• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Mâncarea savuroasă iese în stradă la Street FOOD Festival

Mâncarea savuroasă iese în stradă la Street FOOD Festival

Publicat: 2 martie, 2016 09:34

Actualizat: 23 martie, 2022 05:18

Gusturile tuturor gurmanzilor vor fi puse la încercare prin intermediul unei experiențe inedite, unică în peisajul românesc: Street FOOD Festival. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 – 10 iulie 2016 și va aduce pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca o serie de activități menite să scoată din bucătărie toți mâncăcioșii.

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să aducă și în centrul Transilvaniei un eveniment de talie mondială.

Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Ușile bucătăriei stradale se vor deschide pe 7 Iulie 2016 și vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și, în același timp, educativă.

Nu ești gurmand? Vei deveni

Conceptul de Street FOOD a reușit să se afirme în întreaga lume prin ingeniozitatea vendorilor, care au creat adevărate festine culinare în aer liber, reușind să uimească publicul printr-o abordare diferită de cea a servirii standard de restaurant.

Bazându-se pe această ingeniozitate, organizatorii vor profita de căldura verii şi de frumusețea străzii Aleea Stadionului, platoul Sălii Polivalente şi Parcul Central, care vor deveni un adevărat paradis culinar, unde mâncăcioșii vor putea servi de la fructe de mare la deserturi și multe alte delicatese, alături de sortimente de bere artizanală sau vinuri din cele mai alese soiuri.

Street FOOD Festival își dorește să devină un eveniment gustos și elegant, care să ofere publicului o experiență cu adevărat specială prin intermediul vendorilor prezenți la eveniment recunoscuți atât la nivel național cât și internațional, dar și prin intermediul activităților desfășurate pe tot parcursul evenimentului.

Așadar, în perioada 7 – 10 Iulie, între 10:00 AM și 1:00 AM, Aleea Stadionului se va transforma în FOOD ROAD-ul din cadrul Street FOOD Festival unde vor fi prezente caravane cu cele mai delicioase preparate, dar şi restaurante locale şi naţionale.

Organizatorii pregătesc şi alte momente speciale printre care: concerte de blues și jazz, cinema outdoor, meniuri pregătite de chefi cunoscuți, Kids Zone pentru familii și copii, Pop-up Market (în cadrul căruia vor fi exupse produse gourmet cu specific internaţional, dar şi produse bio cu scopul de a încuraja și promova micii producători locali și naționali) și multe alte surprize.

Street FOOD Festival este o experiență; este despre toți cei care știu că în spatele unui preparat impecabil se află de fapt un număr de magie, de la tehnică și până la creativitatea cu care se așează preparatele. Din acest motiv ne dorim ca lumea să înțeleagă că ceea ce noi vom oferi în luna iulie va fi un eveniment spectaculos, educativ și în același timp inedit.

Ne dorim să îndrumăm oamenii să profite de savoarea de moment și să experimenteze conceptul de street food, adica preparate delicioase şi unice gătite chiar pe stradă. Am câştigat deja încrederea expozanţilor contactaţi care s-au arătat dornici să se implice, dar avem parte şi de parteneri entuziaşti care ne-au fost alături încă de la începutul proiectului precum Home Garden. De asemenea, ne sunt alături şi autorităţile locale care au fost foarte receptive la propunerea noastră şi ne-au oferit tot sprijinul pentru găsirea celor mai bune soluţii.

Vreau să arătăm publicului ce înseamnă de fapt <street food> și de aceea vă invit în perioada 7 – 10 Iulie 2016 la o plimbare delicioasă pe Aleea Stadionului.” – Constantin Covaliu, General Manager

Nu există dragoste mai sinceră ca dragostea pentru mâncare” – George Bernard Shaw

Din dorința de a stârni interesul publicului larg pentru street food, accesul în zona de festival va fi gratuit, însă pentru a degusta preparatele de la standuri, festivalierii vor folosi un card RFID (Radio Frequency IDentification), un card disponibil în zona de festival ce se bazează pe un sistem de plată wireless. Acest card va putea fi alimentat cu sumele dorite de fiecare festivalier în parte, urmând ca banii ce nu vor fi cheltuiți să fie restituiți la finalul Street Food Festival.

Toți cei care doresc să afle mai multe informații referitoare la Street Food Festival, evenimentul desfășurat în premieră în Româna, sunt invitați să consulte website-ul oficial: www.streetfoodfestival.ro

altera
Nu voi fi impresionat de tehnologie, pana cand nu voi putea descarca mancare

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
14 iulie, 2024
UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market
10 iulie, 2024
Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate
4 iulie, 2024
Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu
2 iulie, 2024
Au început lucrările la pista de biciclete din Baciu
19 iunie, 2024
Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de la înființare. Doar în ultimii 5 ani a tratat 63 000 de pacienți

Investiția în confortul casei tale nu este doar o chestiune de lux, ci de îmbunătățire ...

7 lucruri în care merită să investești pentru a te bucura la maximum de confortul casei tale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează ...

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – Student Job Market

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024. Între 26 ...

Evenimente de vacanță pe Plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță extinderea rețelei sale de destinații pentru sezonul de iarnă ...

Zboruri Wizz Air din Cluj spre Lisabona și Stuttgart

Terapia durerii devine un drept iar tratamentele vor fi decontate, prevede proiectul pentru modificarea şi ...

Deputatul Achimaș anunță că terapia durerii a devenit un drept și că tratamentele vor fi decontate

Circulația pe Valea Oltului se va închide de luni 8 iulie, până pe 9 august, ...

Circulația pe Valea Oltului se închide de luni, 8 iulie, între orele 8:00 și 20:00

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a prezentat stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport ...

Stadiul lucrărilor la Centrul de deșeuri cu aport voluntar din Baciu

Bucureștiul, capitala României, este un oraș plin de surprize și contraste, unde istoria se îmbină ...

Descoperă farmecul Bucureștiului – TOP destinații de neratat pentru un weekend perfect
Success message!
Warning message!
Error message!