• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Marius Nicoară: „Prezint SCUZE clujenilor pentru susținerea politică acordată lui Mihai Seplecan”

Marius Nicoară: „Prezint SCUZE clujenilor pentru susținerea politică acordată lui Mihai Seplecan”

Publicat: 22 octombrie, 2015 14:57
Actualizat: 23 martie, 2022 05:21

Senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară le-a cerut clujenilor scuze pentru susținerea politică acordată lui Mihai Seplecan, înscăunat președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. Prezentam mai jos mesajul integral al senatorului. 

altera
Marius Nicoara
„Știu că a asuma o eroare făcută în trecut și, respectiv, a prezenta scuze alegătorilor și simpatizanților este un fapt poate mai putin obișnuit în politica din Romania.

Am reflectat îndelung asupra acestui gest deloc ușor pentru mine dar cred, nu lipsit de demnitate și onoare, de a recunoaște public greșeala de a-l fi susținut politic pe dl. Mihai Seplecan pentru funcția de Președinte Executiv al PNL-Cluj și, ulterior, de Președinte al Consiliului Județean Cluj, poziție care revenea ,,vechiului PNL-Cluj’’ după unificarea PNL-PDL de anul trecut.

Conform legii, doar un consilier județean din lista celor aleși în 2012 putea fi ales Președinte al Consiliului Județean Cluj, în urma vacantării funcției, iar dl. Mihai Seplecan a fost la momentul respectiv singurul dintre consilierii judeteni liberali care și-a dorit poziția de șef al instituției obtinând sprijinul unor primari PNL. Dar aceasta nu este o scuză, nici pentru mine, nici pentru PNL-Cluj. Trebuia să fi făcut tot posibilul pentru a convinge un alt coleg consilier județean să candideze, dintre cei cu pregătire, experiență administrativă și integritate morală, în condițiile în care majoritatea politică era practic asigurată.

Îmi asum astăzi, în fața presei și implicit a locuitorilor județului Cluj, această eroare de evaluare politică, administrativă și morală a d-lui Mihai Seplecan și cer iertare clujenilor pentru greșeala  de a fi dat un astfel de Președinte al Consiliului Județean. Am făcut acestă greșeală chiar împotriva unor colegi liberali cu experiență în partid, care mi-au semnalat în repetate rânduri că dl. Mihai Seplecan nu are nici pregătirea necesară, nici experiența administrativă, nici profilul moral pentru a onora înaltele funcții în care a fost investit în PNL și în administrația publică. Dl. Mihai Seplecan s-a dovedit într-adevăr un traseist politic, fără nici o ocupație profesională și fără nici o realizare individuală în afara politicii de partid, condus doar de gândul de a obține funcții pe baza susținerii partidului din care face parte la un moment dat. 

Menționez că eu nu l-am atacat niciodată personal făcând acum doar evaluări referitoare la competențe politice și profesionale.

Când, cu zece ani în urmă, tânărul Seplecan venea din formațiunea extremistă PRM și îmi cerea sprijinul pentru o carieră politică în PNL, am considerat că, la vârsta lui de atunci, eroarea primei sale opțiuni politice poate fi trecută cu vederea iar tinerilor trebuie să li se dea și prima și a doua șansă. L-am susținut politic, așa cum am susținut și alți tineri în partid. Astăzi, dl. Mihai Seplecan ne spune că va candida în 2016 din partea UNPR, partid aflat în alianță cu PSD, jignind sistematic conducerea PNL-Cluj și oamenii care l-au susținut. Nimic din ceea ce face în prezent la Consiliul Județean Cluj nu arată că ar avea experiența administrativă și înțelepciunea de a învăța pe parcurs, necesare unor bune performanțe la conducerea județului. Am considerat, împreună cu colegii mei din vechiul PNL și din vechiul PDL, astăzi unificate în marele PNL, să punem definitiv punct acestei legături între Partidul Național Liberal și dl. Mihai Seplecan.

În aceste condiții, nu îmi rămâne decât să anunț încă o dată public că dl. Mihai Seplecan  nu mai reprezintă în urma votului masiv al BPJ din ( 16.10.2015) Patidul Național Liberal în funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj, să îi cer să demisioneze urgent și  să prezint scuze clujenilor pentru că dl. Seplecan a ajuns în poziția de șef al administrației județene, în primul rând datorită susținerii pe care eu i-am acordat-o multă vreme în partid”.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 mai, 2024
Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin
18 mai, 2024
Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni
13 mai, 2024
Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica
11 mai, 2024
PODCAST: Cătălin Priscorniță și Albert Deak, piloți de raliu și filantropi în Africa
11 mai, 2024
Viorel Băltărețu, candidat la Primăria Cluj-Napoca: Avem nevoie mai întâi de centura metropolitană, nu de metrou

Călin Cozma, candidat AUR la funcția de primar al Clujului, propune construirea unui palat administrativ ...

Călin Cozma, candidat AUR la funcția de primar, propune construirea unui palat administrativ la periferia Clujului

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță debutul unor noi zboruri regulate directe spre Bucureşti, în ...

Aeroportul Cluj anunţă zboruri spre Bucureşti operate de compania aeriană Animawings

L-am întrebat în cadrul emisiunii Punctul Critic pe fostul ministru al Apărării, senatorul Vasile Dâncu, ...

Fostul ministru al Apărării Vasile Dâncu: Despre armata obligatorie și riscul ca România să fie atacată de Rusia

Chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu cere lansarea de urgență a unei campanii de informare despre importanța vaccinării ...

Chirurgul Achimaș-Cadariu cere campanie de informare pe tema vaccinării anti HPV: Suntem primii în UE la numărul cancerelor de col uterin

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu: Urmează cele mai importante alegeri din istoria Europei, în plin proces de schimbare a configurației geostrategice a lumii

Senatorul PSD Vasile Dâncu, care este candidat la alegerile europarlamentare, a declarat în emisiunea Punctul ...

Vasile Dâncu vrea să plece administrația Boc: Clujenii nu se mai mulțumesc cu promisiuni

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul intenționează să majoreze poate chiar din iulie salariul ...

Salariul minim, o nouă majorare din iulie? Ce spune Augustin Feneșan, prim vicepreședintele Consiliului Național al IMM-urilor

Află din acest articol impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ...

Impozitul uriaș pe care îl ai de plătit dacă te prinde ANAF cu venituri pe care nu le poți justifica
Success message!
Warning message!
Error message!