• Acasă
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • MESERII DE VIITOR, create de internet, care nu se învață doar la facultate

MESERII DE VIITOR, create de internet, care nu se învață doar la facultate

Publicat: 13 mai, 2021 08:25
Actualizat: 23 martie, 2022 05:00

În mod tradițional, educația se face în instituțiile de învățământ de stat sau private, fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau facultate. În ultimul timp însă, a apărut o nevoie tot mai mare de oameni specializați în meserii care până nu demult erau necunoscute și care nu se încadrează în curricula școlară. Aceasta se datorează dezvoltării rapide a internetului, precum și apariției unor noi industrii, care se presupune că vor conduce la următorul boom economic.

Deși meseriile tradiționale, precum avocatura, contabilitatea, managementul mijlociu, nu vor dispărea, concurența tot mai mare în aceste domenii va conduce la creșterea volumului de muncă și retribuirea mai scăzută a acesteia. Dacă vă doriți venituri mai mari, ar trebui să începeți să învățați abilitățile digitale mai bine plătite din industriile emergente ale următorului val economic care se prefigurează, supranumit „Economia inovațíei”.

Care sunt meseriile viitorului și care sunt metodele de învățare potrivite pentru acestea

Modalități de învățare pentru meseriile viitorului

Pentru a face trecerea mai ușoară, a apărut o nouă formă de învățământ, generată de dezvoltarea unor platforme inovatoare de educație online, menite să ajute cursanții să se alinieze la cerințele noilor industrii ale viitorului.

Companii mari, precum Google și Facebook, susțin an de an acest efort global, prin punerea la dispoziție a unor cursuri gratuite sau cu plată și prin acordarea de diplome, care certifică acumularea de către cursanți al unui anumit bagaj de cunoștințe.

Pentru că majoritatea acestor cursuri sunt în limba engleză, au apărut în țara noastră firme dedicate, care pregătesc astfel de specialiștii după ultimele cerințe și tendințe în domeniu. Un exemplu elocvent sunt cursuri autorizate de Google Ads, oferite de Ateliereleilbah.ro

Avantajul acestor noi platforme de învățare este, în primul rând, adaptarea rapidă a suportului de curs la cerințele pieței. În același timp, oferă celui interesat posibilitatea de a încerca să descopere noile meserii, fără a fi nevoit să rămână în domeniu dacă nu îi place și nici să plătească sume foarte mari de bani, așa cum se întâmplă în cazul facultăților.

4 meserii ale viitorului aproape de noi

Bazate pe tendințele noilor tehnologii emergente, iată cele mai bine plătite meserii a căror cerere se presupune că va depăși oferta în următorul deceniu.

Printarea 3D

Apariția imprimantelor 3D permite acum realizarea de producții în serie chiar la birou sau acasă. Se consideră că aceste echipamente vor inversa trendul fabricării lucrurilor numai în fabrici de mare capacitate. Viitorul ne arată că se va dori o diversificare tot mai mare a produselor, motiv pentru care va crește nevoia de specialiști în imprimarea 3D, instruiți în design digital și prototiparea rapidă

Internetul lucrurilor

Internetul lucrurilor reprezintă interconectarea prin internet a tuturor dispozitivelor care au putere de calcul și care fac parte din viața noastră de zi cu zi.

Aceasta include totul, de la telefoane inteligente, aparate de cafea, mașini de spălat, căști, lămpi, dispozitive portabile și aproape orice altceva la care vă puteți gândi. Toate acestea sunt deja parte din mediul nostru înconjurător, artificial creat de oameni instruiți în acest sens. Sunt obiecte cu care interacționăm zilnic și nici nu simțim.

Design bazat pe experiența utilizatorilor (UX Design)

Cunoscut și sub denumirea de design de interacțiune, se referă la procesul de îmbunătățire a satisfacției utilizatorului atunci când folosește un produs. Cât de ușor navighezi pe un site sau folosești o aplicație, dar și câtă plăcere îți oferă condusul mașinii preferate, sunt aspecte gândite și dezvoltate de un designer UX.

Marketingul Digital

Pe măsură ce oamenii sunt tot mai expuși la informație, marketingul în forma sa clasică nu mai este de ajuns, iar publicitatea a devenit tot mai dificilă. Acum un marketer de succes trebuie să îmbine cunoștințele de povestitor și creator de conținut cu abilitățile tehnice precum cele de analiză și gândire strategică în afaceri.

Inteligența artificială, securitatea cibernetică și robotica sunt, de asemenea, meserii ale viitorului extrem de specializate, aflate în topul celor mai bine plătite din lume. În ce măsură se potrivesc aceste noi meserii propriei personalități, rămâne la latitudinea fiecăruia să decidă.

Sursă foto: Unsplash.com

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
17 ianuarie, 2024
De ce avem atatea farmacii sau sali de jocuri de noroc la fiecare colt de strada? Află răspunsul!
21 decembrie, 2023
6 elemente care pot să-ți definească feminitatea
7 decembrie, 2023
Urmează să deveniți părinți? Iată de ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață
16 noiembrie, 2023
Rialda, stil și eleganță de 30 de ani (A)
18 septembrie, 2023
Investiție Durabilă: Top 5 Motive pentru care Botinele din Piele Naturală Merită un Loc în Garderoba Ta

Sesiunile de înscrieri online pentru două linii de fonduri europene ale Agenției de Dezvoltare Regionale ...

DAN SICOBEAN: Ajutoarele pentru microîntreprinderi și granturile pentru digitalizarea IMM, amânate

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu toate deșeurile pe care le generăm? De la ...

Caravana Reciclării Creative la Cluj

Centrul Național de Competențe în Stilul de Viață Sănătos, fondat de Academia Română și UBBMed ...

Proiectul CARPO pentru un comportament alimentar sănătos, inițiat de UBB Med cu ocazia Zilei Mondiale a Obezității

Deputatul Viorel Băltărețu a fost desemnat prin vot drept candidat al USR la Primăria Cluj-Napoca ...

Viorel Băltărețu, aruncat oficial de USR în lupta cu Emil Boc pentru primărie

Mall4Art și KIMARO Entertainment anunță reprogramarea concertelor maestrului Placido Domingo, inițial programate pentru data de ...

Când a fost reprogramat concertul lui Placido Domingo la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat ...

O nouă platformă pentru staționarea aeronavelor inaugurată la Aeroportul Internațional Cluj

Toată lumea își dorește orașe mai puțin poluate și mai puțin aglomerate, însă mulți nu ...

Două moduri de deplasare interurbană pentru a înlocui mașina

Reorganizare Agenții pentru IMM-uri.  Președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, a criticat în ...

Șocant: Cum arată harta reorganizării Agențiilor pentru IMM-uri
Success message!
Warning message!
Error message!