• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

Publicat: 1 octombrie, 2023 06:55

Actualizat: 1 octombrie, 2023 06:56

Fundația Comunitară Cluj și Fundația Bosch România lansează Fondul EduCare Bosch, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu din județul Cluj.

Fondul este finanțat de Fundația Bosch România și dispune de un buget de 50.000 de euro care vor fi acordați sub formă de grant inițiativelor educaționale care pun accent pe achiziționarea de abilități practice în rândul copiilor care au acces limitat la instrumente de orientare profesională și în carieră. „Indiferent de meseria sau profesia pe care și-o va alege, cel mai important pentru un copil este să își atingă potențialul maxim. Și prin fondul EduCare Bosch ne propunem să le oferim șansa elevilor să deprindă abilități practice, să învețe să facă lucruri, să interacționeze cu diferite meserii și profesii, astfel încât să afle cu adevărat ce își doresc să fie, să devină. Dincolo de toate presiunile, elevii trebuie să ştie că alegerile pe care le fac le pot aparține și că întrebarea <> nu înseamnă obligatoriu o singură alegere în traseul lor educațional și profesional”, spune Simona Beldiman, director Fundația Bosch România.

Fondul EduCare Bosch, gestionat de Fundația Comunitară Cluj, își propune să schimbe modul în care programăm viitorul copiilor, propunând să le dăm acestora posibilitatea de a descoperi mai întâi că stă în puterea lor SĂ FACĂ lucruri și că pot decide după în ce direcție și cât de mult vor să se specializeze. Scopul acestui fond este de a ajuta copiii și tinerii să înțeleagă că împlinirea profesională nu stă în numărul diplomelor pe care le ai, ci în diferența pe care o faci în viața oamenilor, prin CEEA CE FACI. Că nu meseria/profesia pe care o ai este importantă, ci cât ești tu de meseriaș/specialist. Iar obiectivul Fondului este de a finanța inițiativele care contribuie la atingerea acestui scop, în școlile de gimnaziu și liceu din județul Cluj, din mediul rural și urban mic.

Fundația Comunitară Cluj și-a propus să mobilizeze inițiativele care promovează meseriile și profesiile și pun accent pe achiziționarea de abilități practice și și să le ducă înspre școli din sistemul public în care copiii au acces limitat la instrumente de orientare profesională și în carieră (mediul rural și urban mic din județul Cluj). În același timp, la nivel local, Fundația Comunitară vrea să creeze un ecosistem în care elevii de gimnaziu și liceu să se simtă încurajați să acorde interes meseriilor, ca punct de pornire într-o viitoare carieră.

În acest scop, obiectivul fondului este:
– de a-i expune pe elevii de gimnaziu și liceu la diferite tipuri de meserii și profesii și la oamenii care le practică la nivel de excelență;
– de a ajuta pe elevii de gimnaziu și liceu să înțeleagă care este valoarea învățării, cu scopul de a-i motiva să meargă la școală;
– de a-i ajuta pe copii și tineri să își atingă potențialul maxim ținând cont de abilitățile pe care le au și oportunitățile existente.

Fondul EduCare Bosch dispune la această primă ediție de un buget pentru granturi de 50.000 de euro pentru minim unul și maxim 10 proiecte ce vor putea fi implementate în perioada Decembrie 2023 – Iulie 2024. În funcție de specificul proiectului, perioada de implementare poate fi de minim 3 luni și maxim 6 luni.

Mai multe informații despre calendarul programului și condiții de înscriere și selecție: https://bit.ly/EduCareBosch

Parteneri

Fundația Bosch România: Este o organizație non-guvernamentală apărută la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor de responsabilitate socială ale companiei. De la înființare, din anul 2020, și-a stabilit drept obiectiv generarea unor schimbări în bine pentru persoanele defavorizate în special, dar și pentru societate în ansamblu.
Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România susține inițiative durabile din domeniul educației cu accent pe garantarea și îmbunătățirea accesului la educație, dar și pregătirea și dezvoltarea educației pentru viitor.

Fundația Comunitară Cluj: Înființată în anul 2008, Fundația Comunitară Cluj aspiră să fie un lider în stimularea schimbării sociale colaborative și incluzive, conectând nevoile cu resursele din Cluj, cu scopul de a îmbunătății calitatea vieții locuitorilor săi.
Ca parte dintr-un sector asociativ dezvoltat, bazat pe implicare voluntară și filantropie, Fundația Comunitară Cluj lucrează pentru ca angajarea fiecărei persoane să fie posibilă, stimulantă și să genereze o experiență pozitivă.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
6 decembrie, 2023
Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate
29 noiembrie, 2023
Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță
29 noiembrie, 2023
Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania
28 noiembrie, 2023
Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
17 noiembrie, 2023
Răzvan Cherecheș: UBB va organiza cursuri pentru medicii rezidenți susținute de cercetători și medici de talie mondială

MDM Group informează că 21 decembrie 2023 este ultima zi de depunere a declaratiilor si ...

Ziua limită din decembrie până la care poți plăti taxele pe noiembrie 2023

Exproprieri pentru metrou la Cluj: 486 de imobile urmează să fie expropriate în vederea construirii ...

Exproprieri pentru metrou la Cluj: lista celor 486 de imobile vizate

Profesorul și deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a vorbit într-un interviu acordat BuzzNews.ro despre obiceiurile alimentare nefaste ...

Prof dr Achimaș-Cadariu, despre legătura dintre alimentație și cancer

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu acordat BuzzNews.ro cât rău fac medicii care taxează la privat ...

Deputatul Achimaș-Cadariu explică într-un interviu cât rău fac medicii care taxează la privat analizele pe care le fac la stat

Primăria Baciu a reușit să obțină o suplimentare de fonduri de aproape trei milioane de ...

Veste bună pentru părinții din Baciu care au copii la grădiniță

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni. Contractul ...

Consiliul Județean Cluj va construi peste 90 km de piste de bicicletă în Apuseni

Fugarul Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prins la Augsburg în Germania, după ...

Primarul Cătălin Cherecheș, arestat în Germania

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al ...

Anca Buzoianu obține fără emoții un nou mandat de rector la UMF Cluj
Success message!
Warning message!
Error message!