• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • LISTA fructelor de pădure care fac minuni pentru sănătate

LISTA fructelor de pădure care fac minuni pentru sănătate

Publicat: 3 noiembrie, 2013 09:17

Actualizat: 23 martie, 2022 06:03

Fructele de pădure sunt o adevărată mană cerească pentru industria alimentară, farmaceutică şi cosmetică și nu sunt folosite de ieri, de azi, ci încă de acum 4.500 de ani. Asirienii şi babilonienii notau pe tăbliţe de lut inscripţii despre principalele fructe de pădure şi plante medicinale. Marele Herodot, considerat părintele medicinei, a studiat foarte mult importanţa fructelor de pădure în tratarea anumitor afecţiuni.
altera
fructe de padure
Iată care sunt principalele fructe de pădure care se recoltează în ţara noastră, perioada în care se recoltează, efectele benefice asupra sănătăţii oamenilor.CĂTINA ALBĂ (Hippophae rhamnoides) Se recoltează în august- septembrie, fructele la maturitate sunt de culoare roşu-portocaliu. Cătină este indicată în: ulcer gastric şi duodenal, anemii, stres, alergii, diaree, hipertensiune arterială, gingivite, depresii, boala Parkinson, tumori, leucemie.CASTANELE COMESTIBILE (Castanea sativa) Se recoltează în octombrie-noiembrie, castanele au o culoare brun închisă. Se folosesc în combaterea răcelii, varice, hemoroizi, tromboflebite, tuse.AFINELE NEGRE (Vaccinium myrtilis) Se recoltează în iulie-octombrie, fructele sunt de culoare neagră-albăstruie. Ceaiul din frunze de afin recomandat în combaterea diabetului.AFINELE ROŞII (Vaccinium vitis idaea) Se recoltează în septembrie-noiembrie, fructele de culoare roşie. Este recomandată folosirea lor în gută, reumatism, diaree,infecţii intestinale.ALUNELE (Corylus avellana) Se recoltează în septembrie-octombrie, fructele sunt galbene brune sau galbene verzui Scad colesterolul, indicate în hipertensiune arterială,infecţii respiratorii..CORCODUŞELE (Prunus cerasifera) Se recoltează din iulie pănă în septembrie, fructele de culoare galbene, roşu-brun sau vişinii. Sunt indicate în cura de slăbire, cicatrizează rănile, întăresc imunitatea.COARNELE (Cornus mas) Se recoltează din august pănă în septembrie şi sunt de culoare roşie. Indicate in tratarea:bolilor de ficat,icter,paraziţi intestinali,diaree, vitiligo, miopii,enterite, gripă.FRĂGUŢELE (Fragaria vesca) Se recoltează în lunile iunie-iulie şi sunt de culoare roşu deschis. Ceaiul din frunze de frag este indicat în tratarea diareei.MĂCEŞELE (Rosa canina) Se recoltează din august pănă în septembrie au culoarea roşu-portocaliu sau roşu aprins. Conţine multă vitamina C, este recomandat ceaiul, siropul sau marmelada în combaterea anemiei.MURELE (Rubus rubus) Se recoltează din august pănă în octombrie şi sunt de culoare negre albăstruie. Ceaiul din frunze de mur are proprietăţi antidiareice.PĂDUCELELE (Crataegus monogyna) Se recoltează din septembrie pănă în noiembrie sunt de culoare roşu închis. Ceaiul, decoctul, pulberea, tincturadin frunze, flori, coajă, rădăcină are rolul de a regla tulburările de ritm ale inimii.PORUMBELE (Prunus spinosa) Se recoltează din septembrie pănă în octombrie şi sunt de culoare albastră. Florile sunt uşor laxative şi diuretice, iar fructele au proprietăţi antidiareice.ZMEURA (Rubus idaeus) Se recoltează din iulie pănă în septembrie, este de culoare roşie. Frunzele sunt utilizate ca depurativ, iar extern sub formă de gargară.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta
13 iulie, 2023
Frizerie
25 aprilie, 2023
Nu îți place să gătești? Iată 5 alternative pe care trebuie să le încerci!
28 martie, 2023
Pălării feminine în perioada La Belle Epoque – frumuseţe şi reprezentare
26 martie, 2023
Iată 5 motive pentru care merită să optezi pentru o asigurare de viață

Fundația Comunitară Cluj și Fundația Bosch România lansează Fondul EduCare Bosch, dedicat elevilor de gimnaziu ...

La Cluj se lansează un fond pentru educație de 50 000 de euro

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziția 1001-1200 global la nivel internațional și poziția a ...

UBB pe podium în clasamentul Times Higher Education: 1001-1200 global

Maria Popovici filmează un special la Cluj în 7 și 8 Octombrie, intitulat „O să ...

Weekend cu Maria Popovici la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj devine primul aeroport din țară care va avea autobuz electric ...

Aeroportul Internațional Cluj își cumpără autobuz electric

În calitate de partener în organizarea evenimentului Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants powered by ...

Drumurile județene pe care se va desfășura în weekend Raliul Clujului 2023
Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, înlocuită de UMF Carol Davila din București în TOP 1000 al ranking-ului Times Higher Education

Federatia Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată in ...

Românii nu trebuie “amendati” pentru că aleg destinatii externe de vacanță!

Judecătorul Cristi Danileț a povestit în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș cât de ...

Cristi Danileț a povestit cât de greu i-a fost în perioada în care a fost suspendat din magistratură
Success message!
Warning message!
Error message!