INVESTITORI CHINEZI, la CLUJ: ce interese de afaceri au

Publicat: 20 iunie, 2014 15:28
Actualizat: 23 martie, 2022 05:43

Membrii echipei manageriale a companiei de construcţii chineze Tianyuan Construction Group Corporation s-au interesat la Cluj în ce domenii ar putea face investițik profitabile. Informații au primit de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, Vakar Istvan, și de la vicepreşedintele Ioan Oleleu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, domnul Vakar Istvan, împreună cu domnul vicepreşedinte Ioan Oleleu, au primit astăzi, 20 iunie 2014, vizita unei delegaţii de afaceri din China formată din membrii echipei manageriale a Companiei de construcţii civile „Tianyuan Construction Group Corporation”. 

În cadrul acestei întâlniri, oaspeţilor chinezi le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, atuurile pe care acesta le are în perspectiva unor potenţiale investiţii chineze precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj.

În acest context, o atenţie aparte a fost acordată proiectelor forului administrativ judeţean care vizează construirea Spitalului Regional de Urgenţă, a Spitalului Pediatric Monobloc, programului de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene şi, respectiv, Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori.

Nu în ultimul rând, a fost abordată posibilitatea dezvoltării în comun, într-un parteneriat de tip public-privat, a unui proiect de construcţie a unui cartier care să includă şi o importantă componentă de locuinţe sociale. Reprezentanţii părţii chineze şi-au manifestat interesul de a participa la derularea acestor investiţii atât în calitate de finanţatori cât şi de executanţi ai lucrărilor, într-o formulă juridică ce va fi agreată ulterior analizării documentaţiilor tehnicio-economice puse la dispoziţie de către partea română.

 

Vizita oamenilor de afaceri chinezi se constituie într-o etapă pregătitoare a Forumului  Economic Cluj-Shandong ce va avea loc la Cluj-Napoca în data de 26 iunie 2014, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, a Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, TEATROM S.A şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Cluj, manifestare la care va participa o importantă delegaţie administrativă şi de oameni de afaceri chinezi condusă de vice-guvernatorul Provinciei Shandong.

Tianyuan Construction Group este o companie ce activează în domeniul construcţiilor, ingineriei pentru autostrăzi, mecanică şi instalații electrice, ingineriei structurilor de oțel, construcției de staţii de epurare şi infrastructură de apă, construcţiilor de drumuri şi poduri, ingineriei municipale, instalării echipamentelor, logisticii comerciale, producţiei de materiale de construcţii etc.

În momentul de faţă Tianyuan Construction Group are peste 70 de sucursale și filiale, 6500 de angajaţi – personal economic și tehnic. Activele totale ale companiei se cifrează în jurul valorii de 12 miliarde de yuani, valoarea totală a producției fiind 50 de miliarde de yuani.

Axată fiind pe realizarea de proiecte de mare infrastructură, societatea are în portofoliu lucrări de mare anvergură executate în China şi Asia, dar nu numai, precum sectoare de autostradă şi drumuri de mare viteză, aeroporturi şi centre de control al traficului aerian, spitale de mari dimensiuni, arene sportive, parcuri industriale, proiecte din domeniul energetic, chimic şi petrochimic, sisteme de epurare a apei şi canalizare, infrastructură de telecomunicaţii, centre comerciale şi de afaceri, mall-uri culturale, spaţii de birouri şi edificii administrative, proiecte rezidenţiale sociale etc. 

Între judeţul Cluj şi Provincia Shandong din Republica Populară Chineză a fost semnat în data de 5 mai 2010 un protocol de colaborare al cărui scop îl reprezintă cooperarea durabilă în domenii precum agricultura, industria şi comerţul, colaborarea şi schimburile academice dar şi în alte domenii de interes reciproc aflate în competenţa celor două regiuni.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 aprilie, 2024
UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice
1 aprilie, 2024
Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
1 aprilie, 2024
Aurelia Cristea, inițiatoarea legii antifumat, candiata PSD la Primăria Cluj-Napoca
1 aprilie, 2024
Ce e în realitate „smogul” văzut în Cluj
28 martie, 2024
Noi zboruri spre Zurich de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a vorbit în emisiunea Punctul Critic despre marile provocări cu ...

Primarul comunei Baciu, Balázs János, candidează pentru un nou mandat. Ce planuri are

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului din partea AUR, și-a prezentat în ...

Calin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului vrea transport gratuit cu CTP pentru toți clujenii

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat în emisiunea Punctul Critic referindu-se la ...

Deputatul Achimaș Cadariu, despre Emil Boc: Are realizări dar uzura unei funcții își spune cuvântul

Cosmin Maier, viceprimarul comunei Baciu (PNL) candidează la funcția de primar. El a vorbit în ...

Ce proiecte are Cosmin Maier, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Baciu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a obținut recent o performanță remarcabilă la nivel mondial în ...

UTCN, recunoaștere internațională a performanței în domeniul Ingineriei Mecanice

Fumatul este un viciu deprins de un număr mare de oameni, în jur de 22% ...

3 tactici pe care să le folosești atunci când fumatul este din nou tentant din cauza stresului

Daniel Metz este unul dintre puținii antreprenori care au renunțat la business pentru a urma ...

Daniel Metz, antreprenorul care a renunțat la afaceri pentru a preda studenților: „În 20 de ani, România este peste Austria”

România a intrat în Schengen aerian și maritim duminică, 31 martie iar evenimentul a fost ...

Zboruri către 11 țări din Schengen de pe Aeroportul Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!