Liceul Onisifor Ghibu, SINGURUL liceu din România care are super festival

Liceul Onisifor Ghibu din Cluj este singurul din România, care organizează un festival cu nume mari din showbiz-ul românesc. Anul acesta, tinerii clujeni îi vor putea vedea pe scena GhibStock pe cei de la Șuie Paparude și pe hip-hop-erul Vescan. De asemenea, cei prezenți se vor putea bucura de activități precum: tiroliană, cățărări, tir cu arcul, skate și multe alte surprize.

Ajuns la ediția a V-a, Ghibstock este un eveniment caritabil, posibil numai și numai prin efortul elevilor voluntari, care transformă curtea școlii într-o adevărată platformă de crowdfunding pentru cei cu nevoi sociale. Anul acesta, fondurile care se vor strânge vor fi redirecționate spre 18 orfani.

Despre GhibStock, Buzz News a stat de vorba cu Voicu Negrea, fost elev al Liceului Onisifor Ghibu, actualmente student în anul III la Medicină Veterinara. Acesta ne-a oferit mai multe detalii despre ineditul festival, fiind unul dintre fondatorii săi.

Reporter: Voicu, cine a venit cu ideea festivalului?

Voicu Negrea: Ideea a aparținut unui grup de liceeni, din care am făcut și eu parte la vremea aceea, prima ediție având loc în 2009. 

Reporter: Cine vă sprijină în organizarea festivalului? Se implică și profesorii?

Voicu Negrea: Sigur că da, fără dânșii nu s-ar putea face. Am avut noroc de profesori foarte deschiși. Cea mai dedicată evenimentului nostru este profesoara de biologie, Anda Culisir, care este coordonatoarea principală și ne oferă sprijin la tot pasul. Cât stăm noi, stă și dânsa. Muncim umăr la umăr pentru eveniment.

Apoi, doamna directoare Monica Beres ne ajută enormă cu spațiile, aprobările pentru diverse activități. De exemplu, dacă am dorit să ne introducem în cadrul festivalului activități de genul cu tiroliana de pe sala de sport, ne-a sprijinit fără nicio problema. A fost mereu foarte deschisă, deloc tipicară, cum sunt alți profesori.

 

Reporter: Cine vă sprijină financiar în acest demers? De unde aveți banii necesari?

Voicu Negrea: Festivalul Ghibstock este un proiect finanțat prin programul YouthBank Cluj, coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Societe Generale. Anul acesta vom dispune prin acest program de o finanțare de 2.500 de lei.

Reporter: Și anul acesta se va ține tot în curtea liceeului? Ce activități ați pregătit?

Voicu Negrea: Da, rămânem în curtea liceului. Cu începere de la ora 16.00 vom deschide porțile ediției din acest an. Activități vor fi destul de multe. Demonstrații de street-art, posibile doar pentru că avem tot sprijinul doamnei directoare. Spre exemplu, anul trecut am făcut graffiti pe sala de sport. Apoi, expoziții de artă, teatru, dansuri, activități sportive (panou de cățărat, tiroliana, pod indian, tir cu arcul și paintball, skate, bike), jonglerii cu foc.

De asemenea, vom proiecta scurt metraje pe o clădire a scoli, și vor fi demonstrații de skate și bike.

În ce privește partea de muzică, avem confirmările deja. Vor concerta pro bono Șuie Paparude, Vescan, Rehab Nation, Heist, Klyde (cu Claudiu Nerghes, fost concurent la X Factor) și Reversed.

Reporter: Vă ajută și voluntari din alte licee?

Voicu Negrea: Mai puțin, pentru că fiecare școală are grupul ei Impact. Și festival nostru este organizat de Grup Impact, Asociația Noi Orizonturi. Dar avem ajutor din partea unor elevi din Căianu, pe care în trecut am încerca să-i ajutăm să conștientizeze importanța școlii, iar aceștia au rămas atașați de noi. Ne-au transmis că anul acesta mamele lor vor face cozonaci, pe care-i vor aduce la festival. Banii din vânzări îi vor dona cauzei noastre. 

Reporter: Festivalul este unul caritabil. Cine sunt beneficiarii?

Voicu Negrea: Un grup  de 18 copii din medii defavorizate, de la Centrul pentru copiii străzii – Prison Fellowship. E vorba de orfani, cărora noi încercăm, prin fondurile ce se vor strânge la festival, să le oferim o tabără educațională. Vor avea oportunitatea de a participa la activități recreativ-educative prin utilizarea unor metode de educație non-formală.

Clujenii care sunt interesați să susțină inițiativa acestor liceeni, pot să își achiziționeze biletele pentru evenimentul de vineri, 25 aprilie 2014 de la echipa de organizare. Pentru mai multe informatii vizitați https://www.facebook.com/Ghibstock 

Detalii despre Festivalul GhibStock

Servind un scop caritabil în fiecare an, festivalul captează atenția tinerilor asupra problemelor comunității in care traiesc, subliniaza ignoranța si lipsa de implicare a societății în cazurile umanitare.

În cadrul festivalului vor fi implicați ca voluntari, membri clubului IMPACTIIII care vor ajuta la organizarea evenimentului, promovarea acestuia, amenajarea spațiului în ziua festivalului. Clubul IMPACT al Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” poartă numele de IMPACŢIIII şi a fost fondat în anul 2009. Până în prezent clubul a realizat peste 25 de proiecte în folosul comunităţii.

Servind un scop caritabil în fiecare an, festivalul captează atenția tinerilor asupra problemelor comunității in care traiesc, subliniaza ignoranța si lipsa de implicare a societății în cazurile umanitare.

Cluburile de voluntariat IMPACT aparţin unui program al Fundaţiei Noi Orizonturi. Înfiinţată în anul 2000 – este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO derulează programe de educaţie nonformală la nivel  naţional şi international,  adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani și  a creat două programe naţionale de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri). Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi:  www.noi-orizonturi.ro , www.tabara-viata.ro , www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
19 ianuarie, 2022
Profesorul Achimaș, părintele Planului Național de Combatere a Cancerului: „Vom avea din ce în ce mai multe cancere de tratat”
8 noiembrie, 2021
Lupta cu cancerul de sân, o privire în culisele Institutului Oncologic din Cluj – INTERVIU cu profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu
27 septembrie, 2021
Povestea Ie de Maramu
30 octombrie, 2020
Fondatorul companiei UTILBEN, Ruben Marian: De ce trebuie eradicată corupția fără întârziere
4 iunie, 2020
OPORTUNITĂȚI de investiții în pandemie INTERVIU cu Dan Mureșan, vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate iar cu această ocazie la Centrul Regional ...

Clusterul Mobilier Transilvan marchează 10 ani de activitate: provocări și planuri de dezvoltare

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună. ...

Primăria Baciu se apropie de momentul finalizării a două proiecte de canalizare vitale pentru comună

Începând cu luna iulie, cetățenii vor putea depune pe Ghișeul unic (aici) documentațiile tehnice pentru ...

Autorizație de Construire emisă ONLINE la Cluj

Consiliul Județean Cluj a reluat, în vederea continuării și finalizării, lucrările rămase de executat din ...

Consiliul Județean a reluat lucrările la drumul Luna de Sus-Băișoara-Buru

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj. Parteneriatul a fost ...

Primul parteneriat public-privat pentru prevenția bolilor cardio-vasculare a fost semnat la Cluj

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta, operate de compania aeriană Wizz Air, ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Malta

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță astăzi reluarea zborurilor directe spre Constanţa, una dintre cele ...

Aeroportul Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Constanţa

În biserica ortodoxă română din Parla-Madrid a avut loc duminică, 19 iunie 2022, vernisajul expoziției ...

Expoziție de pictură a lui Flavius Lucăcel și întâlnire a scriitorilor sălăjeni cu cei din diaspora în Spania
Success message!
Warning message!
Error message!