• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Licitație anulată pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane! USR: „Domnule Boc, vorbiți cu Ciucă!”

Licitație anulată pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane! USR: „Domnule Boc, vorbiți cu Ciucă!”

Publicat: 15 mai, 2023 10:01

Actualizat: 12 martie, 2024 12:50

Niciunul dintre cei 29 de constructori interesați de tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane a Clujului nu a depus ofertă astfel încât licitația a fost anulată. Motivul invocat de specialiști pentru lipsa de interes este subevaluarea lucrărilor.

De pe băncile opoziției, USR Cluj îi cere primarului Emil Boc să majoreze bugetul și să reia licitația: „PNL e la guvernare, vorbiți cu colegii dumneavoastră, și convingeți-l pe Premierul Ciucă să aloce suplimentul de bani de care aveți nevoie”, îndeamnă USR Cluj. Doar că Ciucă nu va mai fi premier, pentru că urmează rocada cu PSD, partid care are interes spre 0 ca Boc să prezinte mari realizări în campania electorală de la anul.

USR CLUJ cere reluarea licitației pe tronsoane și fazarea lucrărilor până se găsesc surse de finanțare alternative și pentru restul.

„Domnule Emil Boc, spuneați în 2017 că PSD Cluj e vinovat că clujenii nu au o șosea de centură pentru că ei au respins „finanțarea lucrărilor pentru Centura Metropolitană a Clujului”.

Tot în 2017 ați acuzat Guvernul Grindeanu că ar fi abandonat Clujul, lăsând pe dinafară unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale orașului, Centura Metropolitană.

Pentru întârzierea studiului de fezabilitate ați dat vina pe procedura greoaie de avizare a Guvernului.

Mai apoi ați strigat în toate părțile că fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă e vinovat că a scos centura din PNRR „cu ranga”. Asta deși proiectul centurii nu era pregătit încă și nu putea să intre în PNRR, potrivit regulilor Comisiei Europene.

Dacă intra, azi banii pentru centura erau definitiv pierduți. Banca Mondială a avertizat deja că proiectul metroului riscă să fie ratat din cauza întârzierilor.

Ceva timp mai târziu, proiectanții au fost vinovați că documentațiile nu au fost gata la timp.

Cităm: „I-am trimis pe proiectanți să le explice clujenilor că datorită complexității lucrărilor nu s-au putut încadra în termenul de 31 decembrie și au trebuit să prelungească până în 31 martie 2022″.

Acum cine mai e de vină? Probabil constructorii, că nu s-au prezentat la licitație, deși dvs ați anunțat cu doar două zile înainte că erau 29 de constructori interesați. Parcă suntem în ˝Zece negri mititei˝, din 29 nu a mai rămas niciunul.

Este din ce în ce mai greu să vă credem că toată lumea e vinovată de eșecul proiectului centurii, doar Primăria Cluj-Napoca, pe care o conduceți de 17 ani, nu are nicio răspundere”, a subliniat USR Cluj.

Clujul să aibă centură în 2030

USR Cluj îi cere primarului Boc să își asume răspunderea împreună cu aparatul și să corecteze greșelile, de urgență, astfel încât în 2030 Clujul să aibă centura.

„În ultimele zile nu ați avut nicio reacție. Nicio urmă de asumare, nicio soluție. Acum facem din nou un apel către dvs.: asumați-vă! Oricât de dureroasă e asumarea e un pas necesar ca de acum încolo lucrurile să meargă în ritmul necesar și să fie bine făcute.

Mai mult, solicităm din nou o celulă de criză transpartinică pentru a găsi soluții după eșecul licitației pentru centura metropolitană.

Noi, USR, v-am atras atenția de mai multe ori că riscul cel mai mare pentru Cluj Napoca e lipsa de capacitate a administrației să implementeze proiecte mari. Din păcate, vedem că exact asta se întâmplă, și cu centura și cu metroul. V-am propus formarea unui grup de lucru cu specialiști și reprezentanți ai tuturor partidelor politice pentru a coordona implementarea marilor proiecte de infrastructură, dar propunerea a rămas fără răspuns. Facem un apel, ca măcar în ceasul al 13-lea, să ne punem cu toții la masă și să găsim soluții.

Clujenii nu mai au nevoie de scuze și vinovați imaginari, ci de soluții. Vă spunem noi ce alternative aveți:

1) Creșteți bugetul și reluați licitația. PNL e la guvernare, vorbiți cu colegii dumneavoastră, și convingeți-l pe Premierul Ciucă să aloce suplimentul de bani de care aveți nevoie.

2) Reluați licitația pe tronsoane. Fazați lucrările, până se găsesc surse de finanțare alternative și pentru restul.

De asemenea, solicităm o investigație cu privire la motivele pentru care niciun constructor nu a depus oferta pentru centura metropolitană.

Nu poate fi o coincidență ca din 29 de constructori interesați de tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane, niciunul să nu depună oferta. Vă solicităm clarificări privind modul în care administrația a organizat licitația pentru centura metropolitană, cum a fost scris caietul de sarcini și care a fost modul în care s-a răspuns la neclaritățile constructorilor. Așteptăm de la dvs. să veniți în fața Consiliului Local cu un raport care să arate cine și cum a greșit, care să includă și corespondența dintre Primăria Cluj Napoca și constructori. Cine a lucrat defectuos trebuie să răspundă!”, mai arată USR Cluj.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

Opoziția divizată și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al ...

OPOZIȚIA DIVIZATĂ și alegerile într-un singur tur l-au ajutat pe Emil Boc să-și adjudece al șaselea mandat la Primăria Cluj

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin
Success message!
Warning message!
Error message!