O mamă din Cluj și-a exprimat într-o postare pe Facebook revolta față de condițiile de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unde „părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe” așteptând să fie primiți la consult.
„La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coordonatori? Dar domnii de la Consiliul Judetean Cluj – Alin Tișe, Vákár István știu cumva in ce condiții de c**** consulta medicii de la UPU Copii? Știu oare că părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe si așteaptă să li se facă… triajul? Apoi se mută la altă coadă, unde mai așteaptă 2, 3, 4, 5 ore și se uită disperați dupa o doamnă asistentă, care iese la interval de 30, 40, 60 min și strigă câte un nume de pe o fișă?”, se întreabă Ancuța Ciolan, mama în cauză, care este și jurnalistă. Răspunsul îl dă tot ea.
„Ah, cred ca domnii nu știu, că sunt ocupați să trimită zilnic niște comunicate de presă triste, ca să își justifice salariile, existența în funcții publice și importanța auto impusă.
Și în timp ce în rapoarte oficiale Spitalul de Copii are bifate rubrici de „foarte bine”, în #Cluj centru medical, universitar, cultural etc etc, niște zeci de părinți stau fix acum in curtea spitalului de copii, singurul loc unde durerea copiilor ar putea fi luată, cumva. Dar după 5, 6, 7 ore de așteptare.
Și să nu uit: camerele de gardă de la Pediatrie 2 și 3 sunt închise. De ce? Doamna infirmieră care iese să strige numele pacienților nu știe (logic că nu, nici nu e treaba ei). Dar e drăguță și spune că toți copiii „de aici vor fi văzuți în noaptea asta”.
Noapte bună!”, încheie Ancuța Ciolan.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca este administrat de Consiliul Județean Cluj.
Spitalul promis
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat încă din anul 2020 că la Cluj va fi construit un Spital Pediatric Monobloc.
Consiliul Județean vrea să fie aprobat în acest an P.U.Z.-ul prin Hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca, să se finalizeze studiul de fezabilitate, să organizeze licitația de execuție și să demareze lucrările. În bugetul pe acest an sunt prevăzuți 22,2 milioane de lei pentru acest obiectiv însă cei mai mulți bani ar urma să vină prin PNRR.
Spitalul va avea cinci etaje și peste 500 de paturi disponibile: 510 paturi de spitalizare continuă, 65 de paturi de însoțitor și 50 de paturi de spitalizare de zi.
În total vor fi 12 secții, asistate inclusiv de un heliport.