• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Mediatori din toată țara se reunesc într-o gală la Cluj

Mediatori din toată țara se reunesc într-o gală la Cluj

Publicat: 2 februarie, 2015 07:37
Actualizat: 23 martie, 2022 05:30

Clujul va găzdui în perioada 27 – 28 februarie 2015, cea de a III-a ediție a Galei Excelenței în Mediere, eveniment anual, reprezentativ pentru cei 6.769 de mediatori activi din România. 

Ca și în edițiile precedente ale Galei Excelenței în Mediere®, organizată la Cluj-Napoca, ediția din acest an va premia performanța celor mai profesioniști mediatori români. Aurel Codoban, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori din România, susținător puternic al mediatorilor, va prezenta evenimentul și în acest an.

Gala Excelenței în Mediere®, ediția 2015, are un specific aparte întrucât evenimentul adună la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere. Ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României nr. 713 din data de 4 decembrie 2014, prin care a fost invalidat mandatul actualilor membri ai organismului autonom cu atribuții de reglementare în domeniul medierii, mediatorii își împlinesc o dorință pe care o exprimaseră cu mult înainte de decizia curții: aceea de a avea noi reprezentanți în Consiliul de Mediere. 

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5 – 15 martie. 

6.769 de mediatori din întreaga țară își pun mari speranțe în aceste alegeri

„Mediatorul din România trebuie să devină egalul mediatorului din oricare alt stat membru al Uniunii Europene. În acest moment, în România, medierea este privită cu multă neîncredere, din motive demne de înțeles. În lipsa unei promovări adecvate a acestei profesii în țara noastră, s-a încetățenit ideea că nu există informații despre mediere. Mulți români, fără să aibă acces la informații pertinente, se întreabă: Ce este medierea? Cu ce mă poate ajuta un mediator? Am întâlnit chiar și persoane care considerau că mediatorul este un fel de avocat. Așa ceva este impardonabil. Avem nevoie de schimbări profunde și alegerile din acest an trebuie să reformeze, în cel mai bun sens, întreaga profesie”, a declarat Anca Lucia Stancu, managerul MediereNet.ro, publicație dedicată medierii și mediatorilor, inițiator și organizator al Galei Excelenței în Mediere.

“Mediatorii din România au nevoie și de un sprijin puternic din partea mass-mediei pentru a transmite publicului informații corecte, complete și utile. E nevoie să ne facem cunoscută profesia. Gala Excelenței în Mediere® reprezintă o dovadă a faptului că mediatorii sunt o comunitate, din păcate nu în totalitate unitară, dar și a faptului că mediatorii conștientizează că este benefic să se întâlnească o dată pe an pentru a vedea ce a realizat fiecare și pentru a aduce mulțumiri celor care au performat în mod deosebit. 

Până la urmă, o reformă puternică începe chiar la Gala Excelenței în Mediere®, prin prezența la eveniment a elitei mediatorilor și a celor care doresc să pună umărul la promovarea acestei profesii și continuă cu alegerea unor reprezentanți ai mediatorilor, care să muncească cu suflet și dedicație pentru a face ca această profesie să fie așezată acolo unde îi este locul într-o societate civilizată”, completează Anca Lucia Stancu.

Odată cu această a treia ediție a Galei Excelenței în Mediere®, organizatorii au decis să acorde meritele cuvenite municipiului Cluj-Napoca, gazda evenimentului încă de la prima ediție, declarându-l în acest an “Capitalamedierii românești”. 

Gala Excelenței în Mediere® este organizată de MediereNet.ro și Asociația Mediere Mediaș, cu sprijinul mediatorilor și asociațiilor de mediere din România, precum și cu suportul Universității Babeș-Bolyai.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
12 iunie, 2024
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”
11 iunie, 2024
Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar
10 iunie, 2024
Mircea Moroșan reales primar în Huedin
10 iunie, 2024
Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
10 iunie, 2024
ALEGERI LOCALE 2024 – Alin Tișe, reales președinte al Consiliului Județean cu 39,58%

MDM Group a informat că începând cu 1 iulie 2024 salariul de bază minim brut ...

Salariul minim crește din 1 iulie
Șeful stafului de campanie a lui Sabin Sărmaș, replică pentru Emil Boc: „Te plimbai cu tancul sovietic prin oraș, noi te-am pus în genunchi cu praștiile”

Reles primar a șasea oară, de data aceasta cu mai puțin de 50 la sută ...

Emil Boc, după alegeri: A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, iar insulele sale sunt cu ...

TOP șase cele mai frumoase insule grecești și cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine

Soarele arde, temperaturile continuă să crească, iar singura ta dorință este aceea de a te ...

ÎNGHEȚATA – desertul indispensabil pe timp de vară. Cele mai populare tipuri

Un corp frumos și sănătos necesită multă muncă și eforturi alimentare pe o perioadă îndelungată ...

Top 3 obiceiuri motivante ale pasionaților de fitness

Mircea Moroșan (PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Huedin, cu 30,5% din ...

Mircea Moroșan reales primar în Huedin

Cristian Matei (PNL) pare a fi câștigătorul alegerilor pentru funcția de primar la Turda, 30,09%, ...

Cristian Matei aproape de un nou mandat de primar la Turda, Ciprian Rigman îi suflă-n ceafă
Success message!
Warning message!
Error message!