Situație scandaloasă: Într-un CLUJ de BETON, Parcul Feroviarilor, care are nu mai puțin de 5,4 hectare, este ÎNCHIS și PLIN de BURUIENI, iar autoritățile locale nu se grăbesc să îl redea publicului larg, căruia aparține de fapt.
Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea este pregătită să preia Parcul Feroviarilor, cu condiția să îi fie oferit de către Compania Națională de Căi Ferate. Consilierul local PNL Ioan Bîldea crede însă că strategia este greșită și că „Parcul Feroviarilor trebuie solicitat de la Compania Națională de Căi Ferate, nu trebuie să așteptăm să ne fie predat, pentru că probabil acest lucru nu se va întâmpla niciodată”.
El i-a cerut primarului Emil Boc să dispuneți demararea procedurilor de înștiințare oficială a Companiei Naționale a Căilor Ferate cu privire la dorința municipalității de a prelua și moderniza acest parc.
„Spatiile verzi și parcurile sunt atât de puține în Cluj-Napoca, încât preluarea unui parc de dimensiunea Parcului Feroviarilor de către municipalitate și introducerea lui încuitul public ar fi o mare bucurie pentru clujeni”, a declarat Ioan Bîldea.
Potrivit consilierului PNL, Parcul Feroviarilor, care este al doilea ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha, a ajuns o ruină.
„Investitorul (clubul de fotbal CFR Cluj n.red.) care s-a asociat cu CFR și a promis acum 8 ani de zile că va face investiții uriașe, a renunțat la proiect, iar acum parcul se reîntoarce în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate, a cărei activitate principală o constituie organizarea traficului feroviar, nu amenajarea de parcuri publice. În consecință, ar fi firească preluarea acestui parc de către primărie, în a cărei proprietate s-a aflat până în 1989, după care a fost predat Companiei Căile Ferate Române, și modernizarea lui pentru a fi pus la dispoziția clujenilor”, a arata Ioan Bîldea.
Ioan Bîldea și-a exprimat cconvingerea că cei doi clujeni care astăzi se află în fruntea Ministerului Transporturilor, ministru Ioan Rus, și secretarul general al ministerului, Mircea Jorj, vor susține acest proiect.
„Orice amânare nu este decât în dezavantajul clujenilor, care sunt văduviți de un spațiu verde de ani de zile, asta pentru că autoritățile nu au reușit până acum să înțeleagă că acest parc trebuie redat celor care au cea mai mare nevoie de el. Imaginați-vă bucuria copiilor și a părinților care pot să-și petreacă timpul liber într-un spațiu verde, pe malul Someșului Mic, frumos amenajat, izolat de trafic și zgomot. Spații care sunt atât de puține în oraș la momentul actual”, a declarat Ioan Bîlea.