• Acasă
  • /
  • Comunitate
  • /
  • Memo 10 a incasat peste 11.000 de euro de Zilele Clujului TOP 3 retete de succes

Memo 10 a incasat peste 11.000 de euro de Zilele Clujului TOP 3 retete de succes

Publicat: 9 iunie, 2011 14:49

Actualizat: 23 martie, 2022 07:45

Restaurantul Memo 10 a incasat aproape 12.000 de euro cu ocazia festivalului culinar care a avut loc cu ocazia Zilelor municipiului în perioada 27 mai–3 iunie, informeaza Primaria Cluj-Napoca. Dacă la începutul acestui festival se estima că 30% din clienţii zilnici vor prefera meniuri din oferta internaţională, numărul celor care s-au lăsat tentaţi să guste din mâncărurile tradiţionale ale altor popoare a fost de circa 80% dintre clienţii care au mâncat la „Memo 10” în săptămâna trecută.Interesul acestora pentru gusturi şi savori mai neobişnuite a determinat municipalitatea să reia acest festival culinar în ediţiile următoare ale Zilelor Clujului.ÎncasăriÎn cele 7 zile de festival de la Restaurantul MEMO 10, Primăria a încasat suma de 47.000 lei. În fiecare zi, în medie am avut 450 de clienţi. prin urmare costul mediu pe care aceştia l-au achitat pentru meniurile de la restaurantul primăriei au fost de circa 14,9 leiTopuri şi cifreÎn Ziua Ungariei – 27 mai – cel mai bine vândut produs a fost placinta Hortobagyi (placinta cu piept de pui). În ziua Indiei cel mai căutat preparat a fost Tikka Masala (pui in sos tomat, orez si sofran). În 30 mai, la Ziua Coreană recordul de vânzări a fost bătut de bibimbap (orez, legume si carne de vita), iar în 31 mai, la Ziua Japoniei, s-a vândut foarte bine meniul sushi (orez, peste, legume). În 1 iunie a fost Ziua Italiei la “Memo 10”, iar clujenii au preferat să deguste Lasagna (paste, carne si sunca), în 2 iunie la Ziua Olandei, recordul fiind al Chiftelelor cu ceapă. Ultima zi, Ziua Franţei a fost de departe ziua pentru boeuf bourguignon (Tocanita de vacuţă), deşi supa de ceapă a fost la mare căutare.Reţetele au fost realizate de către personalul restaurantului MEMO 10 împreună cu resaturantele partenere cu specific interaţional din Cluj-Napoca: Club Italia, Indigo (India), Spritz Cafe (Ungaria), Casa Japonia – Yamatoya (Japonia) şi patiseria franţuzească „La croissanterie francaise”.Promovare pentru restaurantele partenerePrimăria fost deschisă şi rămâne în continuare deschisă cu partenerii acestui festival cărora le-a promovat restaurantele clujene, cu specific internaţional. Tot festivalul culinar de la MEMO 10 a fost inedit atât pentru primărie şi partenerii ei, cât şi pentru clujeni, care nu au mai avut parte de aşa ceva până acum.Show gastronomic coreean în Piaţa Muzeului – BIBIMBAP a avut cea mai mare trecereDe asemenea, au fost prezenţi 3 bucătari din Coreea şi câte unul din Olanda şi Franţa. Bucătarii coreeni au făcut show gastronomic în Piaţa Muzeului, după ce au pregătit într-o tavă imensă mâncarea tradiţională BIBIMBAP. Sute de clujeni au asistat la prepararea produsului şi au gustat din deliciosul BIBIMBAP. În ziua culinară coreeană s-a înregistrat cel mai mare flux de clienţi la restaurantul MEMO 10 , de circa 100 de clienţi/oră.Vă prezentăm 3 dintre cele mai solicitate gustări internaţionale preferate de clujeni:Boeuf bourguignon (Tocanita de vacuta – bucătăria franceză)Ingrediente pentru 100 portii:

  • Carne de vita fara os, taiata cuburi -15 kg.
  • Morcovi -3 kg.
  • Ceapa -1 kg.
  • Faina -500 g.
  • Usturoi -80 g.
  • Ciuperci “champignon” -2 kg.
  • Piept de porc afumat (nefiert) -2 kg.
  • Vin rosu sec -5 sticle
  • Sare si piper

Placinte hortobagyi (plăcintă cu piept de pui – bucătăria ungurească)Ingrediente pentru 20 portii:

  • Clatite sarate (oua -5 g, faina -0.500 g, lapte -1 l, sare -15 g, ulei -200 ml)
  • Piept de pui -1 kg.
  • Smantana 250 g.
  • Morcovi -300 g.
  • Ceapa -300 g.
  • Ardei gras -200 g.
  • Ardei kapia -200 g.
  • Patrunjel frunze 100 g.
  • Vegeta 60 g.
  • Boia -3 g.
  • Sare -5 g.
  • Piper -2 g.

Chiftele cu ceapa (bucătăria olandeză)Ingrediente pentru 10 portii:

  • Carne de vita si porc -1,400 kg.
  • Ceapa -400 g.
  • Lapte -300 ml.
  • Paine -300 g.
  • Oua -4 buc.
  • Sare -20 g.
  • Piper -5 g.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
30 septembrie, 2024
Dr. Delia Nicoară, IOCN: „E nevoie de abordări individualizate în prevenirea cancerului”
30 septembrie, 2024
La ce întrebări răspunde Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român
30 septembrie, 2024
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de Cancer
30 septembrie, 2024
Până în anul 2050, numărul de cazuri noi de cancer va crește cu 77 la sută
30 septembrie, 2024
Institutul Oncologic din Cluj, partea a unei rețele de expertiză europeană de luptă împotriva cancerului

Vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dan Mureșan, a prezentat ...

TOP 3 consecințe ale respingerii aderării României la Spațiul Schengen terestru

Deputatul PSD Patriciu Achimaș-Cadariu nu crede că PNL va ieși de la guvernare: „E campanie ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: PNL va ieși de la guvernare PLUS Cel puțin două partide din România ar trebui interzise

În sezonul rece, confortul termic din locuință devine o prioritate pentru fiecare dintre noi. O ...

Soluția ideală pentru confort în casa ta. Ce trebuie să știi despre eficiența unui calorifer electric

Alegerea unei centrale termice este o decizie importantă, care va influența confortul și eficiența energetică ...

TOP 7 aspecte pe care nu trebuie să le omiți atunci când vrei să cumperi o centrală termică

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reamintește persoanelor fizice că în anul 2024, termenul limită de depunere a formularului ...

30 septembrie 2024 – termen limită de depunere a formularului 216 și de plată, pentru impozitul special pe bunurile imobile de valoare mare

Institutul Oncologic din Cluj pune umărul la întărirea rețelelor europene de expertiză oncologică pentru viitorul ...

Dr. Delia Nicoară, IOCN: „E nevoie de abordări individualizate în prevenirea cancerului”

Registrului Auto Român le transmite șoferilor că de acum pot accesa informații tehnice via Chatbotul ...

La ce întrebări răspunde Chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (IOCN) contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de ...

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” contribuie la Rețeaua Europeană a Centrelor Comprehensive de Cancer
Success message!
Warning message!
Error message!