• Acasă
  • /
  • Business
  • /
  • Microsoft explică cum vrea să câştige bani din motorul său de căutare Bing cu AI

Microsoft explică cum vrea să câştige bani din motorul său de căutare Bing cu AI

Publicat: 18 februarie, 2023 16:13

Actualizat: 18 februarie, 2023 16:15

Microsoft a început să discute cu agenţiile de publicitate cum intenţionează să câştige bani din motorul său de căutare Bing reînnoit, alimentat de inteligenţă artificială generativă, în timp ce compania de tehnologie încearcă să lupte cu dominaţia Google, transmite Reuters.

Într-o întâlnire cu o agenţie publicitară importantă, de săptămâna aceasta, Microsoft a prezentat o demonstraţie a noului Bing şi a spus că intenţionează să permită linkuri plătite în răspunsurile din rezultatele căutării, a declarat un director al unei agenţii de publicitate, care a vorbit despre întâlnirea privată, cu condiţia anonimatului.

Inteligenţa artificială generativă, care poate produce răspunsuri originale cu o voce umană, ca răspuns la întrebări sau solicitări deschise, a captivat recent lumea.

Săptămâna trecută, Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, au anunţat noi chatboturi AI generativi, la o zi distanţă de celălalt.

Acei roboţi, care nu au fost încă difuzaţi pe scară largă pentru utilizatori, vor putea sintetiza material pe web pentru interogări complexe de căutare.

Rezultatele de căutare timpurii şi conversaţiile cu Bing de la Microsoft şi chatbot-ul Google numit Bard au arătat că pot fi imprevizibile.

Valoarea de piaţă a Alphabet a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în ziua în care a lansat un videoclip promoţional pentru Bard, care arăta că chatbot-ul împărtăşeşte informaţii inexacte.

Microsoft se aşteaptă ca răspunsurile mai umane ale chatbotului Bing AI vor genera mai mulţi utilizatori pentru funcţia de căutare şi, prin urmare, mai mulţi agenţi de publicitate.

Reclamele din chatbotul Bing se pot bucura, de asemenea, de mai multă importanţă pe pagină în comparaţie cu reclamele tradiţionale de căutare.

Microsoft testează deja reclame în versiunea sa iniţială a chatbotului Bing, care este disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori, potrivit directorului de publicitate şi reclamelor văzute de Reuters în această săptămână.

Compania a spus că preia anunţuri tradiţionale de căutare, în care mărcile plătesc pentru ca site-urile sau produsele lor să apară în rezultatele căutării pentru cuvinte cheie legate de afacerea lor şi le inserează în răspunsurile generate de chatbot-ul Bing, a spus directorul publicitar.

Microsoft a refuzat să comenteze detaliile planurilor sale.

Microsoft planifică, de asemenea, un alt format de reclame în cadrul chatbotului, care va fi orientat către agenţii de publicitate din industrii specifice.

De exemplu, atunci când un utilizator întreabă noul Bing bazat pe inteligenţă artificială ”care sunt cele mai bune hoteluri din Mexic?”, ar putea apărea anunţuri despre hotel, potrivit directorului de publicitate.

Integrarea reclamelor în chatbotul Bing, care poate fi extins pentru a umple partea de sus a paginii de căutare, ar putea ajuta la asigurarea faptului că anunţurile nu sunt împinse mai jos în pagina de sub chatbot.

Omnicom, un grup de publicitate major care lucrează cu mărci precum AT&T şi Unilever, le-a spus clienţilor că anunţurile afişate în reţeaua de căutare ar putea genera venituri mai mici pe termen scurt, dacă chatboturile ocupă partea de sus a paginilor de căutare fără a include anunţuri, potrivit unei note adresate clienţilor săptămâna trecută, care a fost văzută de Reuters.

Noul Bing, care are o listă de aşteptare de milioane de oameni pentru acces, este o oportunitate potenţial profitabilă pentru Microsoft.

Compania a declarat în timpul unei prezentări pentru investitori şi presă de săptămâna trecută că fiecare punct procentual din cota de piaţă pe care o câştigă pe piaţa de publicitate în căutare ar putea aduce încă 2 miliarde de dolari din venituri din reclame.

ULTIMELE ȘTIRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
DIN ACEEAȘI CATEGORIE
21 septembrie, 2023
Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes
9 august, 2023
Consiliul Național al IMM-urilor din Româmia, mesaj pentru Ciucă: Nu modificați Codul Fiscal în 2023!
3 august, 2023
Călin Cozma, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității, mesaj pentru Guvern: Suprataxarea nu va genera venituri la stat ci falimente
12 iulie, 2023
Sistemul e-Factura devine obligatoriu pentru toate firmele din 1 ianuarie 2024
6 iulie, 2023
Studiu: Topul surselor accesate de români pentru divertisment și relaxare

Noua grădiniță din Baciu își va deschide porțile pentru cei mici la finele lunii octombrie, ...

Balázs János, primar Baciu: Noua grădiniță se deschide la finele lunii octombrie

Speranța mai redusă de viață a românilor comparativ cu cea a celorlalți cetățeni europeni și ...

Deputatul Achimaș-Cadariu: „Nu există o incompatibilitate între a fi ortodox și a avea educație sanitară în școli”

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va fi majorat de la 3.000 lei ...

Feneșan, Consiliul Național al IMM-urilor, despre majorarea salariului minim: Se vor închide firme

Prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Augustin Feneșan, critică protestele ...

Augustin Feneșan critică protestele bugetarilor „afectați” de reducerea privilegiilor: Noi ca mediu de afaceri nu protestăm chiar dacă vom plăti cu 300% mai mult impozit pe venit

Dacă te consideri o persoană ambițioasă, care iubește să își gestioneze singură timpul și îți ...

Viața de angajat nu este pentru tine? Descoperă aici idei de afaceri prin care poți avea succes

Judecătorul clujean Cristi Danileț a afirmat în emisiunea Punctul Critic moderată de Raul Chiș că ...

Cristi Danileț, judecător: MCV trebuia menținut și înăsprit în cazul României, nu eliminat

Cum depistezi la timp cancerul? Întrebarea preocupă foarte mulți români iar un răspuns extrem de ...

Cum depistezi la timp cancerul? Răspunde chirurgul Patriciu Achimaș-Cadariu
UBB, locul I în România, 15 în Europa de Est și 260 în Europa, în cel mai utilizat clasament internațional al universităților, rankingul britanic QS
Success message!
Warning message!
Error message!