Job-urile de IT-ist, vanate de mii de clujeni

Publicat: 3 aprilie, 2016 17:35
Actualizat: 23 martie, 2022 05:17

2.500 de persoane interesate de un loc de muncă sau de un internship în domeniul IT au participat joi și vineri la Târgul de Cariere în IT desfășurat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În timp ce mulți candidați erau absolvenți în domeniul IT sau studenți, alți participanți își doreau să se reprofileze în acest domeniu sau erau specialiști cu mai mulți ani de experiență. La mare căutare au fost posturile entry level și internshipurile, la care au aplicat mulți dintre cei care au trecut pragul Târgului de Cariere, iar companiile declară că au identificat și candidați cu experiență bună în domeniu pe care i-au programat la interviuri.

altera
Târgul de Cariere în IT a reunit peste 40 companii precum Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize.

„Cele două zile de târg au reprezentat un context foarte potrivit de interacțiune cu viitorii angajați. Am întâlnit atât studenți sau absolvenți ai unei specializări cu profil tehnic de la cele două universități (Universitate Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj), cât și persoane care au urmat cursuri de reorientare profesională pe domeniile programare sau testare software”,  spune Alexandra Samsodan, HR Specialist în cadrul msg‎ systems Romania. 

Compania Hewlett Packard Enterprise a organizat în cadrul târgului competiții contra-cronometru de programare Speed Coding Challenge la care au participat peste 50 de concurenți. Reprezentanții companiei s-au arătat impresionați de aptitudinile participanților, care au primit premii și au șansa de a fi chemați la un interviu.

„Anul acesta vom avea aproximativ 20 de internshipuri în toate departamentele noastre: Operations-producție, Customer service, Finance-contabilitate, design-arhitectură, modelare 3D și internshipuri în departamentul IT. Pentru IT am primit peste o sută de CV-uri în cele două zile de târg. Noi le recomandăm candidaților să fie selectivi atunci când aplică la un job sau la un stagiu, să afle informații despre cultura organizațională dintr-o companie, despre oameni și mediul de lucru”, afirmă Raluca Virtopean, specialist resurse umane la Steelcase.

Candidații au avut ocazia de a discuta cu angajatorii, au avut loc mini-interviuri, iar participanții au beneficiat de consultanță în carieră. De asemenea, în cadrul Târgului de Cariere în IT, compania Siemens a organizat un seminar despre tehnologia SAP Hana.

„La această ediție a Târgului de Cariere în IT am întâlnit foarte mulți candidați în căutare de internshipuri și poziții entry level, precum și candidați cu experiență relevantă pentru noi. Suntem multumiți de participarea la TdC din acest sezon, în special pentru a ne face cunoscuți ca nou angajator în Cluj”, a declarat Ioana Dolha, Production Business Unit Manager Romania la Welocalize.

Recrutări la Târgul de Cariere în IT au făcut și 3 Pillar Global, Active Labs, Adecco, AG Prime, AIESEC, ERNI Development Center, Fapte, FastTrackIT, Fleio, FME, Frequentis, Global Convergence, Halcyon Mobile, Hanna Instruments, Hewlett Packard Enterprise, Hola Media, Human Direct, Idea Studios, Imprezzio Global, iSoftBet, Ixxus, Module Works, Napoca Software, QTronic Software, TBA, Telenav, Vos Logistics.

Târgul de Cariere continuă în 6 aprilie la Târgu-Mureș, iar la Cluj-Napoca revine în toamnă. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!