Mediul de afaceri vrea și alte soluții decât OBLIGATIVITATEA certificatului verde la locul de muncă

8 noiembrie, 2021 11:29

Reprezentanții IMM-urilor cer și alte soluții decât OBLIGATIVITATEA certificatului verde la locul de muncă. Ei ar dori ca decidenții de la București să analizeze implicațiile unei astfel de măsuri asupra mediului de afaceri, a angajaților și angajatorilor, nu doar asupra sistemului de sănătate. Proiectul de lege aflat la Camera Deputaților este susținut de premierul Florin Cîțu iar de la Cluj și primarul Emil Boc s-a pronunțat în favoarea lui, spunând că dacă nu se adoptă certificatul verde, “în loc să ne bucurăm de Crăciun în familie, vom merge la cimitir”.

Dan Mureșan, vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, a declarat la Via Cluj TV că mediul privat are nevoie de alternative.

Statul să deconteze teste COVID 19

“Noi vorbim de sănătate, dar oamenii o să moară de foame (…). Dacă iei o decizie, trebuie să verifici ca decident efectele și asupra cetățenilor, și asupra mediului de afaceri, asupra angajaților, angajatorilor, sistemului sanitar…

Noi vedem acum doar sistemul de sănătate. Da, e prioritar, dar să stai luni de zile să nu aprobi medicamentele de care are nevoie sistemul sanitar, să nu te aprovizionezi într-o perioadă de acalmie, când nu era pornit valul 4…Toată lumea stătea în fololiu și spunea că pandemia a fost învinsă”, a declarat Dan Mureșan. El cere o măsură care să ajute și economia, cum ar fi decontarea de către stat a testelor COVID 19 folosite de angajatori pentru triajul epidemiologic al angajaților.

“N-am văzut niciodată un bugetar să stea acasă și să nu-și primească salariile, n-am văzut un bugetar să nu-și primească toți banii și primele dar așa putem închide toate instituțiile. Dar aici e vorba de 1,6 milioane de salariați, care au familii de întreținut. Lucrurile nu pot fi puse în aceeași oală. Nu sunt antivaccinist dar suntem pentru o soluție pentru economie”, a declarat Dan Mureșan.

Certificatul, impact devastator în industrie

De aproximativ două săptămâni, certificatul verde este obligatoriu pentru cei care vor acces la malluri, magazine de modă sau cosmetice sau în magazine de bricolaj.

Dragoș Pavăl, unul dintre fondatorii Dedeman, a declarat că de când au intrat în vigoare noile dispoziţii legale referitoare la obligativitatea prezentarii certificatului verde, traficul în magazinele Dedeman a scăzut cu circa 45%, arată Business Magazin.

“Drept rezultat, am fost obligaţi să reducem comenzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% companii româneşti.

Dacă această situaţie se prelungeşte, impactul în industrie va fi devastator şi îi va afecta în mod egal atât pe retaileri, cât şi pe producători, atât pe funcţionarii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi colegii din mediul privat, atât pe cei vaccinaţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, spune Dragoş Pavăl, citat de aceeași sursă.

Dan Mureșan a spus că mesajul transmis de către fondatorul Dedeman este sugestiv de sus până la cele mai mici firme.

“Exact acest lucru se întâmplă în cazul unui blocaj. Nu neaparat că îmi reduc cifra de afaceri, ci faptul că eu sunt obligat să îmi susțin financiar anumite costuri, nu mai comand unele servicii, automat cei care asigură serviciile încep să își reducă în cascadă veniturile, deci lucurile merg într-un joc al dominoului foarte periculos, de care guvernanții nu țin seama”, a mai spus Dan Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
18 mai, 2022
Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale
18 mai, 2022
Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri
18 mai, 2022
DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”
16 mai, 2022
Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală
16 mai, 2022
Autorecenzarea, prelungită până în 27 mai! După această dată, vei fi căutat de un recenzor

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii

Mulți clujeni încasează venituri frumușele din chirii însă nu toți își plătesc impozitele la Fisc. ...

Încasezi bani din chirii? ANAF a realizat un ghid să te ajute cu plata impozitului apoi se apucă de controale

Oamenii legii au făcut miercuri dimineață 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, ...

Percheziții la Cluj: Vizat, un grup infracțional specializat în traficul de migranți și traficul de droguri

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) organizează o nouă dezbatere publică miercuri, 25 mai ...

DEZBATERE PUBLICĂ la Primărie: „Culoar mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită pe clujeni la o degustare de vinuri și produse ...

Degustare de vinuri și produse tradiționale italiene, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizantă, trusă medicală și vestă. ...

Proiect de lege: motocicliștii nu vor mai fi obligați să dețină extinctor, triunghiuri reflectorizante și trusă medicală

Avocatul Radu Mititean a prezentat în emisiunea Pastila Juridică detalii esențiale pentru cei care se ...

Conduci ilegal aceste mopede și trotinete? Ce riști
Success message!
Warning message!
Error message!