Investiții de 21 de milioane de euro în Florești – VEZI LISTA și TERMENELE DE EXECUȚIE

4 februarie, 2015 10:39

Primăria Floreşti derulează 12 mari investiţii, toate suportate din bugetul local. Suma totală a investiţiilor aflate pe agenda Primăriei Floreşti (investiţii finalizate, în derulare, la nivel de licitaţie sau la nivel de documentare prelicitaţie ori validare licitaţie SEAP) este de 43 milioane lei + TVA, la care se adaugă cele 7 milioane de euro + TVA cât se prognozează că va costa Drumul de Legătură SUD. Adică un total de aproximativ 17 milioane euro plus TVA, ceea ce duce la un total brut de 21 milioane euro investiţii în Floreşti.

altera
De punctat faptul că toate licitaţiile au fost adjudecate în baza calificării aferente documentaţiei din Caietul de Sarcini şi a preţului cel mai scăzut ofertat, fără nici un fel de alte punctaje discutabile.

În ceea ce priveşte bugetul pe 2015, Primăria comunei Floreşti, după consultări cu membrii Consiliului Local, a iniţiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale, pe prevederile Proiectului de buget al comunei Floreşti. Bugetul propus este unul de 58,4 milioane lei, majoritatea cheltuielilor fiind axate pe Investiţii. Detalii se pot afla pe pagina oficială a Primăriei Floreşti, floresticluj.ro.

Iată mai jos o sinteză a investiţiilor :

Execuţie Drumul de legătură varianta sud, comuna Floreşti

Caietul de sarcini aferent licitaţiei este finalizat, s-a obţinut din partea Consiliului Judeţean Cluj Certificatul de Urbanism, aşa că în cel mai scurt timp licitaţia pentru EXECUŢIE va fi trimisă spre validare către SEAP. Suma estimată este de 7 milioane euro + TVA. Contractul se va derula printr-un credit furnizor, cu perioadă de graţie de 2-3 ani, care însă nu va greva anii viitori bugetul local cu mai mult de 30% anual.

Pronosticul este finalizarea investiţiei la finele acestui an. Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj- Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele). Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.

Servicii de proiectare faza PT aferente realizării obiectivului de investiţie Drumul de legătură varianta sud, comuna Floreşti

Proiectul este finalizat, firma câştigătoare, Luca Way, adjudecându-şi licitaţia cu suma de 130.000 lei + TVA.

Construire grădiniţă cu program prelungit, P+E, împrejmuire, branşamente, utilităţi

Licitaţie în desfăşurare, suma estimată: 5 milioane lei + TVA. Grădiniţa, care va avea şi grupă de creşă, va avea o suprafaţă construită de 969 mp, pe un teren de 2829 mp. Suprafaţa desfăşurată este de de 1.926 mp, din care suprafaţa utilă este de 1.651 mp. Amprenta la sol a construcţiei este un dreptunghi de aproximativ 48 x 21 metri. Construcţia va avea 12 săli pentru copii, cu o capacitate totală de aproximativ 240 copii. Locaţia va fi terenul din vecinătatea Primăriei Floreşti.

Achiziţionare autospecială de pompieri pentru Comuna Floreşti

Licitaţie în desfăşurare, suma estimată: 600.000 lei + TVA

Dirijarea circulaţiei auto şi pietonale prin intermediul unor semafoare rutiere în 3 intersecţii şi în 3 treceri pietonale amplasate pe DN1 şi servicii de întreţinere/revizii şi intervenţii la instalaţiile de semaforizare din 6 intersecţii/treceri pietonale

Licitaţia a fost adjudecată de SC Swarco SRL, cu suma de 978.895 lei. În luna februarie, funcţie de condiţiile meteo, se va da ordinul de începere al lucrărilor.

Trecerea reţelelor electrice din montaj aerian în montaj subteran, situate pe str. Avram Iancu (DN1), ambele părţi, refacere trotuare

Încă nu a fost stabilit cîştigătorul licitaţiei, Comisia de licitaţie analizând documentaţia depusă. Valoarea estimată a investiţiei este de 5,2 milioane lei + TVA.

Realizarea a 4 staţii de pompare ape uzate, menajere şi pluviale, sistematizarea canalizării menajere pe străzile Uruşagului şi D. Mocanu

Licitaţia a fost adjudecată de SC Boccardo Enterprise, cu suma de 839.434 lei + TVA. În luna februarie, funcţie de condiţiile meteo, se va da ordinul de începere al lucrărilor.

Proiectare şi lucrări de construire şcoală P+2E, împrejmuire, branşamente utilităţi pe b-dul Cetatea Fetei (42 săli de clasă)

Asociaţia SC Coldea Construzcţii + SC Dico Ţigănaş şi-a adjudecat licitaţia cu valoarea de 8,082 milioane lei + TVA. Şcoala va fi realizată în zona Cartierului Cetatea Fetei. În luna februarie, funcţie de condiţiile meteo, se va da ordinul de începere al lucrărilor.

Construire Remiză SVSU / Mini Punct SMURD, împrejmuire, branşamente utilităţi

Proiectul, în valoare de 1,195 milioane lei + TVA, este în derulare. Mini Punctul SMURD se realizează în vecinătatea cartierului ANL, pe strada Eroilor, pe partea dreaptă, sensul de mers spre Cetatea Fetei.

Firma câştigătoare a licitaţiei, Canion Impex, a realizat deja structura metalică a Remizei SVSU, lucrările fiind în desfăşurare.

Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare drumuri comunale prin asfaltare şi extindere reţea canalizare pluvială şi menajeră, pe 19 străzi

Proiectul este în derulare de către SC Cridov SA, valoarea de ajdudecare a licitaţiei aferente fiind de 17,3 milioane lei + TVA.

Lucrări de extindere iluminat public pe 11 străzi în comuna Floreşti

Licitaţia a fost adjudecată de Neon Lighting, la suma de 1,65 milioane lei, lucrările de introducere iluminat public fiind finalizate în cursul anului trecut.

Servicii de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în Floreşti

Licitaţia este în evluare la SEAP, urmând a fi validată şi postată oficial. Este vorba de 120 camere ce vor fi instalate în etape. Suma estimată: 2 milioane lei + TVA.

„A fost un an dificil, în care am lucrat în paralel la 12 licitaţii, unele cu sume de peste un milion de euro. Asta pe lângă o serie de alte lucrări, de mai mică amploare. Aşa cum am promis, două treimi din bugetul pe anul trecut a mers spre investiţii. Rezultatul începe să se vadă. Iluminatul public e finalizat, asfaltările sunt în derulare. S-au început lucrările la Remiza SVSU şi în cel mult o lună încep lucrările şi la şcoală şi semaforizare.

Aici, la semaforizare, sper ca cei de la DRDP să se ţină de promisiune şi să realizeze cele două sensuri giratorii de care este nevoie. Apoi vor debuta lucrările la grădiniţă şi la trecere în subteran cabluri şi refacere trotuare pe Avram Iancu. Să nu uităm nici de staţiile de pompare care vor rezolva situaţia canalizării pe un patrulater mare de străzi. Bineînţeles, avem în derulare şi investiţia Drum de Legătură SUD. Proiectul e finalizat, Caietul de Sarcini la fel.

Azi mâine intrăm în licitaţia internaţională şi sper ca la finele acestui an drumul să fie realizat. Şi dincolo de toate acestea, trebuie să amintesc şi o altă realizare a anului trecut, asigurarea unor condiţii de transport public decent în comună prin introducerea CTP. Acum avem şase linii de autobuze, care circulă prin microcartiere, din care o linie este până la Opera Maghiară!”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea. „În ceea ce priveşte 2015 suntem obligaţi să continuăm derularea acestor investiţii. Nu le putem lăsa în aer”, a încheiat primarul Şulea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
27 mai, 2022
Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție
26 mai, 2022
Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu
18 mai, 2022
Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale
18 mai, 2022
Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri
18 mai, 2022
DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!