• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Licitație anulată pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane! USR: „Domnule Boc, vorbiți cu Ciucă!”

Licitație anulată pentru tronsoanele 2 și 3 ale Centurii Metropolitane! USR: „Domnule Boc, vorbiți cu Ciucă!”

Publicat: 15 mai, 2023 10:01

Actualizat: 17 mai, 2023 14:41

Niciunul dintre cei 29 de constructori interesați de tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane a Clujului nu a depus ofertă astfel încât licitația a fost anulată. Motivul invocat de specialiști pentru lipsa de interes este subevaluarea lucrărilor.

De pe băncile opoziției, USR Cluj îi cere primarului Emil Boc să majoreze bugetul și să reia licitația: „PNL e la guvernare, vorbiți cu colegii dumneavoastră, și convingeți-l pe Premierul Ciucă să aloce suplimentul de bani de care aveți nevoie”, îndeamnă USR Cluj. Doar că Ciucă nu va mai fi premier, pentru că urmează rocada cu PSD, partid care are interes spre 0 ca Boc să prezinte mari realizări în campania electorală de la anul.

USR CLUJ cere reluarea licitației pe tronsoane și fazarea lucrărilor până se găsesc surse de finanțare alternative și pentru restul.

„Domnule Emil Boc, spuneați în 2017 că PSD Cluj e vinovat că clujenii nu au o șosea de centură pentru că ei au respins „finanțarea lucrărilor pentru Centura Metropolitană a Clujului”.

Tot în 2017 ați acuzat Guvernul Grindeanu că ar fi abandonat Clujul, lăsând pe dinafară unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale orașului, Centura Metropolitană.

Pentru întârzierea studiului de fezabilitate ați dat vina pe procedura greoaie de avizare a Guvernului.

Mai apoi ați strigat în toate părțile că fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă e vinovat că a scos centura din PNRR „cu ranga”. Asta deși proiectul centurii nu era pregătit încă și nu putea să intre în PNRR, potrivit regulilor Comisiei Europene.

Dacă intra, azi banii pentru centura erau definitiv pierduți. Banca Mondială a avertizat deja că proiectul metroului riscă să fie ratat din cauza întârzierilor.

Ceva timp mai târziu, proiectanții au fost vinovați că documentațiile nu au fost gata la timp.

Cităm: „I-am trimis pe proiectanți să le explice clujenilor că datorită complexității lucrărilor nu s-au putut încadra în termenul de 31 decembrie și au trebuit să prelungească până în 31 martie 2022″.

Acum cine mai e de vină? Probabil constructorii, că nu s-au prezentat la licitație, deși dvs ați anunțat cu doar două zile înainte că erau 29 de constructori interesați. Parcă suntem în ˝Zece negri mititei˝, din 29 nu a mai rămas niciunul.

Este din ce în ce mai greu să vă credem că toată lumea e vinovată de eșecul proiectului centurii, doar Primăria Cluj-Napoca, pe care o conduceți de 17 ani, nu are nicio răspundere”, a subliniat USR Cluj.

Clujul să aibă centură în 2030

USR Cluj îi cere primarului Boc să își asume răspunderea împreună cu aparatul și să corecteze greșelile, de urgență, astfel încât în 2030 Clujul să aibă centura.

„În ultimele zile nu ați avut nicio reacție. Nicio urmă de asumare, nicio soluție. Acum facem din nou un apel către dvs.: asumați-vă! Oricât de dureroasă e asumarea e un pas necesar ca de acum încolo lucrurile să meargă în ritmul necesar și să fie bine făcute.

Mai mult, solicităm din nou o celulă de criză transpartinică pentru a găsi soluții după eșecul licitației pentru centura metropolitană.

Noi, USR, v-am atras atenția de mai multe ori că riscul cel mai mare pentru Cluj Napoca e lipsa de capacitate a administrației să implementeze proiecte mari. Din păcate, vedem că exact asta se întâmplă, și cu centura și cu metroul. V-am propus formarea unui grup de lucru cu specialiști și reprezentanți ai tuturor partidelor politice pentru a coordona implementarea marilor proiecte de infrastructură, dar propunerea a rămas fără răspuns. Facem un apel, ca măcar în ceasul al 13-lea, să ne punem cu toții la masă și să găsim soluții.

Clujenii nu mai au nevoie de scuze și vinovați imaginari, ci de soluții. Vă spunem noi ce alternative aveți:

1) Creșteți bugetul și reluați licitația. PNL e la guvernare, vorbiți cu colegii dumneavoastră, și convingeți-l pe Premierul Ciucă să aloce suplimentul de bani de care aveți nevoie.

2) Reluați licitația pe tronsoane. Fazați lucrările, până se găsesc surse de finanțare alternative și pentru restul.

De asemenea, solicităm o investigație cu privire la motivele pentru care niciun constructor nu a depus oferta pentru centura metropolitană.

Nu poate fi o coincidență ca din 29 de constructori interesați de tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane, niciunul să nu depună oferta. Vă solicităm clarificări privind modul în care administrația a organizat licitația pentru centura metropolitană, cum a fost scris caietul de sarcini și care a fost modul în care s-a răspuns la neclaritățile constructorilor. Așteptăm de la dvs. să veniți în fața Consiliului Local cu un raport care să arate cine și cum a greșit, care să includă și corespondența dintre Primăria Cluj Napoca și constructori. Cine a lucrat defectuos trebuie să răspundă!”, mai arată USR Cluj.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
31 mai, 2023
Ce crede profesorul Achimaș despre greva anunțată de Sanitas: „Aș vedea logică o reorganizare a sistemului sanitar”
29 mai, 2023
Profesorul Achimaș explică de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: “E o chestie de umefistan”
25 mai, 2023
Asociația Pro Infrastructură despre metroul de la Cluj: „Se poate transforma într-un fiasco”
25 mai, 2023
Cele mai bune practici în ceea ce privește igiena orală
24 mai, 2023
Se lucrează la drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila

Profesorul și deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș-Cadariu a comentat într-o emisiune la BuzzNews.ro intenția ...

Ce crede profesorul Achimaș despre greva anunțată de Sanitas: „Aș vedea logică o reorganizare a sistemului sanitar”

Augustin Feneșan, prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a denunțat ...

Augustin Feneșan de la Consiliul Național al IMM-urilor despre formarea profesională: legiuitorul vrea să favorizeze universitățile în dauna furnizorilor privați

Bogdan Petrovai, Chief Commercial Officer BLITZ, a vorbit în emisiunea Antreprenoriada despre modul în care ...

Cum se construiește o echipă performantă de vânzări? Invitat Bogdan Petrovai de la BLITZ

Profesorul Achimaș a explicat într-o emisiune la BuzzNews.ro de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care ...

Profesorul Achimaș explică de ce denigrează Alexandru Rafila echipa care a elaborat Planul Naţional de Combatere a Cancerului: “E o chestie de umefistan”

Asociația Pro Infrastructură a făcut o analiză pe tema provocărilor cu care se vor confrunta ...

Asociația Pro Infrastructură despre metroul de la Cluj: „Se poate transforma într-un fiasco”

Probabil cea mai utilizată și expusă la pericole arie din tot corpul este cavitatea bucală. ...

Cele mai bune practici în ceea ce privește igiena orală

În data de 3 iunie asociația Go4fun organizează Parada Micului Biciclist, powered by Itsy Bitsy ...

Parada Micului Biciclist, în 3 iunie la Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe ...

Se lucrează la drumul județean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila
Success message!
Warning message!
Error message!