Nimic nu pare mai relaxant decât să stai acasă, într-o seară de iarnă și să te bucuri de un ceai cald, în timp ce te uiți la filmul preferat sau citești o carte interesantă. Pe lângă tot confortul și relaxarea pe care ți-o oferă ceaiurile, poți face dintr-un obicei plăcut pe timp de iarnă, unul sănătos care să te ajute să treci mai ușor peste sezonul rece.
Iată top 3 ceaiuri care te pot ajuta iarna
Fiind vorba de un sezon cu temperaturi scăzute, ai nevoie să-ți ajuți organismul să lupte împotriva bolilor specifice iernii, precum răceala și gripa. Pentru a evita consumul de pastile, bea anumite ceaiuri sau mănâncă alte produse naturiste disponibile pe Putereaplantelor.ro în timp ce te relaxezi în propria locuința și, astfel, oferi corpului tău substanțele de care are nevoie în sezonul rece.
Ceaiul de tei
Este unul dintre cele mai populare ceaiuri atunci când vine vorba de îmbunătățirea sistemului imunitar.
Recunoscut pentru aroma sa, ceaiul de tei are și un efect calmant, pe lângă capacitatea de a întări sistemul imunitar. Astfel, se recomandă consumul lui seara, deoarece provoacă somnolență și este benefic pentru odihnă.
Ceaiul de tei este bun atât pentru a preveni răceala, cât și pentru a te vindeca de aceasta. În plus, poate fi consumat regulat ca tratament pentru combaterea ridurilor și a cearcănelor pentru că ajută tenul să rămână tânăr și sănătos.
Alte efecte ale ceaiului de tei sunt efectul antidepresiv, antispasmodic, diaforetic și sedativ.
Ceaiul de ghimbir
Deoarece temperaturile scăzute pot favoriza sedentarismul, este necesar să oferi corpului cât mai multe surse de energie posibile, pentru a-i asigura o funcționare optimă pe timp de iarnă.
În acest caz, cel mai recomandat este ceaiul de ghimbir care, nu doar întărește imunitatea, ci stimulează și circulația.
Spre deosebire de ceaiul de tei, cel de ghimbir poate fi consumat în timpul zilei, datorită proprietăților sale energetice. În același timp, el accelerează digestia și oferă o aromă puternică, dar și un miros deosebit. Poate fi folosit în combinație cu alte băuturi care, deși au efecte benefice, nu au arome plăcute.
Ceaiul de lămâie
Este una dintre cele mai bune soluții atunci când vine vorba de stres și imunitate, mai ales pe timp de iarnă când temperaturile scăzute îți pot provoca stări neplăcute, iar sistemul imunitar este mult mai solicitat.
În același timp, ceaiul de lămâie oferă o aromă delicată și dulce care poate trata problemele legate de anxietate, de somn sau tensiune arterială ridicată.
Consumul unei căni de ceai pe zi este, în același timp, un obicei relaxant, dar și unul sănătos. Poți alege din sute de arome, iar fiecare anotimp are plantele sale specifice din care îți poți face băutura preferată de care să te bucuri din căldura locuinței tale sau sub căldura razelor de soare, îndulcite cu o linguriță de miere ori de zahăr.
sursă foto: envato.com