• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Îți dorești să pierzi în greutate înainte de sărbătorile de iarnă? Află ce este de făcut!

Îți dorești să pierzi în greutate înainte de sărbătorile de iarnă? Află ce este de făcut!

Publicat: 19 decembrie, 2022 12:17

Actualizat: 21 decembrie, 2022 14:26

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, acestea fiind o perioadă în care mesele se încarcă cu preparate delicioase și bogate din punct de vedere caloric, iar acest lucru poate da bătăi de cap anumitor persoane care se gândesc că în acele zile festive vor acumula câteva kilograme în plus.

Cu toate acestea, timpul nu este pierdut pentru cei care vor să slăbească și să întâmpine sărbătorile de iarnă mai ușori și într-o formă mai bună.

Care sunt metodele rapide de pierdere în greutate?

Pierderea unui număr foarte mare de kilograme într-un timp scurt nu este recomandat, dăunând sănătății, însă există câteva metode ce pot fi încercate pentru a vedea diferențe în decurs de câteva săptămâni:

1. Controlarea alimentației

Alimentația este principalul factor care afectează greutatea și felul în care o persoană se simte. Stilurile alimentare dăunătoare siluetei se datorează atât consumului de alimente procesate, cât și lipsei unui program prestabilit pentru a avea fiecare masă.

Pentru a scădea în greutate într-un timp scurt, se recomandă eliminarea alimentelor de tip fast-food, a celor gătite prin prăjire în ulei și cele bogate în sare și zahăr. În schimb, se pot consuma alimente sățioase, cu conținut ridicat de nutrienți, benefici sănătății.

Se poate alege dintr-o gamă de legume proaspete, bogate în fibre, alimente ce conțin acizi grași saturați și alimente cu conținut ridicat de proteine, pentru o senzație de sațietate îndelungată. Cei de la Auchan.ro pun la dispoziție o varietate de produse potrivite pentru o dietă slab calorică.

De asemenea, este necesară hidratarea corpului cu lichide suficiente, deoarece stomacul are legătură directă, comunicând cu centrul de control responsabil pentru foame, eliminând astfel nevoia de a mânca, chiar dacă nu este necesar.

Acest lucru se explică prin existența anumitor receptori aflați în stomac, care sunt stimulați de hrana primită și care mai apoi emit semnale spre creier, ducând la o suprimare a semnalelor care determină senzația de foame.

Este importantă crearea unei rutine în ceea ce privește ora de luat masa și este necesar să se stabilească trei mese principale ale zilei, care să fie alcătuite dintr-o multitudine de alimente, care să conțină carbohidrați pentru energie, fibre, respectiv proteine pentru senzația de sațietate și grăsimi, în vederea acumulării de acizi grași și vitamine.

2. Activități fizice

Efectuarea de exerciții fizice stimulează organismul și îl ajută să ardă calorii. Pentru rezultate vizibile într-un timp scurt, este indicată practicarea în mod regulat de sporturi și exerciții fizice care solicită corpul, astfel încât acesta să transpire.

Pentru persoanele care nu sunt adepte ale sportului sau ale mersului la sala de forță, este important ca acestea să fie active din punct de vedere fizic și să aibă parte de activități ușoare dese, cum ar fi o scurtă plimbare timp de 30 de minute, la fiecare patru ore de inactivitate.

Aceasta reprezintă un mod de întrerupere a perioadelor îndelungate de șezut și astfel se consumă caloriile acumulate în timpul meselor.

3. Crearea unei rutine zilnice sănătoase

Este indicată stabilirea unei rutine zilnice, care să cuprindă toate activitățile importante dintr-o zi, cum ar fi orele de luat masa, perioadele de efectuare a exercițiilor fizice și ora de culcare. Atât calitatea, cât și cantitatea de somn alocate sunt deosebit de importante, deoarece afectează dispoziția și buna funcționare a corpului, iar senzația de oboseală și absența somnului determină poftă de mâncare.

Slăbitul este un proces de lungă durată, fiind influențat de numeroși factori, însă prin crearea unei rutine zilnice, respectarea unui plan alimentar și introducerea activităților fizice, se pot observa mici schimbări pe cântar și la nivelul aspectului fizic, până la celebrarea sărbătorilor de iarnă.

Sursa foto: unsplash.com

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare
26 martie, 2023
Iată 5 motive pentru care merită să optezi pentru o asigurare de viață
22 martie, 2023
Carucioare sport: aliatul parintilor activi in mentinerea unui stil de viata sanatos
7 martie, 2023
Egalitatea între femei şi bărbaţi, peste 300 de ani

Profesorul și deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș-Cadariu a comentat într-o emisiune la BuzzNews.ro intenția ...

Ce crede profesorul Achimaș despre greva anunțată de Sanitas: „Aș vedea logică o reorganizare a sistemului sanitar”

Augustin Feneșan, prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a denunțat ...

Augustin Feneșan de la Consiliul Național al IMM-urilor despre formarea profesională: legiuitorul vrea să favorizeze universitățile în dauna furnizorilor privați

Bogdan Petrovai, Chief Commercial Officer BLITZ, a vorbit în emisiunea Antreprenoriada despre modul în care ...

Cum se construiește o echipă performantă de vânzări? Invitat Bogdan Petrovai de la BLITZ

Profesorul Achimaș a explicat într-o emisiune la BuzzNews.ro de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care ...

Profesorul Achimaș explică de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: “E o chestie de umefistan”

Asociația Pro Infrastructură a făcut o analiză pe tema provocărilor cu care se vor confrunta ...

Asociația Pro Infrastructură despre metroul de la Cluj: „Se poate transforma într-un fiasco”

Probabil cea mai utilizată și expusă la pericole arie din tot corpul este cavitatea bucală. ...

Cele mai bune practici în ceea ce privește igiena orală

În data de 3 iunie asociația Go4fun organizează Parada Micului Biciclist, powered by Itsy Bitsy ...

Parada Micului Biciclist, în 3 iunie la Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe ...

Se lucrează la drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila
Success message!
Warning message!
Error message!