Restaurantul Memo 10 a incasat aproape 12.000 de euro cu ocazia festivalului culinar care a avut loc cu ocazia Zilelor municipiului în perioada 27 mai–3 iunie, informeaza Primaria Cluj-Napoca. Dacă la începutul acestui festival se estima că 30% din clienţii zilnici vor prefera meniuri din oferta internaţională, numărul celor care s-au lăsat tentaţi să guste din mâncărurile tradiţionale ale altor popoare a fost de circa 80% dintre clienţii care au mâncat la „Memo 10” în săptămâna trecută.Interesul acestora pentru gusturi şi savori mai neobişnuite a determinat municipalitatea să reia acest festival culinar în ediţiile următoare ale Zilelor Clujului.ÎncasăriÎn cele 7 zile de festival de la Restaurantul MEMO 10, Primăria a încasat suma de 47.000 lei. În fiecare zi, în medie am avut 450 de clienţi. prin urmare costul mediu pe care aceştia l-au achitat pentru meniurile de la restaurantul primăriei au fost de circa 14,9 leiTopuri şi cifreÎn Ziua Ungariei – 27 mai – cel mai bine vândut produs a fost placinta Hortobagyi (placinta cu piept de pui). În ziua Indiei cel mai căutat preparat a fost Tikka Masala (pui in sos tomat, orez si sofran). În 30 mai, la Ziua Coreană recordul de vânzări a fost bătut de bibimbap (orez, legume si carne de vita), iar în 31 mai, la Ziua Japoniei, s-a vândut foarte bine meniul sushi (orez, peste, legume). În 1 iunie a fost Ziua Italiei la “Memo 10”, iar clujenii au preferat să deguste Lasagna (paste, carne si sunca), în 2 iunie la Ziua Olandei, recordul fiind al Chiftelelor cu ceapă. Ultima zi, Ziua Franţei a fost de departe ziua pentru boeuf bourguignon (Tocanita de vacuţă), deşi supa de ceapă a fost la mare căutare.Reţetele au fost realizate de către personalul restaurantului MEMO 10 împreună cu resaturantele partenere cu specific interaţional din Cluj-Napoca: Club Italia, Indigo (India), Spritz Cafe (Ungaria), Casa Japonia – Yamatoya (Japonia) şi patiseria franţuzească „La croissanterie francaise”.Promovare pentru restaurantele partenerePrimăria fost deschisă şi rămâne în continuare deschisă cu partenerii acestui festival cărora le-a promovat restaurantele clujene, cu specific internaţional. Tot festivalul culinar de la MEMO 10 a fost inedit atât pentru primărie şi partenerii ei, cât şi pentru clujeni, care nu au mai avut parte de aşa ceva până acum.Show gastronomic coreean în Piaţa Muzeului – BIBIMBAP a avut cea mai mare trecereDe asemenea, au fost prezenţi 3 bucătari din Coreea şi câte unul din Olanda şi Franţa. Bucătarii coreeni au făcut show gastronomic în Piaţa Muzeului, după ce au pregătit într-o tavă imensă mâncarea tradiţională BIBIMBAP. Sute de clujeni au asistat la prepararea produsului şi au gustat din deliciosul BIBIMBAP. În ziua culinară coreeană s-a înregistrat cel mai mare flux de clienţi la restaurantul MEMO 10 , de circa 100 de clienţi/oră.Vă prezentăm 3 dintre cele mai solicitate gustări internaţionale preferate de clujeni:Boeuf bourguignon (Tocanita de vacuta – bucătăria franceză)Ingrediente pentru 100 portii:
- Carne de vita fara os, taiata cuburi -15 kg.
- Morcovi -3 kg.
- Ceapa -1 kg.
- Faina -500 g.
- Usturoi -80 g.
- Ciuperci “champignon” -2 kg.
- Piept de porc afumat (nefiert) -2 kg.
- Vin rosu sec -5 sticle
- Sare si piper
Placinte hortobagyi (plăcintă cu piept de pui – bucătăria ungurească)Ingrediente pentru 20 portii:
- Clatite sarate (oua -5 g, faina -0.500 g, lapte -1 l, sare -15 g, ulei -200 ml)
- Piept de pui -1 kg.
- Smantana 250 g.
- Morcovi -300 g.
- Ceapa -300 g.
- Ardei gras -200 g.
- Ardei kapia -200 g.
- Patrunjel frunze 100 g.
- Vegeta 60 g.
- Boia -3 g.
- Sare -5 g.
- Piper -2 g.
Chiftele cu ceapa (bucătăria olandeză)Ingrediente pentru 10 portii:
- Carne de vita si porc -1,400 kg.
- Ceapa -400 g.
- Lapte -300 ml.
- Paine -300 g.
- Oua -4 buc.
- Sare -20 g.
- Piper -5 g.