MESERII DE VIITOR, create de internet, care nu se învață doar la facultate

13 mai, 2021 08:25

În mod tradițional, educația se face în instituțiile de învățământ de stat sau private, fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau facultate. În ultimul timp însă, a apărut o nevoie tot mai mare de oameni specializați în meserii care până nu demult erau necunoscute și care nu se încadrează în curricula școlară. Aceasta se datorează dezvoltării rapide a internetului, precum și apariției unor noi industrii, care se presupune că vor conduce la următorul boom economic.

Deși meseriile tradiționale, precum avocatura, contabilitatea, managementul mijlociu, nu vor dispărea, concurența tot mai mare în aceste domenii va conduce la creșterea volumului de muncă și retribuirea mai scăzută a acesteia. Dacă vă doriți venituri mai mari, ar trebui să începeți să învățați abilitățile digitale mai bine plătite din industriile emergente ale următorului val economic care se prefigurează, supranumit „Economia inovațíei”.

Care sunt meseriile viitorului și care sunt metodele de învățare potrivite pentru acestea

Modalități de învățare pentru meseriile viitorului

Pentru a face trecerea mai ușoară, a apărut o nouă formă de învățământ, generată de dezvoltarea unor platforme inovatoare de educație online, menite să ajute cursanții să se alinieze la cerințele noilor industrii ale viitorului.

Companii mari, precum Google și Facebook, susțin an de an acest efort global, prin punerea la dispoziție a unor cursuri gratuite sau cu plată și prin acordarea de diplome, care certifică acumularea de către cursanți al unui anumit bagaj de cunoștințe.

Pentru că majoritatea acestor cursuri sunt în limba engleză, au apărut în țara noastră firme dedicate, care pregătesc astfel de specialiștii după ultimele cerințe și tendințe în domeniu. Un exemplu elocvent sunt cursuri autorizate de Google Ads, oferite de Ateliereleilbah.ro

Avantajul acestor noi platforme de învățare este, în primul rând, adaptarea rapidă a suportului de curs la cerințele pieței. În același timp, oferă celui interesat posibilitatea de a încerca să descopere noile meserii, fără a fi nevoit să rămână în domeniu dacă nu îi place și nici să plătească sume foarte mari de bani, așa cum se întâmplă în cazul facultăților.

4 meserii ale viitorului aproape de noi

Bazate pe tendințele noilor tehnologii emergente, iată cele mai bine plătite meserii a căror cerere se presupune că va depăși oferta în următorul deceniu.

Printarea 3D

Apariția imprimantelor 3D permite acum realizarea de producții în serie chiar la birou sau acasă. Se consideră că aceste echipamente vor inversa trendul fabricării lucrurilor numai în fabrici de mare capacitate. Viitorul ne arată că se va dori o diversificare tot mai mare a produselor, motiv pentru care va crește nevoia de specialiști în imprimarea 3D, instruiți în design digital și prototiparea rapidă

Internetul lucrurilor

Internetul lucrurilor reprezintă interconectarea prin internet a tuturor dispozitivelor care au putere de calcul și care fac parte din viața noastră de zi cu zi.

Aceasta include totul, de la telefoane inteligente, aparate de cafea, mașini de spălat, căști, lămpi, dispozitive portabile și aproape orice altceva la care vă puteți gândi. Toate acestea sunt deja parte din mediul nostru înconjurător, artificial creat de oameni instruiți în acest sens. Sunt obiecte cu care interacționăm zilnic și nici nu simțim.

Design bazat pe experiența utilizatorilor (UX Design)

Cunoscut și sub denumirea de design de interacțiune, se referă la procesul de îmbunătățire a satisfacției utilizatorului atunci când folosește un produs. Cât de ușor navighezi pe un site sau folosești o aplicație, dar și câtă plăcere îți oferă condusul mașinii preferate, sunt aspecte gândite și dezvoltate de un designer UX.

Marketingul Digital

Pe măsură ce oamenii sunt tot mai expuși la informație, marketingul în forma sa clasică nu mai este de ajuns, iar publicitatea a devenit tot mai dificilă. Acum un marketer de succes trebuie să îmbine cunoștințele de povestitor și creator de conținut cu abilitățile tehnice precum cele de analiză și gândire strategică în afaceri.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică și robotica sunt, de asemenea, meserii ale viitorului extrem de specializate, aflate în topul celor mai bine plătite din lume. În ce măsură se potrivesc aceste noi meserii propriei personalități, rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă.

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
20 mai, 2022
Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali
10 mai, 2022
Melanomul malign, un cancer de piele extrem de agresiv! Cum îl poți evita
9 mai, 2022
Diversificarea la bebeluși, sfaturi esențiale din partea dr. Petronela Popoviciu, consilier parental
6 aprilie, 2022
Descoperă 3 ținute de damă pe care le poți purta cu pantofi casual în acest sezon
3 aprilie, 2022
Start sezon moto la Cluj: sute de bikeri au înfruntat ploaia, într-o paradă pe străzile orașului

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și chirurg la Institutul Oncologic din Cluj, crede ...

Profesorul Achimaș: Suntem departe de o lege care să impună sancțiuni celor care nu merg la medic pentru servicii de prevenție

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței, boala importată din Africa? Epidemia de variolă ...

Cât de periculoasă este de fapt variola maimuței RĂSPUNSUL Profesorului Achimaș-Cadariu

Spitalul Polaris Medical, preluat de Medicover la inceputul acestui an, isi schimba numele in Spitalul ...

Spitalul Polaris Medical a fost preluat de Medicover și se repozitioneaza ca spital chirurgical

Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, care este și prim-vicepreședinte al Consiliului Național ...

PARADOX: Digitalizare cu zeci de mii de ANGAJĂRI LA STAT! Reacția lui Augustin Feneșan, președintele APM Cluj

În contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de ...

CALENDAR: Când vor putea fi contractate microgranturile și granturile pentru capital de lucru destinate sectorului agroalimentar
Ai început să călătorești din nou? Gândește-te de două ori înainte să îți faci bagajul pentru că de data asta totul va fi diferit!

„Un început de zi activ în Kolozsvár”, asta a scris noul președinte al Ungariei, Novák ...

Președintele Ungariei aleargă în Parcul Central din Cluj! Poate-i inspiră și pe politicienii locali

Firmele de curierat vor avea obligația de a raporta la ANAF datele persoanelor care plătesc ...

Curierii, obligați să-i raporteze la ANAF pe clienții care plătesc cash! Ținta: evazioniștii
Success message!
Warning message!
Error message!