Toată lumea doreşte să aibă ochi sănătoşi. Prevenirea unor boli, reducerea procesului de slăbire a vederii, protejarea ochilor, se poate face şi cunoscând care sunt plantele care au efecte benefice.– pulberea din fructe uscate de soc, este indicată pentru înbunătăţirea vederii nocturne. Pentru aceasta se folosesc 3-4 linguriţe de pulbere din fructe de soc pe stomacul gol, în cure care durează 2-3 săptămâni. Vitaminele şi mineralele pe care le conţin fructele de soc au efecte benefice asupra ochilor.- usturoiul este o plantă cu un conţinut ridicat de sulf, rolul acestuia fiind acela de a
produce substanţa cunoscută sub numele de glutemină. Pentru ochi glutemina este un important antioxidant. Usturoiul menţine un echilibru al funcţiilor chimice din jurul ochilor. Se consumă crud sau presărat deasupra unor preparate alimentare.- morcovii au o influenţă pozitivă asupra vederii, fiind bogaţi în vitaminele Aşi E. se consumă cruzi sau ca salată. Rezultate bune dă şi sucul de morcovi.- alunele de pădure, prin conţinutul ridicat de vitamina C şi de acizi graşi Omega -3 contribuie la menţinerea unui colesterol scăzut şi stabilizează membranele celulare.- uleiul de ricin este recomandat în tratarea ochilor înroşiţi. Se pun 3-4 picături de ricin în ochi, seara şi dimineaţa, roşeaţa din ochi dispare complet în 5-6 zile.- mărarul este o plantă care face adevărate minuni în bolile de ochi astfel: fumigaţia cu mărar este deosebit de eficientă în conjunctivite şi pentru a dezumfla pleoapele. Eficienţă identică o au şi aburii de mărar. Seminţele de mărar se zdrobesc se pune o lingură de seminţe peste care se toarnă apă clocotită. Apoi vă aplecaţi vă acoperiţi pe cap cu un prosop şi staţi deasupra aburilor timp de 10-15 minute.- spanacul prin conţinutul ridicat de caroten, luteină şi zexantină ajută la formarea
unui strat suplimentar de protecţie împotriva razelor solare în interiorul ochiului.- florile de gălbenele sunt indicate în tratarea ulciorului la ochi.Se face o infuzie din 4 linguri de flori de gălbenele peste care se toarnă apă clocotită, se lasă să se răcească, se strecoară, se beau 2 căni pe zi timp de două săptămâni.- soia fiind un aliment cu un conţinut bogat în acizi graşi esenţiali, vitamina E şi agenţi antiinflamatori are un rol important în sănătatea oculară.
Mic ghid de plante indicate în tratarea bolilor de ochi
ULTIMELE ȘTIRI