: De unde vin ideile bune?

Carmen Ciulacu: Întotdeauna ideile bune vin din confruntarea cu situații reale. Eu cred că avem tineri creativi, plini de idei, însă provocarea atunci apare: când trebuie să transformăm ideile în produse, în aplicații care să ajute oamenii din jurul nostru. 

altera
Hackathon organizat de Scoala Informala de IT
Reporter: Ce tehnologii se vor folosi? 

Carmen Ciulacu: În timpul celor 48 de ore de hacking, ne așteptăm să folosim tehnologii atât din zona limbajelor de programare  (Java, Android, IoS, C#, Java Script, Python ș.a.m.d.), cât și tehnologii moderne cu care participanții să fie familiari.

Reporter: Cine sunt mentorii?

Carmen Ciulacu: Mentorii sunt oameni cu o vastă experiență în industrie, iar rolul lor este acela de a ajuta echipele să depășească momentele de blocaj (care se întâmplă în astfel de situații) și de a le inspira să meargă mai departe în misiunea lor. Mentorii nu codează, însă datorită experienței lor, își vor pune amprenta în găsirea unor soluții tehnice simple. 

Înscrierile pentru mentori sunt în continuare deschise pe site. 

Reporter: Știm că Challenge Accepted va avea parte de un juriu de excepție. Ce ne poți dezvălui din culise? 

Carmen Ciulacu: Juriul va fi format din 5 membri, sperăm să vă surprindem pozitiv când vom anunța numele lor! Juriul nu are rolul de a face un clasament, ci de a evalua relevanța proiectelor și potențialul lor de a fi puse în practică.

Reporter: Transmite un mesaj celor doritori să se înscrie la Challenge Accepted 2018.

Carmen Ciulacu:  Știu că în inima fiecărui programator este o dorință de a face bine, de a ajuta oamenii care se confruntă cu probleme grave, așa cum știu că multe probleme au soluții simple, la care nu ne-am gândit până acum. Mesajul meu este unul simplu: poți tu, ca programator, printr-o linie de cod (generic vorbind) să schimbi viața copiilor bolnavi de diabet sau a pacienților care se luptă cu cancerul sau a pacienților cu boli rare? Răspunsul îl găsim împreună la Challenge Accepted 2018! 

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
19 ianuarie, 2022
Profesorul Achimaș, părintele Planului Național de Combatere a Cancerului: „Vom avea din ce în ce mai multe cancere de tratat”
8 noiembrie, 2021
Lupta cu cancerul de sân, o privire în culisele Institutului Oncologic din Cluj – INTERVIU cu profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu
27 septembrie, 2021
Povestea Ie de Maramu
30 octombrie, 2020
Fondatorul companiei UTILBEN, Ruben Marian: De ce trebuie eradicată corupția fără întârziere
4 iunie, 2020
OPORTUNITĂȚI de investiții în pandemie INTERVIU cu Dan Mureșan, vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
FLORIN ESTEFAN la PUNCTUL CRITIC: Opera Națională Română din Cluj își începe sâmbătă noua stagiune și anunță că a primit teren pentru un nou sediu

Cluj Symphony Experience vine în weekend cu un program spectaculos: Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați ...

Subcarpați, Alternosfera și Cargo, acompaniați de Filarmonica de Stat Transilvania, la Cluj Symphony Experience
Success message!
Warning message!
Error message!