Îți dorești să pierzi în greutate înainte de sărbătorile de iarnă? Află ce este de făcut!

19 decembrie, 2022 12:17

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, acestea fiind o perioadă în care mesele se încarcă cu preparate delicioase și bogate din punct de vedere caloric, iar acest lucru poate da bătăi de cap anumitor persoane care se gândesc că în acele zile festive vor acumula câteva kilograme în plus.

Cu toate acestea, timpul nu este pierdut pentru cei care vor să slăbească și să întâmpine sărbătorile de iarnă mai ușori și într-o formă mai bună.

Care sunt metodele rapide de pierdere în greutate?

Pierderea unui număr foarte mare de kilograme într-un timp scurt nu este recomandat, dăunând sănătății, însă există câteva metode ce pot fi încercate pentru a vedea diferențe în decurs de câteva săptămâni:

1. Controlarea alimentației

Alimentația este principalul factor care afectează greutatea și felul în care o persoană se simte. Stilurile alimentare dăunătoare siluetei se datorează atât consumului de alimente procesate, cât și lipsei unui program prestabilit pentru a avea fiecare masă.

Pentru a scădea în greutate într-un timp scurt, se recomandă eliminarea alimentelor de tip fast-food, a celor gătite prin prăjire în ulei și cele bogate în sare și zahăr. În schimb, se pot consuma alimente sățioase, cu conținut ridicat de nutrienți, benefici sănătății.

Se poate alege dintr-o gamă de legume proaspete, bogate în fibre, alimente ce conțin acizi grași saturați și alimente cu conținut ridicat de proteine, pentru o senzație de sațietate îndelungată. Cei de la Auchan.ro pun la dispoziție o varietate de produse potrivite pentru o dietă slab calorică.

De asemenea, este necesară hidratarea corpului cu lichide suficiente, deoarece stomacul are legătură directă, comunicând cu centrul de control responsabil pentru foame, eliminând astfel nevoia de a mânca, chiar dacă nu este necesar.

Acest lucru se explică prin existența anumitor receptori aflați în stomac, care sunt stimulați de hrana primită și care mai apoi emit semnale spre creier, ducând la o suprimare a semnalelor care determină senzația de foame.

Este importantă crearea unei rutine în ceea ce privește ora de luat masa și este necesar să se stabilească trei mese principale ale zilei, care să fie alcătuite dintr-o multitudine de alimente, care să conțină carbohidrați pentru energie, fibre, respectiv proteine pentru senzația de sațietate și grăsimi, în vederea acumulării de acizi grași și vitamine.

2. Activități fizice

Efectuarea de exerciții fizice stimulează organismul și îl ajută să ardă calorii. Pentru rezultate vizibile într-un timp scurt, este indicată practicarea în mod regulat de sporturi și exerciții fizice care solicită corpul, astfel încât acesta să transpire.

Pentru persoanele care nu sunt adepte ale sportului sau ale mersului la sala de forță, este important ca acestea să fie active din punct de vedere fizic și să aibă parte de activități ușoare dese, cum ar fi o scurtă plimbare timp de 30 de minute, la fiecare patru ore de inactivitate.

Aceasta reprezintă un mod de întrerupere a perioadelor îndelungate de șezut și astfel se consumă caloriile acumulate în timpul meselor.

3. Crearea unei rutine zilnice sănătoase

Este indicată stabilirea unei rutine zilnice, care să cuprindă toate activitățile importante dintr-o zi, cum ar fi orele de luat masa, perioadele de efectuare a exercițiilor fizice și ora de culcare. Atât calitatea, cât și cantitatea de somn alocate sunt deosebit de importante, deoarece afectează dispoziția și buna funcționare a corpului, iar senzația de oboseală și absența somnului determină poftă de mâncare.

Slăbitul este un proces de lungă durată, fiind influențat de numeroși factori, însă prin crearea unei rutine zilnice, respectarea unui plan alimentar și introducerea activităților fizice, se pot observa mici schimbări pe cântar și la nivelul aspectului fizic, până la celebrarea sărbătorilor de iarnă.

Sursa foto: unsplash.com

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
6 decembrie, 2022
Cinci piese de mobilier și accesorii individuale din lemn pentru casa ta
3 octombrie, 2022
BuzzNews oferă invitații la operă
22 septembrie, 2022
Televizor în dormitor: da sau nu? Iată ce spun specialiștii!
1 iulie, 2022
Fructele de vară: cum le consumăm?
28 iunie, 2022
Descoperă care sunt cele mai îndrăgite și practice accesorii pentru telefoanele mobile în anul 2022

Curățenia de acasă te ajută să ai un confort în propria locuință și să păstrezi ...

Sfaturi pentru curățarea eficientă a mașinii

Vaccinul antigripal și antirujeolic sunt respinse de tot mai mulți clujeni care au devenit victimele ...

Vaccinul antigripal și antirujeolic, respinse de tot mai mulți clujeni, victimele manipulării antivacciniștilor

Pompierii din cadrul Detasamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru a stinge un incendiu care a ...

Incediu pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj, la un bloc de locuințe

Un bloc cade ca o piesă de domino și alte clădiri sunt ruine, lumea e ...

Cutremur catastrofal în Turcia: momentul în care un bloc cade ca o piesă de domino

3 din 5 candidați de peste 45 de ani s-au simțit discriminați la interviu cu ...

3 din 5 candidați de peste 45 de ani zic c-ar fi discriminați la interviul de angajare

Proiectul de buget local al municipiului Cluj-Napoca a fost votat și aprobat în cadrul ședinței ...

Cluj-Napoca: A fost aprobat bugetul municipiului pentru 2023

Cloud-ul de date aferent Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, proiect în valoare de 30 de milioane ...

Cloud-ul de date pentru Regiunea de Dezvoltare N-V se face la Beclean! Emil Boc, foc și pară

Vremea se strică, România este sub cod galben de vremea rea – ninsori moderate cantitativ, ...

Vremea se strică: Ninsori, vânt și de duminică ger de crapă pietrele la Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!