• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • James Blunt a plutit peste fanii clujeni, într-un show de senzație la Sala Polivalentă

James Blunt a plutit peste fanii clujeni, într-un show de senzație la Sala Polivalentă

Publicat: 1 noiembrie, 2014 10:25
Actualizat: 23 martie, 2022 05:34

Superstarul britanic James Blunt (40 de ani) le-a vrăjit pe clujence la concertul pe care l-a susținut în Sala Polivalentă a Clujului, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF 2014.

 

Primul concert de la Polivalenta de 10.000 de locuri inaugurată de curând a strâns undeva la peste 6.000 de oameni veniți majoritatea cu temele bine făcute. Nefiind plină, sala a avut puțin ecou, nesemnificativ însă pentru public, acest neajuns fiind compensat de calitatea muzicii, de interacțiunile artistului cu publicul și de jocurile de lumini. 

Seara a debutat cu un moment dedica tGalei de Premiere TiMAF 2014 în cadrul căreia trupa Rattlejack a câștigat marele premiu al festivalului și cecul în valoare de 3000 $. Evenimentul a continuat cu un recital susținut de trupa Les Elephants Bizarres care s-a bucurat să deschidă o nouă seară de poveste a turneului Moonlanding World Tour 2014.

Blunt, salut în română

În jurulorei 21:00 s-au auzit și primele acorduri cântate la pian de însuși James Blunt. Acestea au fost urmate de un “bună seara” în limba română care a ridicat publicul de pe scaune și l-a atras în fața scenei, semn că show-ul a început. 

Pentru un asemenea concert, a fost ușor inadecvat faptul că pe suprafața de joc a Polivalentei au fost puse scaune pentru public până în fața scenei, ca și la concertele de muzică simfonică. Publicul a intrat însă rapid în atmosfera creată de Blunt și s-a ridicat în picioare, pentru a dansa.  

Cel mai spectaculos moment al concertului a fost acela în care Blunt a zburat peste public, fiind purtat pe brațe de fanii extaziați. Nu degeaba purta un costum de astronaut. 

Hiturile lui Blunt au electrizat sala, mii de luminițe venite de la smartphone-uri creând o atmosferă feerică. nu e de mirare că un asemenea talent numără în palmaresul său peste 17 milioane de albume vândute în întreaga lume.

Povestea „You’re Beautiful”

Hiturile lui Blunt „You’re Beautiful” sau „Goodbye My Lover” au fost fredonate la unison cu artistul. Sunt genul de piese care au atins coarda sensibilă a clujencelor, care știau versurile și, cu siguranță, și povestea din spatele melodiilor. „You’re Beautiful” de exemplu  vorbește despre sentimetele lui James Blunt care-și vede pe stradă fosta iubită cu altcineva. Poate știați că Blunt nu prea mai suportă piesa: 

„Acest cântec, «You’re Beautiful», a tot fost băgat pe gâturile oamenilor, încât a devenit enervant, iar oamenii au început să asocieze artistul cu acest cuvânt”, a spus superstarul britanic. James Blunt crede că din cauza hitului You’re Beautiful, care face furori și în America, i-a „pierdut” pe fanii lui de sex masculin.

Blunt a avut probleme cu faptul că a lansat prea multe piese lacrimogene, moment pe care el spune că astăzi l-a depășit. Poate, dar sigur a frânt niște inimi la Cluj.

Tonul vocii sale este însă unul mai degrabă sensibil, iar instrumental  vorbind membrii trupei sale trebuie să fie cuminți, fără descătușări semnificative de energie, în stil rock, astfel încât chitara sau tobele nu au partea lor de glorie decât arar. 

Nu în ultimul rând, instrumental vorbind muzica lui Blunt pare să aibă nevoie nu doar de creșterea intensității pieselor cu ajutorul chitarei, ci și de alte instrumente, cum ar fi cele de suflat, care să umple momentele mai neutre sau să pună în valoare anumite teme vocale. Dar e o chestiune de gust, james Blunt are propriul stil și fani care îi apreciază muzica și așa. 

James Blunt vrea să revină în 2015 la Cluj

După 2 ore de spectacol, artistul s-a retras în ropote de aplauze și a mulțumit tuturor celor prezenți pentru un show magnific. El și-a exprimat dorința de a reveni pe scena viitoarei capitale a tineretului în 2015.

Moon landing World Tour 2014, turneul mondial de promovare al noului album lansat de James Blunt a fost prezent în exclusivitate în România la Cluj-Napoca în cadrul Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania – TiMAF 2014, festival care și-a încheiatcea de a 4-a ediție odată cu acest concert.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare
26 martie, 2023
Iată 5 motive pentru care merită să optezi pentru o asigurare de viață

Într-o eră marcată de progrese tehnologice rapide, au apărut schimbări ale formelor tradiționale de educație, ...

Dezvoltarea vederii în spațiu a copilului prin intermediul jocurilor

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va găzdui, în intervalul 6-8 ...

Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animal, la USAMV

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), România, și George Mason University, SUA, (prin Schar School of ...

UBB și Universitatea George Mason – parteneriat strategic în domeniul AI

Producție, inginerie, automotive sau IT, doar câteva dintre domeniile în care angajatorii caută candidați potriviți ...

Inginerie, automotive sau IT, câteva dintre domeniile unde poți prinde un job la Târgul de Cariere în 9 și 10 octombrie

Fundația Comunitară Cluj și Fundația Bosch România lansează Fondul EduCare Bosch, dedicat elevilor de gimnaziu ...

La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziția 1001-1200 global la nivel internațional și poziția a ...

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global

Maria Popovici filmează un special la Cluj în 7 și 8 Octombrie, intitulat „O să ...

Weekend cu Maria Popovici la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj devine primul aeroport din țară care va avea autobuz electric ...

Aeroportul Internațional Cluj își cumpără autobuz electric
Success message!
Warning message!
Error message!